Lipiec 25, 2017, 12:42:49 pm

Autor Wątek: mmCM w PS3 Slim 320gb  (Przeczytany 5555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RoMek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 13
  • Miejsce pobytu: Jelenia Gora
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
mmCM w PS3 Slim 320gb
« dnia: Maj 17, 2015, 14:42:59 pm »
Witam, kupiłem w tym tygodniu PSa na allegro, nigdy wcześniej nie interesowałem się nawet trochę konsolami. W opisie aukcji nie było nic wspomniane o tym, że jest przerobiony. Posiadam w zakładce 'gry' w menu glównym program 'mmCM', w którym mam 20 dosyć nowych gierek. Oprogramowanie na konsoli to bodajże Rogero 4.60. Czy na takiej przerobionej konsoli mogę grać w oryginalne gry przez sieć np. w GTA 5 gdy będę posiadał oryginał? Czy mogę ją bezpiecznie podpiąć pod internet i nic się nie stanie? Czy mogę 'przywrócić ustawienia fabryczne' i mieć standardowe oprogramowanie?



PS3-Hack.com.pl

mmCM w PS3 Slim 320gb
« dnia: Maj 17, 2015, 14:42:59 pm »

Offline Szymek251

  • HelpChat/Sb
  • Początkujący
  • *
  • Dołączył: Gru 2014
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 2
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2015, 15:03:03 pm »
Tak pierwsze pytanie jaką chcesz mieć konsolę przerobioną czy nie  ;) po 2 aby zalogować się na dzień dzisiejszy do psn potrzebujesz mieć 4.70 mozesz ją podpiąć pod neta ale nie aktualizuj oprogramowania bo cfw kij strzeli

Tak na przerobionej konsoli możesz grać online ( nawet jak posiadasz orginalo) ukrywasz się i grasz ale to trzeba sobie zdać sprawę że grozi to banem

Offline RoMek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 13
  • Miejsce pobytu: Jelenia Gora
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2015, 14:26:21 pm »
Co to znaczy, że 'cfw kij strzeli'?

Mogę grać online na tym przerobionym GTA V które mam na dysku, tak? Są jakieś metody na uniknięcie bana? Czym ten ban skutkuje?

Jak wygląda proces przywrócenia w konsoli standardowego oprogramowania?

BTW. Skoro mam przeróbkę, to pewnie mogę bez problemu odpalić gierki z PS2, jak to zrobić?
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2015, 14:31:27 pm wysłana przez RoMek »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1451
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2015, 14:45:45 pm »
Cytuj
Co to znaczy, że 'cfw kij strzeli'?

kijj strzli znaczy ze nie mozna aktualizowac softu przez internet w ustawieniach/aktualizacja systemu przez internet jesli uzyjesz tej opcji to bedziesz mial po przerobce
Cytuj
Mogę grać online na tym przerobionym GTA V które mam na dysku, tak? Są jakieś metody na uniknięcie bana? Czym ten ban skutkuje?

tak mozesz grac z kopii zapasowej a co do bana to blokuja prywatny numer konsoli i zazwyczaj konto psn (co do numeru mozna podmienic i grac dale pod warunkiem ze taki numer IDPS sie ma mozna go za kupic)
Cytuj
Jak wygląda proces przywrócenia w konsoli standardowego oprogramowania?

Przed wgraniem OFW jak bys juz kiedys chcial przejsc to najlepiej wrocic na 3.55 i oczyscic programami konsole i wgrac ofw  3.55 i pozniej najnowsza wersje

Cytuj
BTW. Skoro mam przeróbkę, to pewnie mogę bez problemu odpalić gierki z PS2, jak to zrobić?

tak cfw z cobra bez problemu (sa wyjatki w grach ktore nie dzialaja)


Tu masz poradnik jak ogarnac cfw 4.70 mozesz wybrac inny jakby ten tobie sie nie podobal
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=16835.0
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2015, 14:53:52 pm wysłana przez maniek6666 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2015, 14:45:45 pm »

Offline RoMek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 13
  • Miejsce pobytu: Jelenia Gora
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2015, 21:52:07 pm »
Siemka, to znowu ja :D

