Grudzień 05, 2016, 11:25:58 am

Autor Wątek: Nie da się wejść do Rmenu  (Przeczytany 2974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fallen

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 46
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
Nie da się wejść do Rmenu
« dnia: Październik 01, 2015, 16:09:53 pm »
Witam,
Mam problem i to dosyć duży :D ale to zacznę od początku ;) jakieś miesiąc temu dostałem bana na konto/idps wiec postanowiłem założyć nowe zmienić idps i przenieść savy/trofea, savy ładnie poszły(chociaż z tymi co były chronione przed kopiowaniem mam problem np Heavy rain wola ze save uszkodzony i nie skopiuje po zdjęciu zabezpieczenia od kopiowania) lecz z trofeami mam problem bo ich nie widać a przypisałem dobrze.. wyczytałem gdzieś ze trzeba uruchomić odbudowę bazy danych w recovery menu. No i tu zaczynają się schodki ponieważ za c*****ę nie mogę wejść do tego recovery( tak wiem jak się wchodzi bo na slimie już nie raz wchodziłem)Model ps3 CECHG03 4.76 rebug.. Próbowałem normalnym sposobem czyli przyciskiem power,przez vsh menu rebuga(resetuje sie po kliknięciu na reboot to recovery menu ale system sie po prostu tylko rebootuje) i przez zaznaczana opcje w rebug tools "reboot to recovery menu on next boot" cos takiego ;) no ale nic z tych powyższych opcji nie działa po prostu jakby recovery menu się zepsuło czy co.... i tu maly filmik jak mi "chodzi" ps3



PS3-Hack.com.pl

Nie da się wejść do Rmenu
« dnia: Październik 01, 2015, 16:09:53 pm »

Offline dr0gi

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 258
  • Reputacja: 0
  • Pomagam na PW i GG
Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2015, 09:08:52 am »
Spróbuj sformatować dysk w pc. Następnie podepnij dysk spowrotem do konsoli, sformatj go i odpal Recovery Menu

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1151
  • Reputacja: 74
Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2015, 15:09:58 pm »
Instalowałeś w przeszłości np. petitbota?

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1082
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 57
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2015, 15:42:46 pm »
sprawdź jeszcze działanie przycisku power bo tez może niekontaktować i mimo że trzymasz guzik może on mieć jakieś przerwy w stykaniu i tak dziać się będzie.A co do Rebug vsh menu nie wiem czy akurat przejście do RM działa na każdym ich sofcie i chyba tylko po przejściu na tryb rebug w rebug toolbox
A i zauważyłem na filmiki że puściłeś palec z power.puszczasz dopiero po 2 piknięciach.
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2015, 19:19:33 pm wysłana przez mateov »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2015, 15:42:46 pm »

Offline Fallen

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 46
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2015, 22:17:42 pm »
Spróbuj sformatować dysk w pc. Następnie podepnij dysk spowrotem do konsoli, sformatj go i odpal Recovery Menu

Jak pisalem na chacie to wole zrobic pod sam koniec jak juz nie bedzie innego rozwiazania,pisalem ze mam ten model ps3 co nie prosi o softa jak sie zamontuje mu dysk sformatowany tylko stoi przy animacji XMB(chodzi mi o te fale) i jedyne wyjscie z tego TO wlasnie wejscie do rmenu ale ze nie moge wejsc to uwale konsole przez to ;)


Instalowałeś w przeszłości np. petitbota?

Nie, kiedys reacta wgrywalem i dostalem rsoda przez to.. ale nie wiem czy to ma jakis zwiazek... ;)

sprawdź jeszcze działanie przycisku power bo tez może niekontaktować i mimo że trzymasz guzik może on mieć jakieś przerwy w stykaniu i tak dziać się będzie.A co do Rebug vsh menu nie wiem czy akurat przejście do RM działa na każdym ich sofcie i chyba tylko po przejściu na tryb rebug w rebug toolbox
A i zauważyłem na filmiki że puściłeś palec z power.puszczasz dopiero po 2 piknięciach.

Chodzi Ci o 3 wlaczenie? wtedy probowalem po prostu troche pozniej przytrzymac guzik bo moze w zlym momencie go przytrzymuje przez te huczenie ciezko wyczuc "ten moment"

Offline dr0gi

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 258
  • Reputacja: 0
  • Pomagam na PW i GG
Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 03, 2015, 12:08:47 pm »
Jezeli drugi raz  naciśniesz power po 1 wyłączeniu to wyraźnie słychać te piknięcia. Pamiętaj że muszą to być 3 piknięcia nie 2. Pomiędzy po 1  i 2 pozostałymi piknięciami jest przerwa 1 sekundoawa. Na pw ci wysłałem innym filmik jak to prawidłowo zrobić na modelu fat. Jeżeli chcesz moge sam nagrać filmik jak właczam RM i ci pokazać bo akurat mam taki sam model ps jak twój.

Offline Fallen

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 46
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 03, 2015, 16:11:22 pm »
Jezeli drugi raz  naciśniesz power po 1 wyłączeniu to wyraźnie słychać te piknięcia. Pamiętaj że muszą to być 3 piknięcia nie 2. Pomiędzy po 1  i 2 pozostałymi piknięciami jest przerwa 1 sekundoawa. Na pw ci wysłałem innym filmik jak to prawidłowo zrobić na modelu fat. Jeżeli chcesz moge sam nagrać filmik jak właczam RM i ci pokazać bo akurat mam taki sam model ps jak twój.

No ale widzisz ze konsola ODRAZU mi się wyłącza nic nie idzie zrobic.

Offline dr0gi

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 258
  • Reputacja: 0
  • Pomagam na PW i GG
Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 03, 2015, 20:10:14 pm »
Możliwe że masz coś nie tak na górnej obudowie lub na płycie głównej z włącznikiem i dlatego nie łączy. Spróbuj wymienić kawałek termo pada  na płycie głównej od włącznika może to pomoże.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Nie da się wejść do Rmenu
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 03, 2015, 20:10:14 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.