Październik 22, 2020, 02:12:27 am

Autor Wątek: Heavy Rain  (Przeczytany 38650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sniq

  • Gość
Heavy Rain
« dnia: Styczeń 16, 2011, 15:11:31 pm »
Witam nie mogę odpalić HR przesyłam przez ftp hr BCUS-98164 do hd0/game/... i tam sam folder usdir potem instaluje eboota sciagnietego z dzialu patche no i gra sie wlancza do momentu gdy chce zaakutalizować grę, daję anuluj to potem pojawia się komunikat że usługa trofea niemoże być zarejestrowana czy jakos tak i zostanie zakończona gra. O co tu chodzi moze zły eboot.?



PS3-Hack.com.pl

Heavy Rain
« dnia: Styczeń 16, 2011, 15:11:31 pm »

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:28:27 pm »
BCUS-98164 folder bez myślnika i sprawdź czy aby na pewno zgadza się eboot
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

sniq

  • Gość
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:56:14 pm »
eboot jest z innym nr

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:59:14 pm »
Dziś jak ogarnę to sprawdzę tą grę mam ją na dysku, z racji że dużo zajmuję trochę to mi zajmie. Najlepiej jak ten sam nr. inaczej są problemy.
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

PS3-Hack.com.pl

Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:59:14 pm »

sniq

  • Gość
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2011, 17:19:10 pm »
a może to dla tego że zła kolejność robie najpierw trzeba pkg zainstalować a dopiero wrzucic przez ftp a ja robilem na odwrot. ?? a i znalazlem eboot pod moja wersje ale mam black screen jak sie wlancza gra why? konsola sie nie zawiesza tamten stary z xmb pkg co instalowalem to skasowalem
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 17:50:44 pm wysłana przez sniq »

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2011, 18:47:37 pm »
Nic z tych rzeczy, zaraz mój poradnik będzie w internecie - skopiuj także TROPDIR i zobacz :)

proszę: http://ps3-hack.com.pl/index.php?topic=1785.0
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 19:02:16 pm wysłana przez cotojestwtf »
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

sniq

  • Gość
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2011, 18:59:58 pm »
DZIEKI WIELKIE DZIAŁA , ALE SIĘ W*****EM BO SCIAGNALEM WERSJE EURO A TU NAWET NIEMAM PL NAPISOW .... Dało by rade coś z tym zrobić?

// TA i NIE KRZYCZ MI TU ! NASTEPNYM RAZEM ZA KRZYK BEDZIE CUKIEREK ! admin

ściślej ? prosze : nie pisz z capslockiem/shiftem bo to krzyk ! , po drugie posty sie edytuje, juz wiecej nie bedzie ostrzezen slownych, administracja

Nie pytałem się za co tylko to ściślej miało znaczyć co miałbym zrobić by były napisy PL, przykro mi bardzo za źle zinterpretowane słowa z mojego postu ...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2011, 19:30:43 pm wysłana przez sniq »

KanG

  • Gość
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 02, 2011, 21:44:36 pm »
Podrzuciłby ktoś pliczek UP2005-BCES00802_00-SOLDNERX2FINALPR.pkg? Bo w necie już żaden link nie działa :/

Offline szakal555

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 12, 2011, 23:29:57 pm »
Siema.odpalam z dysku zewnętrznego i widze głownego logo (origami)ktore wciąż miga jakby przed załadowaniem gry.tylko że już to logo tak miga od 10 min wtf

Artekdaga

  • Gość
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 15, 2011, 01:21:05 am »
Siema.odpalam z dysku zewnętrznego i widze głownego logo (origami)ktore wciąż miga jakby przed załadowaniem gry.tylko że już to logo tak miga od 10 min wtf

Jak chcesz ta grę odpalic na zewnętrznym to musisz najpierw wrzucić ja na wewnętrzny odpalic i gra musi się zainstalować jak już tak się stanie to możesz śmiało wykasowac ja z wewnętrznego i odpalac na zewnętrznym.

Offline elroy521

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 16, 2011, 22:28:44 pm »
najlepiej na wewnetrzny skopiowac przez ftp wtedy zero problemów własnie skonczyłem i.......na bardzo długo ta gra zostanie mi w pamieci po prostu cos wspanialego a koniec miazdzy:) polecam

Ale który koniec? :D Jest ich 18ście.   //Cukier
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 22:57:26 pm wysłana przez Cukier »

Offline danio85

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 23, 2011, 22:14:17 pm »
Czy aktualizowaliście do wersji 2.00? Mi krzyczy o update a jak anuluje to pojawia się black screen.

Artekdaga

  • Gość
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 24, 2011, 01:35:40 am »
Czy aktualizowaliście do wersji 2.00? Mi krzyczy o update a jak anuluje to pojawia się black screen.