Czyli jak dobrze rozumiem ten poradnik, nie mogę zaktualizować softa w prosty sposób do 4.70? Muszę najpierw go przywrócić do pierwotnej wersji? Chciałbym zachować gry z Multimana. Muszę je zgrać we własnym zakresie np. na hdd w pc, czy jest jakaś metoda żeby zostały wszystkie gry i zapisy?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1451
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2015, 09:51:03 am »
Czyli zrob jak jest w poradniku i bedzie ok (zwroc uwage przy instalacji cfw czyli o spooferze i wyciagniecie plyty z napedu)
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2015, 09:56:09 am wysłana przez maniek6666 »

Offline RoMek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 13
  • Miejsce pobytu: Jelenia Gora
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2015, 00:39:49 am »
No dobra, przygotowałem sobie pendriva z Cobrą 4.70 ale czy nie usunie mi wszystkich gier, które mam na konsoli?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1451
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2015, 00:48:50 am »
Gier nie usunie tylko pamietaj o przeczytaniu instalacji cfw jesli nie bedziesz gral online to wybierz cfw 4.70 cobra 7.1 nev menadzer jesli bedziesz chcisl pograc online to wybiesz wersje edit

Offline RoMek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 13
  • Miejsce pobytu: Jelenia Gora
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 09, 2015, 01:30:31 am »
Wybrałem wersję Edit, wszystko zaktualizowało się, ale gdy wchodzę w PSN i "ZAPISZ SIE" to dalej wyskakuje komunikat, że musze zaktualizować, wiec coś chyba jest nie tak, albo jest potrzebne jakieś nowsze oprogramowanie. Zainstalowałem WebMana, zmyliła mnie nazwa, myślałem że jest potrzebny do gry online, ale wygodny program i chyba może zastąpić Multimana.

Jeszcze jedna sprawa mnie zdziwiła, konsola po zainstalowaniu Webmana strasznie głośno chodziła (porównywalnie z odkurzaczem), ale jak wyłączyłem dynamiczne sterowanie wiatrakiem to się uspokoiła. Temperatury konsoli to CPU:68 RSX:78, wydają mi się trochę wysokie i nie wiem czy są w normie. Dodam, że dłuższe granie nigdy nie przynosiło problemów, a gry sie nie ścinały.

Edit: k***a no, wyj***ło mi savy z gier to g***o, a nic sie nei zmieniło przez aktualizacje...

Teraz pograłem chwilę w Red Dead Redemption (niecałe pół godziny), a temperatura podkskoczyła do CPU:73 RSX:82. Więc coś ta aktualizacja oprogramowania ewidentnie zj***ła. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Wcześniej nigdy nie było problemu i grałem 'nocki' w różne gierki i konsola dawała radę.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2015, 02:19:29 am wysłana przez RoMek »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1451
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 09, 2015, 06:15:12 am »
Ogulnie radzilbym wymienic maste na cpu / rsx i ustawil fan control tak jak w poradniku , ponad 80 stopni C to juz za duze dla slim wiec cos musisz zrobic bo czym dalej to moze doprowadzic do ylod bo juz na to wskazuje patrzac po temp 80 stopni C takie temp jak nie grasz to powinny byc podczas gry.
Podczas gry to logiczne ze sie podnosza temp bo konsola wtedy zaczyna pracowac a co do save to same sie nie usuwaja.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2015, 06:17:56 am wysłana przez maniek6666 »

Offline RoMek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 13
  • Miejsce pobytu: Jelenia Gora
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 09, 2015, 16:44:42 pm »
Dobra poradziłem sobie z temperaturami i savami, ale w dalszym ciągu nie mogę grać online mimo że zaktualizowałem i mam 4.70 cobra. Co jeszcze muszę zrobić??

Offline RoMek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2015
  • Wiadomości: 13
  • Miejsce pobytu: Jelenia Gora
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 10, 2015, 01:54:42 am »
Przepraszam za post pod postem, ale napotkałem kolejny problem. Mianowicie, po ściągnięciu wszystkich aktualizacji do GTA V nie mogę odpalić gry bez zalogowania się do PSN. Czy źle zrobiłem, że zaktualizowałem grę?

PS3-Hack.com.pl

Odp: mmCM w PS3 Slim 320gb
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 10, 2015, 01:54:42 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.