Grudzień 10, 2016, 19:27:47 pm

Autor Wątek: WEBMAN problem z konfiguracją  (Przeczytany 1343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
WEBMAN problem z konfiguracją
« dnia: Październik 26, 2016, 00:46:28 am »
Witam otóż chcę zagrać online i korzystałem z tego poradnika :  http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=16835.0  i mam pare pytań bo w tamtym temacie nie da się odpowiedzieć. Zainstalowałem wszystko multimana miałem zainstalowałem sen enabler, i webMANA MOD 1.45.00 Updater, włączyłem go i  konsola sie zrestartowała tak jak miała i następnie mam skonfigurować prędkość wiatraka lecz gdy wchodzę w webmana konsola znowu się restartuje, tam mam wejść w ustawienia webmana i to skonfigurować, jak mam wejść w ustawienia webmana ? I jeszcze problem co do tego poradnika, użytkownik pisał, że :

(jeśli chcemy miec na konsoli wm vsh menu + ps3lock'a to dodatkowo trzymamy R1 do wyłaczenia pada)

 --- Trzymałem i nic się nie stało...

Proszę o pomoc w skonfigurowaniu webMANA i proszę o nie zamykanie tematu ponieważ mogę mieć jeszcze jakieś pytania a bez sensu jest zakładać nowy temat.

pozderki  :)



PS3-Hack.com.pl

WEBMAN problem z konfiguracją
« dnia: Październik 26, 2016, 00:46:28 am »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2016, 12:25:06 pm »
Witam otóż chcę zagrać online i korzystałem z tego poradnika :  http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=16835.0  i mam pare pytań bo w tamtym temacie nie da się odpowiedzieć. Zainstalowałem wszystko multimana miałem zainstalowałem sen enabler,

Jesli zainstalowales cfw 4.80 to nie przeczytales wszystkiego a mianowicie na czerwono ze na 4.80 nie uzywamy sen enabkera

Cytuj
webMANA MOD 1.45.00 Updater, włączyłem go i  konsola sie zrestartowała tak jak miała i następnie mam skonfigurować prędkość wiatraka lecz gdy wchodzę w webmana konsola znowu się restartuje, tam mam wejść w ustawienia webmana i to skonfigurować, jak mam wejść w ustawienia webmana ? I jeszcze problem co do tego poradnika, użytkownik pisał, że :

(jeśli chcemy miec na konsoli wm vsh menu + ps3lock'a to dodatkowo trzymamy R1 do wyłaczenia pada)


Wiec tak jeli zrobiles wedlug poradnika to powinienes miec folder "Moje Gry"(webman games)
To jest wlasnie webman mod a co do instalacji to jak zainstalujesz z nenadzera pkg to powstaje ikona taka jak multiman tylko ta ikona webman mod to jest dopiero instalator wiec klikajac ta ikone i trzymajac L1 czyli full wersje (te opcje w full wersji nie sa widoczne od tak trzeba przytrzymac select przez 3s i wtedy zobaczysz vsh menu)
Po zainstalowaniu ta ikone ktora bedzie kolo multiman mozna usunac z xmb (głównego menu konsoli) czyli wywalamy webman mod ikone

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2016, 13:18:08 pm »
Więc jak zainstalowałem sen enablera to coś się stało, że nie moge grać ? Bo nie mam pojęcia.



A co do webmana to właśnie jak go zainstalowalem to nie mam żadnego folderu moje gry, a przy instalowaniu to mam trzymać L1 na ikonce webmana MOD czy jak nacisnę (X) na webMAN'A mod i podczas ładowania to mam trzymać L1 ?


Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2016, 13:41:19 pm »
W menu glownym naciskasz x normalnie jesli chcesz full wersjie to trzymasz L1 i wciskasz X ......to twoj wybor jak wybierzesz sam X to bedzie standardowa wersja webmana (by zainstalowac to wciska sie tak czy inaczej X)

Jesli uzyles sen enablera i kliknales cos jak w poradniku bylo to musisz zobaczyc czy sie cos nie pomerdalo np wersje systemu czyli

Ustawienia / ustawienia systemu / informacje o systemie jesli jest normalna wersja 4.80 to teoretycznie powinno byc ok
Jesli ustawiles spoofer w senie to musisz to odkrecic najlepiej czyli zainstalowac cfw 4.80 i przedewszystkim wywalic sen enabler i go nie uzywac bo moze sie powalic w systemi ostro
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2016, 13:47:53 pm wysłana przez maniek6666 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2016, 13:41:19 pm »

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2016, 15:09:54 pm »
Nie no patrzyłem teraz to Oprogramowanie systemu mam Wersje 4.80 więc chyba jest dobrze,

I teraz tak z webmanem:
1. Najeżdzam na webMAN MOD 1.45.00 Updater
2. Trzymam L1 i naciskam X
3. Konsola się znowu restartuje.....


