Październik 17, 2017, 01:50:23 am

Autor Wątek: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)  (Przeczytany 9957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1494
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
[DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« dnia: Kwiecień 05, 2015, 20:21:51 pm »
Dyskusja w temacie
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2015, 20:31:58 pm wysłana przez spy »



PS3-Hack.com.pl

[DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« dnia: Kwiecień 05, 2015, 20:21:51 pm »

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2015, 09:09:04 am »
Spy, czy możesz przygotować/dodać wersję noBD? Bo z tego co się orientuję to nie ma jeszcze wersji 4.70 z cobrą.

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Extra Vip
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 647
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 54
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2015, 11:55:12 am »
Spy, czy możesz przygotować/dodać wersję noBD? Bo z tego co się orientuję to nie ma jeszcze wersji 4.70 z cobrą.

Witam prawdopodobnie cos takiego wyjdzie bo juz ze tak napisze siedze nad tym ale narazie jest w fazie testow .

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2015, 16:27:52 pm »
Wersja cfw spy z cobra noBD juz jest ;-) z tym ze nie moglem jej przetestowac w 100% :-( i na razie nie bede mogl bo przebywam w szpitalu. Soft jest stabilny, dziala cobra z tym ze nie do konca tak jak powinna.... niestety nie jestem pewny jak wyglada kwestia cobry we wczesniejszych wersjach cfw np od habiba czy rogero bo takie softy z cobra byly modyfikowane do noBD. Jesli ktos jest w stanie odpowiedziec mi na moje pytania bede wdzieczny ;-) a wiec:
czy w softach cobra noBD dzialaja gry w ISO?, czy po zaladowaniu obrazu gry webmanem lub multimanem pojawia sie ikona plyty w xmb?
Z kad moje pytania? no wlasnie z tym jest problem na sofcie noBD od kolegi spy ;-) Tesowalem osobiscie soft noBD od ferroxa ale ten bez cobry i tam jest ten sam problem jesli chodzi o ikone plyty po zamontowaniu gry.....nie pojawia sie ona i gre trzeba odpalac z app_home. Cobry nie ma w ferroxie wiec problem z ISO odpada ;-)

Uprzedzam pytania i odpowiedzi ;-) Testowalem soft od spy na konsoli z CALKOWICIE WYJETYM NAPEDEM WRAZ Z LOGIKA!!
Soft od spy instaluje sie bez problemu na takiej konsoli, multiman i webman dziala prawidlowo, gry odpalaja sie po zamontowaniu z app_home.... niestety te ktore potrzebuja plyty w napedzie juz nie :-( rowniez nie montuja sie obrazy ISO.

Jesli na wczesniejszych noBD z cobra jest tak samo (czego nie zdazylem wlasnie przetestowac) to soft od kolegi spy w zasadzie jest gotowy do upublicznienia ;-)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2015, 17:24:10 pm wysłana przez jjacol »

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2015, 16:27:52 pm »

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2015, 09:24:29 am »
~jjacol, cobra nawet z noBD (np. Habib CEX NoBD CFW 4.55 v1.03) powinna obsługiwać ISO oraz powinna pojawić się ikona płyty w XMB, niezależnie czy montujesz grę webmanem, multimanem czy irismanem. Zapytał bym czy masz włączoną cobre ale skoro webman działa to masz:) Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Mi na ferrox 4.70 noBD irisman bez problemu montuje ISO i jest widoczna płyta z poziomu XMB.
Czy mógłbym prosić na PW jakieś namiary na ten nowy soft w celach testowych. Akurat mam odpowiednią konsolę do testów. Dyskrecja gwarantowana.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2015, 09:39:51 am wysłana przez armorsnake »

