Grudzień 09, 2016, 06:41:11 am

Autor Wątek: Dysk zewnetrzny  (Przeczytany 1517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wodzilko

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Dysk zewnetrzny
« dnia: Wrzesień 26, 2016, 01:11:13 am »
Witam.
Jest mozliwosc,zeby konsola zobaczyla dysk zewnetrzny z 2 partycjami?Chce na drugiej trzymac gry z bigfile,tak na wszelki wypadek.Walcze z tym ale po utworzeniu 2 partycji konsola traci 1 z oczu.Pod kompem jest ok.Oczywiscie 1 partycja w fat32,druga NTFS.Ta NTFS nie musi byc rozpoznawana przez konsole,zalezy mi tylko na partycji 1.Jesli na dysku jest tylko 1 partycja w fat32 to pod webmanem i multimanem wszystko jest ok.Dysk ma 3 tb.



PS3-Hack.com.pl

Dysk zewnetrzny
« dnia: Wrzesień 26, 2016, 01:11:13 am »

Offline Chmielu

  • Ten Nieznany
  • HelpChat/Sb
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 237
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Dysk zewnetrzny
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2016, 12:17:29 pm »
Takie podpowiedzi znalazłem, może coś Cie pokieruje.

http://www.psx-place.com/threads/multiman-2-partition-fat32-ntfs-dont-work.1124/
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2274145/3tb-mbr-gpt.html


Odpowiedzi w 2gim poście. Dysk za duży i ma zmienioną tablice na gpt? Też mam u siebie na pc dysk 3tb i pamietam ze zmienialem mu tablice z mbr ma gpt zeby byl widoczny w calosci. Pewnie konsola sobie z tym nie radzi.

Spróbuj podpiąć dysk pod PC jako zewnętrzny, przerób mu tablice na MBR potem zrób mu 2 partycje - obie podstawowe.

1: Fat32
2: ntfs

może ps3 sobie z tym poradzi potem :)
Bardzo rzadko sprawdzam prywatne wiadomości, dlatego proszę się nie denerwować, że odpisuję późno albo w ogóle. ;(

Offline wodzilko

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Dysk zewnetrzny
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2016, 14:03:14 pm »
Tak robilem.Dysk jest mbr,1 partycja fat,2 ntfs,2tb i 700gb.Ciekawostka jest ze mm widzi te 2 tb jako usb000 ale juz gier nie ???
Przy probie kopiowania gry przez mm z wew na zew,konsola sie wiesza.Po wyciagnieciu kabla usb od dysku,wstaje.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2016, 14:05:17 pm wysłana przez wodzilko »

Offline Chmielu

  • Ten Nieznany
  • HelpChat/Sb
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 237
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Dysk zewnetrzny
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2016, 15:00:23 pm »
Nie da się kopiować gier z WEW na ZEW o ile dobrze pamiętam, chyba że czegoś nie wiem. Skoro mm widzi dysk to znaczy, że dobrze wszystko działa. Jeżeli sie wiesza to brzmi jakby nie wiem, zgaduje że "za mało prądu" ? Masz ten dysk tylko na usb podpięty czy dostaje też jakiś prąd z gniazdka?


Możesz też sprobować przełączyć tryb z mmCM na multiman ale to nie powinno mieć znaczenia. Może ktoś inny coś wymyśli.
Bardzo rzadko sprawdzam prywatne wiadomości, dlatego proszę się nie denerwować, że odpisuję późno albo w ogóle. ;(

PS3-Hack.com.pl

Odp: Dysk zewnetrzny
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2016, 15:00:23 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1152
  • Reputacja: 74
Odp: Dysk zewnetrzny
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2016, 15:38:19 pm »
Trochę sprostuję. Partycja NTFS MUSI BYĆ jako pierwsza żeby działała na PS3 bezproblemowo. Partycji FAT32 może być dowolna ilość. Druga sprawa, żeby odpalać gry z NTFS muszą być w formacie .iso.

Jeżeli chodzi o tak duże dyski, w moim przypadku tablicy GPT konsola nawet nie przeczytała. Tak jakbym w ogóle nie podpiął żadnego urządzenia. Po zrobieniu tablicy MBR ruszyło ale wiadomo jakie ma one ograniczenia przy tak dużych rozmiarach.

Offline wodzilko

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Dysk zewnetrzny
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2016, 18:11:29 pm »
Po sugestii z brakiem pradu,przelamalem moja milosc do rownych liczb i zrobilem partycje 1,8 tb FAT32 i 900gb NtFS.
Wszystko smiga,web-multimann widza wszystkie gry z 1 partycji,a druga mam na kopie zapasowe gier +4gb jako bezpiecznik.
Tak jak chcialem.Dzieki wszystkim za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2016, 18:38:33 pm wysłana przez wodzilko »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Dysk zewnetrzny
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2016, 18:11:29 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.