Wybrałem wersję Edit, wszystko zaktualizowało się, ale gdy wchodzę w PSN i "ZAPISZ SIE" to dalej wyskakuje komunikat, że musze zaktualizować, wiec coś chyba jest nie tak, albo jest potrzebne jakieś nowsze oprogramowanie. Zainstalowałem WebMana, zmyliła mnie nazwa, myślałem że jest potrzebny do gry online, ale wygodny program i chyba może zastąpić Multimana.
Jeszcze jedna sprawa mnie zdziwiła, konsola po zainstalowaniu Webmana strasznie głośno chodziła (porównywalnie z odkurzaczem), ale jak wyłączyłem dynamiczne sterowanie wiatrakiem to się uspokoiła. Temperatury konsoli to CPU:68 RSX:78, wydają mi się trochę wysokie i nie wiem czy są w normie. Dodam, że dłuższe granie nigdy nie przynosiło problemów, a gry sie nie ścinały.
Edit: k***a no, wyj***ło mi savy z gier to g***o, a nic sie nei zmieniło przez aktualizacje...
Teraz pograłem chwilę w Red Dead Redemption (niecałe pół godziny), a temperatura podkskoczyła do CPU:73 RSX:82. Więc coś ta aktualizacja oprogramowania ewidentnie zj***ła. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Wcześniej nigdy nie było problemu i grałem 'nocki' w różne gierki i konsola dawała radę.