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2015, 10:52:34 am »
~jjacol, cobra nawet z noBD (np. Habib CEX NoBD CFW 4.55 v1.03) powinna obsługiwać ISO oraz powinna pojawić się ikona płyty w XMB, niezależnie czy montujesz grę webmanem, multimanem czy irismanem. Zapytał bym czy masz włączoną cobre ale skoro webman działa to masz:) Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Mi na ferrox 4.70 noBD irisman bez problemu montuje ISO i jest widoczna płyta z poziomu XMB.
Czy mógłbym prosić na PW jakieś namiary na ten nowy soft w celach testowych. Akurat mam odpowiednią konsolę do testów. Dyskrecja gwarantowana.

 
mozliwe ze pojawia ci sie ikona plyty po zamontowaniu obrazu bo masz uszkodzony laser a nie logike?? ja pisze o konsolach z uszkodzona logika lub calkowicie bez niej!! na jakim modelu konsoli to testujesz?
soft juz do testow otrzymales od spy ;-) wiec napisz jak poszlo
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2015, 10:58:53 am wysłana przez jjacol »

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2015, 13:46:00 pm »
Konsola całkowicie bez napędu, logiki. Po co miałbym instalować CFW noBD jak bym miał logikę sprawną :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2015, 13:55:24 pm wysłana przez armorsnake »

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2015, 13:51:59 pm »
Konsola całkowicie bez napędu, logiki.

a jaki to model konsoli?

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 08, 2015, 13:55:43 pm »
CECHM

Edytowany double post: Kwiecień 14, 2015, 15:22:31 pm
Dobra dzięki za możliwość sprawdzenia wersji noBD. Sytuacja wygląda następująco, przy próbie zamontowania obrazu ISO webmanem pojawia się następujący komunikat:



W multimanie lista gier wygląda co najmniej dziwnie, chodzi mi o ikony gier:



Przy próbie odpalenia ISO multimanem:



Gry w postaci rozpakowanej montują się do app_home/PS3_GAME ale tym sposobem uruchomimy tylko te które nie wymagają płyty w napędzie, np Tomb Raider, GOW3 dają black screen.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2015, 15:22:31 pm wysłana przez spy »

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 14, 2015, 15:22:53 pm »
czyli wszystko tak jak u mnie z wyjatkiem tych ikon u mnie sa normalnie okladki gier
Bedziemy dalej dzialac jak wyjde ze szpitala ;-)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2015, 15:32:14 pm wysłana przez jjacol »

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 14, 2015, 16:25:41 pm »
Jak by była jakas nowa wersja to podeślijcie bo mam ze 2 pacjentów do testów.

Offline Phoenix

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2015
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 17, 2015, 18:11:46 pm »
Panowie wie ktoś jak tutaj rozwiązano problem z synchronizacja pada przy odpalaniu kopi gier z PS2 ?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1494
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 17, 2015, 18:17:33 pm »
Nikt nie rozwiazal tego priblemu synchronizacji pada w grach ps2 tylko na cobra 7.0 normalnie dziala

Offline zenek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Kwi 2015
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 03, 2015, 10:06:01 am »
Czy Spy Cobra Edition się czmkolwiek różni od Rogero 4.55?Oprócz bazowania na nowszym OFW.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1494
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 03, 2015, 11:17:39 am »
Tak rozni bo rogero 4.55 nie posiada cobry w tym wydaniu cfw spy ma dodanych pare opcji np: ala rebug menu /mozna instaloeac przy dowgrader (e3 flasher)/ zmieniona fala i efecty przejscia itp

Offline czarek1212

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 09, 2015, 12:04:55 pm »
Witam u mnie na tym sofcie po wejsciu w multimana jest czarny ekren,pomaga tylko wyjecie wtyczki z gniazdka,ale to i tak nic nie daje.... :-\

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1494
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 09, 2015, 14:50:31 pm »
Ten problem wystepuje gdy mamy kabel usb podpiety lub uszkodzony naped obstawiam ta 1 opcje u ciebie

Offline czarek1212

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 09, 2015, 20:30:35 pm »
No rzeczywiście:) dzięki za pomoc,  jak jest  dołączony kabel usb  to multiman  normalnie startuje  heh... miałem dysk podłączony  pod usb  nie da  się jakoś  zrobić  żeby multiman  normalnie działał  z podłączonym  dyskiem usb  na stałe?

