Grudzień 09, 2016, 06:44:45 am

Autor Wątek: Multiman nie wczytuje dysku  (Przeczytany 3929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Salvien

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2015
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Multiman nie wczytuje dysku
« dnia: Sierpień 21, 2015, 02:26:48 am »
Cześć,
mam pewien problem, zformatowałek dysk na FAT32, wrzuciłem do niego 2 pocięcie gry przez splita. Podłączam dysk , multiman go nie widzi, włącam opcję zmiany z FAT32 lub NFTS ( sam wykrywa ) i dysk jest zauważalny USB0000 i USB0001, obojętnie który nie klikne mam komunikat na dole tego okna "zmieniam tryb wyświetlania, proszę czekać" FREE SPACE : 0 MB ( wchodzę przez pvd_usb0000. Jakieś pomysły ? Dysk jest podzielony( 1 TB - 700 GB NTFS - 300 GB FAT32 )  Rogero 4.55 jbc. Dziękuje za pomoc



PS3-Hack.com.pl

Multiman nie wczytuje dysku
« dnia: Sierpień 21, 2015, 02:26:48 am »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1152
  • Reputacja: 74
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2015, 13:05:55 pm »
Po co zmieniasz sterownik na NTFS skoro dysk masz w FAT32? Tak będzie Ci się działo bo multiman tworzy coś w rodzaju wirtualnych folderów i jeżeli nie mają one rzeczywistego odniesienia to masz komunikat o odświeżaniu itp.

Sformatuj innym programem dysk na FAT32 i będzie działał bez kombinowania.

Offline Salvien

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2015
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2015, 14:00:24 pm »
No właśnie problem jest w tym, że nawet przed użyciem ten opcji zmiany z NTFS na FAT32 nie widzi tego dysku. Mam jedną partycje w NTFS a drugą w FAT32 i niby widzi USB0001 i USB000 ale dopiero jak sie użyje tej opcji do zmiany. Formatowałem tą partycje już 3 programami. Jaki polecasz tak to ? Podpinam dysk, włączam konsolę, wchodzę w multimana i dysku nie ma. Nie wiem czy ja jestem ułomny, czy coś jest nie tak, ale poprzedni wlaściciel konsoli robił wszystko bez problemowo, bo mam ponad 20 gier na dysku.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1152
  • Reputacja: 74
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2015, 14:13:29 pm »
No to Ty masz problem z FAT32 czy NTFS bo już chyba sam nie wiesz? Co chwile piszesz o czymś innym. Ogarnij wszystko do kupy i napisz konkretnie.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2015, 14:13:29 pm »

Offline Salvien

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2015
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2015, 14:15:04 pm »
No dysk 1 TB jest podzielony na 2 partycje NTFS i FAT32 i ani jednej partycji nie czyta PS3 ani drugiej, jak uzyje tego programu do zmiany niby z NTFS na FAT32 i odwrotnie ( samo wyszukuje chyba jaki masz ) to dopiero wtedy pokazuje USB0001 i USB000, ale jak w nie wchodzę ( obojętnie czy w USB0000 czy 0001 ) to i tak ciąle jest ładowanie.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1152
  • Reputacja: 74
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2015, 14:43:52 pm »
Po pierwsze to podstawowym sterownikiem w PS3 jest FAT32 więc jeżeli już to zmieniasz sterownik z FAT32 na NTFS a nie odwrotnie! Po drugie jeżeli nie odczytuje Ci partycji NTFS to musisz zrobić plik usb.cfg pod swój dysk twardy i wrzucić go do folderu multiman'a (co i jak odsyłam do googli). Odnośnie partycji FAT32 to sformatuj ją np. programem http://www.ferguson-digital.eu/downloads/format/Fat32Format.zip i powinno działać bez żadnego przełączania.

Ps. Żeby konsola nie miała problemów z odczytem partycji NTFS powinna ona być jako pierwsza w układzie partycji.
Ps2. Jeżeli wciąż będzie problem z odczytaniem to być może będziesz musiał podzielić dysk na mniejsze partycje.

Offline Salvien

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2015
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2015, 15:01:45 pm »
Wziąłem wolne formatowanie, wieczorem sprawdzę jak wrócę czy działa może teraz . Mam jeszcze pena 8 GB, warto próbować, bo słyszałem, że z penami to różnie bywa. Jest może nowszy rogerro, bo mam 4.55, i nie za bardzo ogarniam wszystkie sprawy .

Offline dr0gi

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 258
  • Reputacja: 0
  • Pomagam na PW i GG
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2015, 16:02:15 pm »
Rogero nowszych nie ma twórća się wycofał. Wgraj najnowsze cfw z serii 4.75 np spy lub habib beta 0.4. Linki są na forum.

Offline Salvien

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2015
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2015, 20:16:43 pm »
Jaki polecasz najbardziej cfw 4.75 :) ?

Edytowany double post: Sierpień 21, 2015, 21:30:04 pm
Okej, zrzucałem grę, lecz nie wiem czemu, ale jest ona podzielona na party i kiedy zrzucam ten folder do GAMES to nagle folder z grą się zamienia w folder rar. O co z tym chodzi ? Tak to wygląda przed insttalacja :

A po instalacji jak sie wejdzie w folder Little Big Planet 3 to jest jeden folder RAR, który waży 7 GB. Wrzucam do folderu GAMES.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2015, 21:30:05 pm wysłana przez spy »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Multiman nie wczytuje dysku
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2015, 20:16:43 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.