Grudzień 06, 2016, 16:59:49 pm

Autor Wątek: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(  (Przeczytany 2448 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Witam wszystkich.
Jestem nowym uzytkownikiem tego świetnego forum Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem. Przejde do rzeczy.
 Znajomy z zakładu karnego dostal pozwolenie na konsole. San znalzl ją w internecie. Konsola byla w serwisie w którym usunięto moduł wifi. Nie działa napęd. Na konsoli byly dwie gry. Podczas ich ładowania wyskakiwal bląd. Prosił mnie tylko o to abym wgrał na nią gry gdyz zaden serwis nie chciał tego zrobic. Nie znam sie na tym ale dzieki waszym poradnikom udało mi sie wgrac gry przez ftp. Przez pena nie dalem rady gdyz mm sie nie wlacza i nie scalało plików.
  Konsola ps3 fat 80gb kupiona juz przerobiona. Firmware 4.78 CEX Cobra 7.3
Nie wlacza sie multiman (czarny ekran) oraz irisman.. Nie podjelem sie proby aktualizacji, obawiam sie pojdzie cos nie tak i bede musial wgrywac nowy system, a tego chyba bym nie znósł..  ;)
Gry ładuje tylko przez webmana... na 9 gier tylko 2 działają.. ręce mi opadaja caly tydzien z nią walcze.
 Konsola ogolnie czesto sie zawiesza, gdy wychodze z gry tez zawiecha. Czy jest jakis sposob aby te gry zadziałały?? nie wiem czy to wina systemu czy tego ze mm nie dziala. Prosze o jakies porady co mam z nią zrobic.
Moze jest ktos z okolic Mrągowa lub Marek kto moglby sprawic aby wszystko grało jak należy :)
Prosze o pomoc !



PS3-Hack.com.pl


Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1151
  • Reputacja: 74
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2016, 22:17:24 pm »
Przede wszystkim zacząłbym od tego jaki konkretnie jest wgrany system i w jakim stopniu jest uszkodzony napęd gdyż problem jaki opisujesz wskazuje na to, że uszkodzona jest logika napędu a co za tym idzie uruchomienie każdej aplikacji będzie skutkowało czarnym ekranem. Lekarstwo na to jest proste, wystarczy wgrać odpowiednio zmodyfikowany soft, który będzie pomijał sprawdzanie funkcjonalności napędu.

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2016, 22:59:15 pm »
Gdy naciskam select wyskakuje mi  Firmware 4.78 CEX Cobra 7.3, nie wiem czy to jest nazwa systemu?? gdzie moge to sprawdzic ??  jesli jest uszkodzona logika napedu to wtedy multiman tez nie działa?
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2016, 23:03:49 pm wysłana przez Tomeczek_me »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2016, 23:16:38 pm »
To co podales to dokladnie jest wersja systemu tylko nie wiadomo czyje to cfw rebug czy feerox lub spy

A co do logiki to tak jesli nie dziala to nie odpali sie zaden homebrew (najlepiej sprawdzic instalujac ponownie multiman lub tez sprawdzic na innych irisman / gamesonic lub player menadzer) jesli nie pojdzie to moze oznaczac to ze nie dziala.
Niedługo moze wyjdzie pelne cfw noBD od spy to bedziesz mogl przetestowac soft (narazie jest jeden noBD 4.80 od feeroxa)

Edit
Zobacz jakie temp masz wciskajac select+start (CPU i RSX)

PS3-Hack.com.pl

Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2016, 23:16:38 pm »

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2016, 23:41:24 pm »
w stanie spoczynku ma 46 stopni, irisman i multiman czarny ekran i pod nimi mam aplikacje rebug toolbox w instal files  jest rebug toolbox 02.02.09.pkg
gry mam w folderze games i dwie działają, reszte webman tez ładuje ale z nimi lipa..

Online Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Wyjadacz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 153
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 22, 2016, 09:35:19 am »
Jaki masz model tej Konsoli CECH.... slim czy fat ?
zawsze można wykonać remarry napędu i wszystko będzie działać poprawnie

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 22, 2016, 10:26:41 am »
Nr mogę sprawdzić wieczorem po pracy jeśli potrzebny. Stara konsola fat z kolorowym znaczkiem PS3 i srebrnymi elementami.. a co to jest remarry napędu?? Za naprawę chcieli 300zł a konsola kosztowała 400.