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Extra Vip
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 647
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 54
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 09, 2015, 21:43:47 pm »
Co Wy w ogole piszecie , przeciez ja mam caly czas dysk podpiety pod konsole na kablu od pada i bez problemu dziala wszystko , wiem ze multiman ma problem z odpaleniem jak jest bodajze pad podpiety pod kabel usb .

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1494
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 09, 2015, 21:44:26 pm »
Wystarczy wyciagnac kabe i ponownie wpiac jak juz sie uruchomi mm
Mozesz sprawdzic pod innym usb lub kablu czy bedzie tak samo
Ps:
Jesli masz webmana to nie bedziesz mial potrzeby wchodzenia do mm by odpalic gre

Offline czarek1212

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 10, 2015, 17:15:09 pm »
spy, pomoc manka6666  przydała sie niestety cos w tym jest bo jak nie jest nic podłączone to multiman normalnie startuje a jak siedzi kabel w usb to ciemny ekram jest mozna i przez webmana ale przyzwyczaiłem sie do multimana

Offline szpaner115

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 11, 2015, 06:38:01 am »
Witam jestem nowy na tym sofcie czy ktoś by opisał w jaki sposób uruchomić kopie gry na tym sofcie co jest potrzebne.Przedtem używałem Rogero proszę o pomoc

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1494
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 11, 2015, 07:41:44 am »
Tu znajdziesz info co najlepiej miec
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=16824.0

nie długo pojawi sie nowy multiMAN wiec pozniej mozesz zrobic update do nowej wersji

« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2015, 22:00:00 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline krainagsm

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 13, 2015, 19:44:12 pm »
Uruchamia się komuś Singstar na CFW 4.70?? U mnie ładowanie dochodzi do 56% i powrót do XMB.
PS3 Slim 320GB + CFW 3.55.1 + 500 GB + 37"FullHD
PS3 Fat 60GB (PS2) + CFW 3.55.1 + 500 GB + 23"FullHD
4x Dualshock 3, 2x PSMove, 2x PS Eye, 4x Buzzer.

Offline przemytnik1905

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 23, 2015, 15:03:56 pm »
Własnie to instalowałem i pojawił mi sie błąd dane uszkodzone i tam jakies cyfry co zrobić?

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 23, 2015, 15:23:09 pm »
Prawdopodobnie masz złe foldery na pendrive lub nazwę pliku CFW

Offline alien2004

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 30, 2015, 18:01:43 pm »
Spy świetny sof, u mnie jak narazie wszystko śmiga.

Offline zbyrek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 01, 2015, 12:08:23 pm »
Mam pytanko bo podzieliłem pliki PS3Splitter.exe wchodzę do multimana no i tam łacze je i daje instal i pozniej jak wychodzi do głównego menu to niema go w page files nigdzie  poradzi ktos cos ?

Offline czarek1212

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 04, 2015, 12:02:43 pm »
u mnie zrobiła sie dziwna rzecz a mianowicie po zalogowaniu sie do profilu wyskakuje komunikat zeby podłaczyc nosnik z softem 4.75 reinstalacja systemu nic nie daje bo jest to samo

edit teraz wgranie innego softu nie jest mozliwe wyskakuje  ze dane uszkodzone (8002F2C5)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2015, 12:10:33 pm wysłana przez czarek1212 »

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Extra Vip
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 647
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 54
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 04, 2015, 12:09:06 pm »
sony wydalo nowy soft wlasnie 4.75 dlatego masz taki komunikat

PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] SPY CFW 4.70 COBRA 7.1 (CEX)
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 04, 2015, 12:09:06 pm »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.