Czerwiec 29, 2017, 03:55:08 am

Autor Wątek: PS3 Zmiana dysku na większy  (Przeczytany 3382 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline viper80

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 30
  • Reputacja: 0
PS3 Zmiana dysku na większy
« dnia: Grudzień 30, 2016, 09:57:23 am »
Witam,
Mam przerobioną konsole z dyskiem 250 gb i chciałbym go zmienić na większy. Jak duży dysk mogę założyć i czy po zmianie dysku będę musiał coś instalować aby wszystko było tak jak przed zmianą oczywiście poza grami ?



PS3-Hack.com.pl

PS3 Zmiana dysku na większy
« dnia: Grudzień 30, 2016, 09:57:23 am »

Offline Giumer

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 43
  • Reputacja: 1
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2016, 09:46:17 am »
Ze względu na rozmiar wejdzie dysk do 1tb (grubość max 9,5 mm). Niestety po zmianie dysk trzeba wszystko od nowa instalować.

Offline viper80

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 30
  • Reputacja: 0
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2016, 18:09:11 pm »
Niestety nie ja robiłem przeróbkę więc nie mam pojęcia co poinstalować.
Możesz podać link do jakiego opisu ?
Dzięki.

Offline Chmielu

  • Ten Nieznany
  • HelpChat/Sb
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 271
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2017, 03:04:49 am »
Jest poradnik gdzie sie robi backup profilu sejwow trofea itp itd w sumie caly mniejszy dysk np 250gb mozna przeniesc na nowy np 1tb, jak wroce rano kolo 8mej to ci to wrzuce chyba ze mnie ktos ubiegnie


edit:

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/ps3-backup-danych/strona4.php
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2017, 16:40:03 pm wysłana przez Chmielu »
Bardzo rzadko sprawdzam prywatne wiadomości, dlatego proszę się nie denerwować, że odpisuję późno albo w ogóle. ;(


PS3-Hack.com.pl

Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2017, 03:04:49 am »

Offline uzi18

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2017, 10:56:35 am »
Kupa roboty przed Toba,  backup na dysk zewnetrzny usb programem systemowym z konsoli u mnie sie nie przywracal.  Generalnie zgralem wszystko poprzez ftp i przywrocilem,  po zainstalowaniu systemu.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Offline viper80

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 30
  • Reputacja: 0
Odp: PS3 Zmiana dysku na wi
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2017, 18:13:45 pm »
Profile i save mnie nie interesują, chodzi mi tylko o całe oprogramowanie przeróbki.

Offline elephant_ml

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 37
  • Miejsce pobytu: Dom
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2017, 17:23:48 pm »
Ze względu na rozmiar wejdzie dysk do 1tb (grubość max 9,5 mm).
Ja mam wrzucony 1,75 TB i działa. Poszukałem w sieci i kupiłem w tamtym roku na niemieckim Amazonie (pierwszy raz w życiu) bo w Polsce był już nie osiągalny.
CECH-2004A - HDD 1,75 TB
___________________
Obecnie na pokładzie
------------------------------------
         SPY 4.81 Cobra 7.3

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 71
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 28, 2017, 18:40:05 pm »
Ze względu na rozmiar wejdzie dysk do 1tb (grubość max 9,5 mm).
Ja mam wrzucony 1,75 TB i działa. Poszukałem w sieci i kupiłem w tamtym roku na niemieckim Amazonie (pierwszy raz w życiu) bo w Polsce był już nie osiągalny.
1,75 to ryzykowna opcja. 1TB to pewniak, wszystko powyżej 1TB trzeba na sofcie 4.55 lub starszym formatować. 1,5 tb śmiga bezproblemowo, testowałem. 1,75 PODOBNO ma problemy jak trzeba coś zapisać powyżej 1,5 TB. Ale tu opinie są podzielone, a sam nie testowałem.

Offline elephant_ml

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 37
  • Miejsce pobytu: Dom
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2017, 18:58:11 pm »
U mnie działa. Tyle że instalacja nowego systemu zawsze musi przebiegać z poziomu XMB, bo za pierwszym razem po podmianie dysku wogóle konsola nie widziała go w recovery, a kolejne razy to już nawet sam nie próbowałem.
CECH-2004A - HDD 1,75 TB
___________________
Obecnie na pokładzie
------------------------------------
         SPY 4.81 Cobra 7.3

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 81
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 30, 2017, 11:08:53 am »
Jaki masz model dysku tego 1.75TB? I jakim cudem postawiłeś na nim system skoro w recovery ps3 go nie wykrywało? No chyba że masz CECHA-G to rozumiem.

