Grudzień 06, 2016, 17:01:32 pm

Autor Wątek: GT6 Nie chce się uruchomić  (Przeczytany 3788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maccossac

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
GT6 Nie chce się uruchomić
« dnia: Sierpień 04, 2015, 00:10:28 am »
Witam, pobrałem dwie wersje GT6 jedna od Duplex druga edycja specjalna. Oba pliki z torrent. W przypadku edycji specjalnej pojawia się logo i pasek ładowania i po 2 sekundach się zawiesza. Wersja od duplex, pojawia się czarny ekran i wywala do głównego. Wersja CFW 4.70 HABIB. W jednym i drugim przypadku wersja gry: BCES01893. Nie mam pojęcia jak to uruchomić, więc z góry dzięki za  pomoc.



PS3-Hack.com.pl

GT6 Nie chce się uruchomić
« dnia: Sierpień 04, 2015, 00:10:28 am »

Offline Szymek251

  • HelpChat/Sb
  • Początkujący
  • *
  • Dołączył: Gru 2014
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 2
Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2015, 13:58:30 pm »
Zrób grę do ISO ja miałem tak samo i pomogło
polecam program PS3ISOTOOLS  ;)
Gry ISO dajemy do folderu PS3ISO

Offline mareckisztos

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Cze 2014
  • Wiadomości: 30
  • Miejsce pobytu: Kołobrzeg
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2015, 00:46:43 am »
Także miałem z tą grą problem i jeśli już kiedyś miałeś tą grę to najpierw proponuje usunąć w narzędzia danych gry i tam wyszukaj gt6 następnie skopiuj grę w iso na konsolę i sprawdź czy działa a jak nie to spróbuj przerobić programem Cobra_ODE_GenPS3iso  bądź zainstaluj wersję z psn można pobrać z psnstuff. Aaa i możesz po wrzuceniu gry wejść w multimana i zainstalować aktualizacje do tej gry, bądź pobrać z neta i poprzez install package files. Jak coś to pisz czy poszło.

Offline ja3x

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2015, 10:58:50 am »
a ja nie miałem problemów  habib cobra starbucks 1.03 nie musialem przerabiac do iso zadnej gry

 8)

PS3-Hack.com.pl

Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2015, 10:58:50 am »

Offline maccossac

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2015, 01:53:19 am »
Witam ponownie, wcześniej jakimś cudem udało się uruchomić grę. Jednak wpadłem na pomysł aktualizacji, wczytałem grę, wcisnąłem trójkącik i wyszukałem aktualizacje. Po kilku godzinach pobierania i instalowania (20 aktualizacji), problem znów powrócił. Przy uruchamianiu wyskakuje kilka błędów, o braku możliwości wczytania danych i zawiesza się na logo gt i wczytujących się kropkach. A czasami po wyświetleniu filmiku początkowego, kiedy wydaje się, że wszystko w porządku wywala błąd, że brak możliwości zapisu danych, brak miejsca na dysku mimo 22GB wolnego. Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem. Podkreślę, że przeszedłem już ok. 50% a może i więcej gry, było by super gdyby też wszystko udało się odzyskać, bo wszystko na złoto, a na aktualizację skusiłem się tylko i wyłącznie ze wzgląd na to, że miało być łatwiej w zawodach kartów. Jeżeli nikt nie wie o co może chodzić to może chociaż wie, jak przywrócić do stanu z przed aktualizacji. Z góry bardzo uprzejmie dziękuję, za okazaną pomoc.

Offline maccossac

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2015, 14:53:24 pm »
Dokładniejszy opis tego jak na tą chwilę wygląda sytuacja:

Odpalam grę:
-w pierwszej kolejności wyskakuje informacja o wyłączonym połączeniu sieciowym
-dalej "Potwierdzenie" które wywala już GT6, "Nie udało się wczytać danych - plik jest uszkodzony. Czy chcesz spróbować ponownie? Jeśli wybierzesz Nie, dane zostaną utracone". Oczywiście wybieram opcję ponownej próby jednak tak sobie mogę klikać do usranej śmierci.
-Po dalszych próbach wczytania danych, klikam w końcu nie i wyskakuje kolejny komunikat "Nie udało się wczytać danych. Te dane zapisu zostaną zignorowane i utworzony zostanie nowy plik". Klikam OK i po raz kolejny sytuacja się powtarza wyskakuje jeszcze raz komunikat z poprzedniego punktu( Nie udało się wczytać danych...) oraz tego punktu.
-Udaje się przejść dalej, pojawia się informacja o wyborze języka gry, dostosowanie ekranu do TV, informacja o dodatkowych samochodach, kombinezonach, czy lakierach przygotowanych na 15 rocznicę.
-Pojawia się intro, a następnie kolejny komunikat: "Nie udało się zapisać danych" Jedyna możliwa opcja, którą wybieram to "Wstecz". Kolejne pytanie "Czy chcesz ponowić próbę zapisu?", klikam tak i ponownie komunikat: "Nie udało się zapisać danych", wybieram opcję "Nie" wyskakuje informacja: "Nie udało się stworzyć zapisu. Brak wystarczającej ilości miejsca na dysku twardym. Wymagane jest przynajmniej 0 KB wolnego miejsca. Wyjdź z gry i sprawdź ilość wolnego miejsca. I w tym momencie jedyna opcja to jest wyjście z gry.
-Czasami wyskakuje jeszcze jeden wariant, że po intro gry i komunikacie o braku możliwości zapisu danych wybieram wstecz, wywala logo GT i ładujące się kropki, przeleci ze 3 razy i konsola wiesza się na amen.

Wspomnę, że na konsoli jest 22GB wolnego miejsca, dane gry po aktualizacji na tą chwilę zajmują ~18GB. I z tego co widzę są dwa savey gry, dlatego może wcześniej wspomniany komunikat wyskakuje podwójnie. Konsola przed aktualizacją nie była podłączona do sieci, została podłączona tylko na czas aktualizacji. Próba odpalenia gry w momencie podłączenia do WiFi też niczym nie skutkuje. Bardzo proszę o pomoc. Chciałbym, żeby udało się zachować wszystkie wcześniejsze dane gry i jednocześnie, żeby udało się zachować aktualizację. Nie chcę póki co sam niczego usuwać z konsoli, ponieważ nie mam pojęcia jak zrobić, żeby nie spartolić sytuacji jeszcze bardziej. Wiadomo, że jeśli nie będzie szło uratować wszystkiego to chciałbym najzwyczajniej w świecie odpalić grę.

Offline trkokesz

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2015, 21:32:32 pm »
Witam! Mam podobna akcje z ładowaniem gry. Jedynie startuje w wersji 1.0 z tym save który miałem wcześniej.
Z tego co patrzałem to nie jest problem z gra tylko save bo na nowym użytkowniku lub wykasowaniu save gra się normalnie odpala.
Domyślam się ze mój problem tkwi w zawartości garażu nie adekwatny do ilości wyjeżdżonych wyścigów.
Nie wiem czy ty tez kolego robiłeś trick z kupowaniem Mercedes-Benz AMG Vision w wersji GT 1.01 za 1mln i sprzedawaniu go w Gt 1.01 za 20 mln i kupowanie czego popadnie :). Dziwi mnie to ze patent działał na KMEAW natomiast na Rebugu już tego save na Gt 1.01 nie chce mi ładować i mam takie same objawy jak w poprzednim poście.

PS3-Hack.com.pl

Odp: GT6 Nie chce się uruchomić
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2015, 21:32:32 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.