Ta aktualizacja dodaje obsluge move ale na padzie ta gra wypada lepiej kontroler ruchu w Heavy Rain jak dla mnie to porazka.

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 24, 2011, 18:16:02 pm »
Czy aktualizowaliście do wersji 2.00? Mi krzyczy o update a jak anuluje to pojawia się black screen.

Ta aktualizacja dodaje obsluge move ale na padzie ta gra wypada lepiej kontroler ruchu w Heavy Rain jak dla mnie to porazka.
wlaśnie to przetestowałem
zrobiłem aktualizacje zwykłej wersji do 2.00 1144 mb
okazało się, iż woła o kamerkę aby pograć, a bez aktualizacji mogłem grać na padzie, bez kontrolera ruchu i bez kamerki
odinstalowanie aktualizacji z xmb wróciło mnie do normalnej wersji i mogę dalej grac ;)

Offline danio85

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 27, 2011, 19:31:29 pm »
Dzięki bartek04 za info. Na razie nie instalowałem sobie tego update'u i wszystko hula jak trzeba!

Offline Insdel

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Heavy Rain Move BCES00802
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 17, 2011, 18:23:31 pm »
Wrzucilem przez ftp ta gre okolo 28GB, dodam ze wymienilem dysk w PS3 2504B na 640GB gra uruchamia sie normalnie przy pomocy multimana i lv2 menu wszystko pieknie, do czasu wlaczenia pisze w lewym kornym rogu wczytywanie ale nic po zatym dioda dysku nie pracuje. Czy ktos mial taki problem??? Dodam ze gra normalnie sie uruchamia i w menu wszystko jest ok. konsola sie nie zawiesza bo caly czas moge wcisnac "PS" i poruszac sie po homebrew.

Pozdrawiam

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 09, 2011, 23:35:54 pm »
Instalowałeś najpierw pkg?
press play on tape then any key

Offline sexbastian69

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Heavy Rain Move BCES00802
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 12, 2011, 13:13:19 pm »
Wrzucilem przez ftp ta gre okolo 28GB, dodam ze wymienilem dysk w PS3 2504B na 640GB gra uruchamia sie normalnie przy pomocy multimana i lv2 menu wszystko pieknie, do czasu wlaczenia pisze w lewym kornym rogu wczytywanie ale nic po zatym dioda dysku nie pracuje. Czy ktos mial taki problem??? Dodam ze gra normalnie sie uruchamia i w menu wszystko jest ok. konsola sie nie zawiesza bo caly czas moge wcisnac "PS" i poruszac sie po homebrew.

Pozdrawiam

a jaka wersja gry???

Offline Peter

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 22, 2011, 21:19:48 pm »
Witam

Właśnie ściągnąłem  Heavy Rain wersje BCES00802  TL.org, zrzuciłem na dysk odpaliłem przez Multimana gierka prosi o aktualizacje (wciskam anuluj) następnie gierka zaczyna się wczytywać (ikonka origami) i cały czas się wczytuje, nie chce się nic zrobić. Instalowałem też UP2005-BCES00802_00-SOLDNERX2FINALPR.pkg oraz inne pkg ale nic to nie dało.

Mam CFW Rebug 3.55.1

Proszę o pomoc

Edit: Wcześniej zainstalowałem wersje Heavy.Rain.EUR.MULTi7.JB.PS3-ATAX (BCES00797) i wszytko działało, ale w tej wersji nie ma PL więc ściągnąłem BCES00802   
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 21:21:59 pm wysłana przez Peter »

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 23, 2011, 01:18:22 am »
Sorry, że tak lakonicznie - najpierw pkg, później skopiuj dane do odpowiedniego folderu, włącz z xmb i graj....
press play on tape then any key

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 23, 2011, 08:17:01 am »
odinstaluj wszystkie dane gry z xmb
wywal grę z games
wrzuć wersje 802 do games
jak się pokaże w multimanie to wciśnij start i r3 - konsola musi być podłączona pod neta- pobierz patcha- ponad 1 gb
zainstaluj patcha z instalera i załaduj grę z multimana, odpal grę z gra-> płyta, nie last game
jak to nie pomoże daj znać to wrzucę eboota

Offline Peter

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 23, 2011, 17:00:25 pm »
Już mi się udało odpalić według tej instrukcji:

