Witam.
Zrobiłem sobie prezent na święta i kupiłem używkę Fata PeeS-trójki, następnie wczoraj ją przerobiłem. Zapoznałem się już ze sztuką kopiowania gier na dysk wewnętrzny.
1. Niestety przy uruchamianiu niektórych gier pojawia się ekran wczytywania (prawy dolny róg telewizora) i nic dalej się nie dzieje.
Z tytułów jakie sprawdzałem to Heavy Rain (migający obrazek origami) i Uncharted 1 (obracająca się moneta). Czekałem nawet 40 minut i tak nic się nie dzieje. Próbowałem już w Multimanie różnych opcji (BD Mirror itd.), niestety nic nie pomaga. Pomogło mi to w innych grach (WWE 2k16 i Beyond TS), ale niestety nie w tych. Zainstalowałem oficjalne patche i też to nic nie dało, dalej jest to samo. Na dodatek po przyciśnięciu klawisza PS na padzie i próbie zamknięcia gry, konsola się resetuje (wyłącza i włącza na nowo), a tak być nie powinno.
Może jest to wina oprogramowania? Może mi ktoś pomóc lub coś doradzić?
2. Druga sprawa to jak skopiować na dysk zewnętrzny USB plik powyżej 4 GB? Wie może ktoś? Mam ściągnięty na dysku Red Dead Redemption. Gra zajmuje niecałe 10 GB, z czego jak przeglądałem katalog gry jeden plik zajmuje 7,5 GB (!)

i nie umię gry wrzucić na dysk USB. Da się to jakoś obejść?
Wersja mojego oprogramowania: Rogero 4.55 + najnowszy (bodajże 4.76) Multiman
Z góry dziękuję za pomoc