Nie mam ani żadnego folderu Moje Gry ani żadnego programu webman tylko ten webman mod 1.45.00 updater, to tak jakby nic się nowego nie robiło jak naciskam L1 i X.

Może ściągnąłem jakiegoś złego webmana ? on powinien się tak nazywać - webMAN MOD 1.45.00 Updater ?

Proszę maniek pomóż, bo strasznie chciałbym zagrać przez neta.

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Wyjadacz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 157
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 26, 2016, 15:42:28 pm »
coś mi tu niepasuje masz jakie CFW??spy czy rebuga??
skąd pobierałeś tego update webmana??
masz coś takiego zainstaluj Pliki pkg albo menadzer plików Pkg

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2016, 15:59:48 pm »
jak włączam konsolę to mam Rogero CFW 4.55 więc chyba takie
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2016, 16:03:19 pm wysłana przez karolkie21 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 26, 2016, 16:09:33 pm »
Jesli czytales poradnik to te cfw z poradnika ma cobre czyli mozliwosc instalowania pluginow czyli np webmana jesli nie zmieniles softu czyli masz rogero 4.55 to masz zwykle cfw bez cobry

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 26, 2016, 16:16:41 pm »
czyli mam teraz  zainstalowac tamto cfw? czy po prostu samą cobre ?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 26, 2016, 16:27:17 pm »
Jesli chcesz bys mial opcje webmana to cfw te z poradnika lub inne np Rebig 4.80 rex
My z forum uzywamy glownie spy cfw czyli tego z poradnika

(Zapoznaj sie dobrze z instalacjia softu by nie bylo niespodzianek)

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 26, 2016, 17:12:30 pm »
a jeszcze jedno pytanie, jak mam na dysku sporo gier z 20, to jak zainstaluje nowy soft, to jednocześnie zrobie formata i cała zawartość dysku będzie usunięta i będę musiał na nowo zrzucać gry?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 26, 2016, 17:37:27 pm »
To tylko oprogramowanie sie zmienia ewentualnie webmana bedziesz musial zainstalowac i tyle

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 26, 2016, 19:17:47 pm »
Mam problem jeszcze z tym :

Kolega tam w poradniku napisał :



b) jeśli jestesmy na wyzszym sofcie i jak mamy wlaczony spoofer to wylaczamy go (mozemy wykonac dowgrader by postawic qa flag ale jeśli wybraliśmy "cfw spy 4.78 Cobra B" to bedziemy mogli ustawić w dalszej czesci poradnika "INSTALACJA CFW" bez potrzeby dowgrader systemowego)
      c) aby sprawdzic czy mamy spoofer mozemy ..:
          - podczas startu systemu pod logo powinna być wersja systemu i porównujemy  z widoczna wersja w ustawieniach
          - lub w multiMAN (widok xmmb) / ustawienia / informacje o systemie / PS3 system Firmware [tu jest v.systemu] SC-35 /PL3
          - wychodzimy z multiman i patrzymy w Ustawienia / ustawienia systemu / informacje o systemie / oprogramowanie systemu
          - jesli w xmb menu głównym konsoli rozni sie od tej co patrzylismy w multiman  czyli (wyższy numer) mamy spoofer i nalezy go wyłaczyc (standardowe i najczesciej uzywane to sen enabler lub psnpatch wiec w ktorys z tych dwóch prawdopodobnie mnieliśmy ustawiony spoofer)






ogólnie spoofer to jest sen enabler lub psnpatch tak ? jak wyłączyc spoofer? mam psnpatch na konsoli a pamietam instalowalem tez sen enabler, wiec pomozcie mi jak to wyłączyć. I co dalej zrobić.

Z góry sory za te wszystkie pytania, ale jestem kompletnie zielony w tym temacie :)

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 26, 2016, 19:49:05 pm »
Wnioskuje ze bede musial poprawic ten poradnik :D ha


Ok to zrob tak zainstaluj cfw 4.80 wedlug poradnika (jesli w ustawieniach konsoli masz 4.55) i lec dalej z poradnikiem jakbys mial jakies pytania pisz na chat ;)

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 26, 2016, 22:54:45 pm »
Widzę, że nie ma Cie już na chatcie więc pisze tutaj, JAK MAM USUNĄĆ SPOOFERY? Psn patch i sen enabler ??

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 27, 2016, 05:51:06 am »
Spoofer sie usuwa gdy on byl ustawiony napisalem tobie bys sprawdzil

lokalizacjia
Ustawienia / ustawienia systemu / informacje o systemie / patrz wersje systemu
Dla porownania mozesz spojrzec w multiman w ustawieniach informacje o systemie

 jesli bwda te same numery czy niemasz spoofera czyli mozesz dzialac cfw ; (
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2016, 05:53:27 am wysłana przez maniek6666 »

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 27, 2016, 11:08:59 am »
Ale przecież bym się nie pytał jak usunąć spoofery gdybym ich nie ustawial. Instalowalem to i to. I pisałem że jak włączam mam 4.55 a w systemie 4.80.

