Nadeszła w końcu ta wielkopomna chwila, kiedy to wieloletni użytkownik CFW zamierza wrócić na jasną stronę mocy i pragnie stać się na powrót zwykłym użytkownikiem niewątpliwie wspaniałej konsoli, jaką jest PS3.
Z góry uprzedzam, że nie chciałbym, aby ktokolwiek próbował wybić mi z głowy chęć nawracania się - to już postanowienie ostateczne. Nie mam tyle czasu na granie, więc ruszam mniej tytułów, nie chce mi się bawić w ściąganie i wrzucanie gier na dysk, albo dzielenie plików i granie z zewnętrznego, "chyba już jestem za stary". Mam za to całkiem niezłą bibliotekę gier na PS Plus i klasyków z PS1, w które znowu chciałbym sobie pograć, podokańczać (mam zapisy gier) je na spokojnie i odejść w spokoju i chwale ku nieznanej przyszłości z "4" w nazwie.
Przejdźmy więc do meritum... czy jest dla mnie jakaś nadzieja?
Mój soft to Cobra Habib 4.65 (chyba ta wersja, potem jeszcze sprawdzę i się upewnię), z tego co wiem, firmware na PS3 jest znacznie nowszy... Zdaję sobie sprawę, że zainstalowanie OFW na to, tak po prostu, jest samobójstwem, a jeśli nie to na pewno sporym ryzykiem wyłapania bana. Pytam zatem: jakie kroki powinienem poczynić, aby wymazać ślady swojej pirackiej działalności i pozbyć się trofeów z gier, które przeszedłem nielegalnie oraz zatrzeć wszelkie możliwe poszlaki, by móc bez obaw korzystać z PS3 na OFW?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!