Grudzień 05, 2016, 11:26:11 am

Autor Wątek: ps3 problem z hdmi (HDCP)  (Przeczytany 6036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
ps3 problem z hdmi (HDCP)
« dnia: Styczeń 24, 2016, 09:46:38 am »
Witam przepraszam za post ale nie wiedziałem gdzie mam go napisać mam problem ze swoja konsola ps3 fat przy podłączeniu konsoli do telewizora samsung 32 cale  pojawia się komunikat o błędzie HDCP i telewizor traci sygnał z konsoli.Konsole sprawdzałem na telewizorze samsung 32siostry  która ma ten sam model ale nowszy troszkę i wszystko działa jak należy.Nie wiem dlaczego ps3 nie jest kompatybilne z moim tv .W moim tv mam podłaczony dekoder nc  przez hdmi i działa normalnie

Mój model to le32b450c4wxxh
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 10:05:19 am wysłana przez thomas510 »



PS3-Hack.com.pl

ps3 problem z hdmi (HDCP)
« dnia: Styczeń 24, 2016, 09:46:38 am »

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1082
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 57
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2016, 12:10:30 pm »
wątek wielokrotnie poruszany więc wystarczy poszukać.W ps3 w ustawieniach qa flagi masz funkcje wyłączającą HDCP. Tyle w temacie.

http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=17305.msg123995#msg123995

Komentarz Globalnego Moderatora Następnym razem wpisz w pole szukaj temat o jaki pytasz zanim bezmyślnie będziesz powielał wątki.Jeśli jeszcze raz zobaczę, że powielisz wątki dostaniesz warna a jeśli to nie pomoże dostaniesz bana czasowego.To już nie pierwszy raz kiedy pytasz o rzeczy które są opisane i rozwiązane na forum
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 13:03:51 pm wysłana przez mateov »

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2016, 13:42:24 pm »
Patrzyłem na ten wątek ale mam problem ponieważ miałem kiedyś qa flag na sofcie 3.55 kmew  następnie zmieniłem dysk w konsoli na 500 gb i soft na 4.46 a następnie na 4.70 darknet .Nie mam teraz qa flag a czytałem ze działa ona na softach 3.55 i na wyższym 4.70 nie zadziała

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1082
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 57
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2016, 13:48:30 pm »
jestes w błędzie instalujesz najnowszego rebuga + rebug toolbox i w nim włączasz flage i masz qa flage bez schodzenia do 3.55 i będzie ona działać na każdym wyższym sofcie w przyszłości.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 13:51:38 pm wysłana przez mateov »

PS3-Hack.com.pl

Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2016, 13:48:30 pm »

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2016, 14:08:04 pm »
A pytając teoretycznie jest jakoś inna mozliwość wyłaczyć w konsoli zabezpiecznie hdcp? Niż instalacja qa flag

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1082
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 57
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2016, 14:18:54 pm »
z tego co pamiętam to programowej możliwości nie ma jest możliwość fizyczna czyli zakupić najtańszy switch hdmi i on pomija linie z HDCP. Koszt switcha ok 30 zł na allegro

np taki za 15 zł http://allegro.pl/rozdzielacz-hdmi-switch-3-porty-rozgaleznik-fullhd-i5558222096.html
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 14:23:20 pm wysłana przez mateov »

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2016, 14:22:48 pm »
Gram narazie na kablu 5 x chinch i zastanawia mnie czy na hdmi bedzie jakąs różnica w obrazie

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1082
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 57
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2016, 14:25:22 pm »
oczywiście że będzie sygnał po chinch czyli sygnał PAL ma 576p a po hdmi masz 1080i i p

różnice są kolosalne zarówno w kolorach jak i rozdzielczości i obraz będzie ostry a nie mydlany

A sory nie zauważyłem ze napisałeś 5x chinch czyli masz RGB to tak samo jak VGA czyli różnice będą mniej widoczne ale są
Obrazek poniżej prezentuje właśnie component czyli twoje 5x chinch
A composite to 3 x chinch ( 2x audio 1x video)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 14:47:50 pm wysłana przez mateov »

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2016, 14:43:34 pm »
Czyli zabawa jest warta zachodu boje się tylko żeby nie namieszać nic w konsoli  instalacja  rebuga + rebug toolbox wygląda jak instalacja zwykłego softu ? Mogę go zaistalować bezposrednio na moim sofcie 4.70 darknet czy musze coś zrobić jeszcze?

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1082
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 57
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2016, 14:48:31 pm »
nic nie namieszasz to bardzo dobre cfw. Możesz bezpośrednio instalować z xmb na obecny soft jak każde inne cfw się je instaluje.Jesli chcesz na nim pozostać to w rebug toolbox włącz także cobrę bo domyślnie jest wyłączona.
Pamiętaj by przed instalacją wysunąć płytę z virtualnego napędu oraz fizycznego by czasem OFW nie poleciało
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 14:51:22 pm wysłana przez mateov »

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 24, 2016, 14:59:02 pm »
Czyli jak dobrze rozumiem mam zainstalować ten soft http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=17587.0  .Wtedy będę miał możliwość poprzez qa flag uruchomić konsole   z kablem HDMI

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1082
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 57
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 24, 2016, 15:06:47 pm »
Ten http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=17248.0

Tamten jest dla konsol DEX

Rebug toolbox czekał będzie na Ciebie w install package.
W toolbox włącz właśnie dodatkowo togle qa i flaga będzie działać skrótem i w jej opcjach zmienisz to hdcp
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 15:08:57 pm wysłana przez mateov »

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 24, 2016, 15:11:40 pm »
Wielkie dzięki pobieram już aktulizacje .

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2016, 15:58:21 pm »
Właczyłem qa flag pobrałem ją z internetu ale nie mam w opcji debug settings nic o HDMI
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2016, 16:23:14 pm wysłana przez thomas510 »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1151
  • Reputacja: 74
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2016, 17:07:29 pm »
Możliwość wyłączenia HDCP jest tylko w dexowych konsolach i to jeszcze nie na wszystkich softach. Co do wyłączenia HDCP na zwykłym cex'ie to na jakimś sofcie teoretycznie była taka możliwość ale to i tak nie działało.
Odnośnie rozdzielaczy, taki za 15zł nie rozwiąże problemu, ponieważ nie omija on HDCP. Do tego trzeba użyć aktywnego kabla HDMI (z wbudowanym układem i kluczami hdcp) lub "aktywnego" switcha.

Podsumowując, polecam kupić kabel component (koszt 10zł), jakość minimalnie gorsza od HDMI ale gołym okiem tego nie widać.

Offline thomas510

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 92
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 25, 2016, 15:29:55 pm »
Mam już kabel component ale meczy mnie nie działające hdmi

PS3-Hack.com.pl

Odp: ps3 problem z hdmi (HDCP)
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 25, 2016, 15:29:55 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.