Jak mam usunąć spoofery? Sen enabler i psn patch??

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 27, 2016, 12:08:31 pm »
Ogolnie wylacza sie tak samo jak wlaczales ;)

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 27, 2016, 15:42:56 pm »
zainstalowalem te cfw z poradnika, nastepnie zainstalowalem od nowa webman mod i jak trzymalem L1 i nacisnąłem X, konsola sie nie wylaczyla tylko jest czarny ekran i tak od 10 min...Co mam zrobić ? Wyłączyć ją i włączyć?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 27, 2016, 15:47:49 pm »
Tak

A co do trzymania L1 to trzymasz az przestanie swiecic pad

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 27, 2016, 17:58:46 pm »
 W poradniku jest napisane tak :

-Konfigurujemy prędkości wiatraka (FAN CONTROL)w ustawieniach webMAN MOD.Ustawiamy według własnych potrzeb.
    a) aby ustawic kontrole wiatraka przejdz do zakladki GRA i wchodzimy kolejno w Moje Gry / opcje webMAN-a / PS3 webMAN [Ustawienia] szukamy opcji "włącz dynamiczne sterowanie wiatrakiem"


jak wejść w te ustawienia webMAN MOD ?




i jeszcze pytanie nie mam konkretnego folderu Moje gry, które z tych (Zdj) jest tym folderem?
Bo gry które moge zamontować i grać mam tylko w webMAN Games. A gdy włączam folder - */aplikacje/GRY_PS3/  wyskakuje Podczas operacji uruchamiania wystąpił błąd (80028F14)


A w webMAN Games jak wejdę i jak kliknę webMAN Setup to wyświetlają się takie ikonki :

« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2016, 18:19:00 pm wysłana przez karolkie21 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 27, 2016, 19:46:49 pm »
webMAN GAMES to wlasnie Moje Gry

No ta druga fota to wladnie tam na 1 pozycji masz ustawienia " PS3 webMAN (setup) " (tylko masz po angielsku ale mozesz to zmienic wlasnie tam)

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 28, 2016, 14:31:20 pm »
Witam zrobiłem tak,


1.Włączyłęm konsole
2.Odpaliłem internet
3.Nacisnalem R2 + trójkąt
3.Wpisałem się do PSN
4.Włączyłęm grę przez folder Moje gry


Czy grajac tak latwo moge dostac bana ?
Probowalem odpalac tak jak z poradnika ale jak tak robilem to gdy robilem test polaczenia albo wchodzilem do psn to wyskakiwal blad, ze uplynał limit czasu i nie dało się wejść.

Offline Chmielu

  • Ten Nieznany
  • HelpChat/Sb
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 237
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 28, 2016, 19:20:29 pm »
Myślę, że nie powinno być problemu.
Ja jednak robię tak.

Ładuję grę do webmana
Czyszcze syscalls R2 + trójkąt
łączę się z psn
odpalam i gram

chodzi o to, żeby unikać odpalania hombebrew po wejściu online do psn, aczkolwiek webman to plugin i nie powinien zostać wykryty. Zyczymy dobrej zabawy, tylko nie czituj :P
Bardzo rzadko sprawdzam prywatne wiadomości, dlatego proszę się nie denerwować, że odpisuję późno albo w ogóle. ;(

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 28, 2016, 19:26:43 pm »
Dobra wielkie dzięki wszystkim za pomoc! Bardzo mi pomogliście, trzymajcie się  ;)
temat można chyba zamknąć

Edit



Witam czy dostałem bana ????????????
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2016, 15:45:37 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1399
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 92
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 29, 2016, 15:44:14 pm »
Nie to ps3lock czyli plugin ktory instaluje sie z webmanem w full wersji
Trzeba haslo podac ktore ustawiles lub bylo ustawione


Edit
Lokalizacja Konfiguracyjnego pliku to
dev_hdd0/plugins/PS3Lock/ps3lock_cfg.bin.

Po usunieciu ustaw w PS3LOCKu by sie nie wlaczal przy starcue ps3
Wejscie w plugin to
start+ L3 lub L3+start
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2016, 16:16:56 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 29, 2016, 15:58:07 pm »
Lol, ja nie znam hasła nic nie ustawiałem, moge coś zrobić jak nie znam hasła???

Offline voltaz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2016
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 29, 2016, 16:01:39 pm »
masz jakis komunikator? To ci pomoge na pw

Offline karolkie21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2016
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 29, 2016, 16:03:52 pm »

Offline voltaz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2016
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 29, 2016, 16:04:53 pm »
akceptuj zapro czekam na cb na fb
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2016, 16:08:57 pm wysłana przez voltaz »

PS3-Hack.com.pl

Odp: WEBMAN problem z konfiguracją
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 29, 2016, 16:04:53 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.