Offline elephant_ml

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 37
  • Miejsce pobytu: Dom
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2017, 13:41:25 pm »
Model dysku to:
Seagate ST1750LM000 interne Festplatte 1750GB (6,4 cm (2,5 Zoll), 5400rpm, 32MB Cache, SATA lll). Skopiowałem to z aplikacji Amazon tam gdzie kupowałem, więc jest po niemiecku.
System zainstalowałem przez XMB.
Nie pamiętam już czy recovery nie widziało wcale dysku czy było, że dysk niewłaściwy- dawno to było.
Pod xmb instalacja poszła bez problemu.
CECH-2004A - HDD 1,75 TB
___________________
Obecnie na pokładzie
------------------------------------
         SPY 4.81 Cobra 7.3

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2017, 18:55:17 pm »
Jeżeli wymieniasz dysk to konsola uruchomi się w trybie recovery bo system jest na dysku a skoro wkładasz nowy, pusty dysk...

Offline elephant_ml

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 37
  • Miejsce pobytu: Dom
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2017, 19:26:39 pm »
Nie pytajcie mnie teraz jak to zrobiłem, bo już nie pamiętam. W każdym razie mam ten dysk w środku. Zapełniony w conajmniej 80% i działa.
Instalacja na pewno nie poszła przez recovery. Tego jestem pewien w 100%.
CECH-2004A - HDD 1,75 TB
___________________
Obecnie na pokładzie
------------------------------------
         SPY 4.81 Cobra 7.3

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 81
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 01, 2017, 14:08:06 pm »
Możesz napisać jaki masz dokładnie model konsoli?

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 384
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 01, 2017, 17:30:40 pm »
jedyna opcja na instalacje softu z xmb po wymianie dysku..... to ze konsola musi byc na nandzie bo wtedy soft siedzi w pamieci a nie na dysku ;-)

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline elephant_ml

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 37
  • Miejsce pobytu: Dom
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 02, 2017, 14:04:24 pm »
Możesz napisać jaki masz dokładnie model konsoli?
Jutro jak wrócę z pracy.

Wysłane z mojego Honor 8 przy użyciu Tapatalka.

CECH-2004 A
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2017, 13:50:00 pm wysłana przez elephant_ml »
CECH-2004A - HDD 1,75 TB
___________________
Obecnie na pokładzie
------------------------------------
         SPY 4.81 Cobra 7.3

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 384
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 03, 2017, 18:25:32 pm »
Możesz napisać jaki masz dokładnie model konsoli?
Jutro jak wrócę z pracy.

Wysłane z mojego Honor 8 przy użyciu Tapatalka.

CECH-2004 A

wiec nie ma mozliwosci ze po wymianie dysku postawiles soft z xmb! w tym modelu jest pamiec nor i soft znajduje sie na dysku.

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 238
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 03, 2017, 20:35:34 pm »
albo postawił to z recovery menu albo normalnie podłaczył pena w prawe gniazdo i do przodu z padem itd

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 71
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 04, 2017, 14:09:56 pm »
Możesz napisać jaki masz dokładnie model konsoli?
Jutro jak wrócę z pracy.

Wysłane z mojego Honor 8 przy użyciu Tapatalka.

CECH-2004 A

wiec nie ma mozliwosci ze po wymianie dysku postawiles soft z xmb! w tym modelu jest pamiec nor i soft znajduje sie na dysku.

Może kolega źle się wyraził. Nie z XMB, ale po prostu nie wchodząc w recovery. Z tego co pamiętam konsola sama to zrobi przy innym dysku. Oczywiście nie zobaczymy wtedy XMB, ale i nie musimy sami wejść w recovery. :)

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 04, 2017, 14:15:44 pm »
To, że fizycznie nie klikniesz guzikiem nie znaczy, że nie wszedłeś do recovery.

W tym modelu (podobnie jak w większości) nie ma możliwości podmiany dysku bez ponownej instalacji softu.

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 71
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 04, 2017, 23:53:12 pm »
To, że fizycznie nie klikniesz guzikiem nie znaczy, że nie wszedłeś do recovery.

W tym modelu (podobnie jak w większości) nie ma możliwości podmiany dysku bez ponownej instalacji softu.
Właśnie to napisałem wyżej. :P

PS3-Hack.com.pl

Odp: PS3 Zmiana dysku na większy
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 04, 2017, 23:53:12 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.