Cytuj
Opis:
1. nie kopiujemy folderu z gra na HDD konsoli!
2. pobieramy plik .pkg (MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service) i instalujemy go na konsoli (na HDD nie moga byc zadne dane z gra).
3. po instalacji pliku .pkg utworzy sie nam folder /dev_hdd0/game/BCES00802/USRDIR/ z plikiem EBOOT.BIN oraz w folderze /dev_hdd0/game/BCES00802/ inne pliki (m.in. PARAM.SFO).
4. odpalamy FTP Manager i kopiujemy wszystkie dane gry z folderu USRDIR (oprocz EBOOT.BIN, ktory juz zostal zainstalowany z plikiem .pkg) oraz caly folder TROPDIR do katalogu /dev_hdd0/game/BCES00802/
5. po wlaczeniu konsoli w zakladce gry pojawi sie ikona Heavy Rain (tak jakby zostala kupiona przez PSN)
6. uruchamiamy ja i gramy
Najwazniejsze jest to, zeby gre kopiowac do sciezki /dev_hdd0/game/BCES00802/USRDIR/, a nie GAMEZ/GAMES itd.
Dziala bez plyty w napedzie. CFW 3.55 Kmeaw.
Pozdrawiam.

Wielkie dzięki za zainteresowanie

Offline Bartek4

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 163
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 01, 2011, 18:44:30 pm »
Ta gre mozna podobno odpalic z dysku zew.Nie wiem bo mi sie nie che jej wrzucac na zew.Aby odpalic gre z zew musi ona najpierw byc na wew ,dokonac instalacji,zrobic save i mozna smialo kopiowac na zew

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 01, 2011, 20:12:55 pm »
napisal by ktos prosty opis co i jak pokoleji,bo nie wiem czy do multimana mam cos kopiowac czy odrazu robic pkg jak kolega opisuje wyzej,bo robilem tak i nie dziala zalacza sie tylko czarny ekran z czyms u dolu z prawj strony i stoi dalej nie chce isc.

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 06, 2011, 16:22:01 pm »
wrzuć tego eboota
ja na tym gram
http://hotfile.com/dl/116949952/18c8de5/bartek04.rar.html

dysk wewnętrzny
najnowszy multiman i bdemu
płyta w napędzie

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 08, 2011, 14:30:37 pm »
kurde dalej mi nie idzie  :-[ zalacza sie i pojawia sie taka ikona w prawym dolnym rogu i nie chce isc dalej nie wiem co zle robie jak to dokladnie mam zrobic czy instalowac z podmienionym ebotem czy pomienic go w multimanie?jak wrzuce plik pkg i robi mi folder w game to multiman mi tej gry nie widzi :(
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2011, 14:32:55 pm wysłana przez richi »

Offline szafa_18

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 1
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 08, 2011, 14:43:22 pm »
wrzuć tego eboota
ja na tym gram
http://hotfile.com/dl/116949952/18c8de5/bartek04.rar.html

dysk wewnętrzny
najnowszy multiman i bdemu
płyta w napędzie


Ściągnąłem tego EBOOTa, podmieniłem i wszystko chodzi :) Najpierw podmieniłem plik na PC, później wrzuciłem gre na dysk zewnętrzny, i włączałem z Multimana:)

PS. Świetna gra :)

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 09, 2011, 16:12:06 pm »
kurde dalej mi nie idzie  :-[ zalacza sie i pojawia sie taka ikona w prawym dolnym rogu i nie chce isc dalej nie wiem co zle robie jak to dokladnie mam zrobic czy instalowac z podmienionym ebotem czy pomienic go w multimanie?jak wrzuce plik pkg i robi mi folder w game to multiman mi tej gry nie widzi :(
ale chaotycznie piszesz
a to normalne, że instalując pkg nie będzie ta gra widoczna w multimanie
skasuj wszystkie dane instalacyjne z xmb i w dane gier, z games od multimana i game
i masz 2 sposoby
1. instalujesz pkg
wrzucasz folder usdir do game-->bles(BCES)00802(nazwy nie pamiętam) zależy jaką ci utworzy plik pkg, bez eboota oczywiście
wracasz do menu, jeszcze raz instalujesz pkg, reset konsoli i powinno ruszyć
2. kasujesz wszystkie dane ponowne
wbijasz do multimana, kopiujesz HR do games ze swoim ebootem i patrzysz czy ruszy, jak nie to podmieniasz na mojego, reset i powinno grać

zobacz gdzie napisałem games a gdzie game i to rozróżniaj

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 12, 2011, 11:32:37 am »
mogl by ktos dac ten pkg co jest na 1stronie w filmiku bo ten co ja mam to nie dziala:(

Offline kokon86

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 28, 2011, 12:16:01 pm »
Panowie mam HR BCUS98164 przezucilem gre na hdd konsoli po wlaczeniu wyskakuje blad z trofeami postanowilem zainstalowac pkg i w utworzonym folderze w game skopiowalem wszystko wlaczylem gre z xmb i jest czarny ekran a w dolnym prawym rogu widnieje logo origami i tak w nieskonczonosc mruga.POMOCY

PS3-Hack.com.pl

Odp: Heavy Rain
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 28, 2011, 12:16:01 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.