Offline DANiO

  • M@ŁY D3V3LOOP-ER
  • Deweloper
  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 37
  • Miejsce pobytu: W-CE
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zapraszam
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2016, 11:01:42 am »
remarry napędu - jest to resetowanie/parowanie płytki logicznej napędu z płytą główną ;)

PS: Tu masz poradnik jak to wykonać (po angielsku), jak i pliki:
http://www.psdevwiki.com/ps3/Remarry_Bluray_Drive

Tu masz plik 'remarry-3.55.rar'... tamte wszystkie linki wygasły... ale miałem kopię na laptopie :P
http://hosting.danio.cf/1463911543.rar



Powód edycji:
Zła paczka 'remarry-3.15.rar'.... powinna być 'remarry-3.55.rar'.... Zmieniłem ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2016, 11:35:40 am wysłana przez DANiO »
 King Bruce Lee Karate Mistrz 

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 22, 2016, 11:25:30 am »
Super dzięki wielkie wieczorem postaram się to ogarnąć mam nadzieję że dam radę:) dam znać czy to coś poprawiło.

PS wczoraj w nocy trzecia gra odpaliła:)

Online Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Wyjadacz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 153
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 22, 2016, 11:43:17 am »
srebrne elementy to albo CECHG albo od CECHH w górę
a pozatym Danio same pliki do remarry to nic trzeba dongla mieć itd chyba że postawi stare spy cfw i wtedy zrobi sobie FSM itd
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2016, 11:46:25 am wysłana przez Domi38 »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1151
  • Reputacja: 74
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 22, 2016, 19:56:26 pm »
No nie no moment, nie wiadomo na 100% co się stało z konsolą a Wy mu radzicie robić remarry? ...

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 24, 2016, 12:33:07 pm »
Witam, nie było mnie w domu kilka dni i nie miałem czasu na dla konsoli. Teraz już nie wiem czy robić remarry , żebym jej nie uszkodził:/ może jakiś inny prostszy sposob?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 24, 2016, 13:22:32 pm »
Przeistalowales multiman i inne menadzery ?

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 24, 2016, 19:31:29 pm »
jeszcze nie. czy smialo moge instalowac multimana z tejh strony? http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=2080.msg125659#msg125659 oraz czy mam pobrac wersje base czy update?? przypominam ze ta co mam nie dziala.. oraz czy musze pobierac irsmana i webmana ??

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 24, 2016, 19:46:39 pm »
Pobierz wersue 4.80.00 base jesli nie bedzie chcialo sie zainstalowac usun ta wersje co obecnie masz i zainstaluj najnowsza
Ps webman narazie nie musisz wazne by zobaczyc czy pójdzie multiman

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 24, 2016, 19:54:57 pm »
Update nie pomogl instalacja od nowa tez nie. ciemnosc gdy odpalam mm :(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 24, 2016, 21:37:19 pm »
Masz jakis kabel podpiety pod usb lub co kolwiek ? Jesli tak to wyciagnij i sprobuj ponownie wejsc w multiman

Kolejna opcja jaka najlepiej sprawdzic to tasmy w ps3 (od napedu) czy czasem sie nie odpiela lub ktos nie odpial
Jesli te metody nic nie daja to prawdopodobnie siadla elektronika napedu

Offline Tomeczek_me

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2016
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 25, 2016, 10:00:24 am »
Nic nie miałem podłączone pod USB. Ok sprawdzę po robocie taśmy tylko czy jest jakiś poradnik jak tam się do nich dobrać?? Myślę że serwis który sprawdzał czy napęd działa mógł coś uszkodzić.. znalazłem postęp z jednej z gier czyli gra musiała dzialac. U mnie już nie mogła się załadować (była w folderze ps3iso). Wczoraj wygrałem następną grę i odpalila. Czyli 4 działają. Wychodzi na to że nie każda  gra korzysta z logiki napędu ??

PS3-Hack.com.pl

Odp: problem z konsolą, multimanem, grami, zawieszaniem sie, pomocy ! :(
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 25, 2016, 10:00:24 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.