Maj 22, 2017, 17:35:48 pm

Autor Wątek: ps3 z USA.  (Przeczytany 1053 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GLaDOS

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2016
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
ps3 z USA.
« dnia: Marzec 10, 2017, 12:15:17 pm »
Hejka,

 wszedłem w posiadanie konsoli PS3 slim z US na 120v , 60 Hz. Czy mogę ją bezpiecznie podpiąć pod nasze europejskie gniazdo 220-240v?

Słyszałem że wersje slim przetransformowują napięcie w swoich bebechach niezależnie od napięcia w gniazdku. Podobno wystarczy tylko zmienić kabel zasilający lub założyć przejściówkę na europejskie standard.

Jednak na tabliczce znamionowej wyraźnie jest napisane że na 120v i ani wolta więcej.
Transformatora mi się nie opłaca kupować. Za duży wydatek.



PS3-Hack.com.pl

ps3 z USA.
« dnia: Marzec 10, 2017, 12:15:17 pm »

Online Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 228
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 z USA.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2017, 16:22:14 pm »
Przecież zasilacz masz Od 100V do 230V więc w czym masz problem normalny kabel od starego radia i bedzie działać

Offline GLaDOS

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2016
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 z USA.
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2017, 22:11:59 pm »
Domi38, w Europejskich gniazdach jest 220-240v, w Ameryce jest 110-120v.
 Z reguły jak nadasz jakiemuś urządzeniu dużo większe napięcie niż wskazuje tablica znamionowa, to urządzenie najprawdopodobniej się spali. Nie ma problemu jeśli podłączymy urzędzenie europejskie w Ameryce. Na odwrót nie zawsze działa podczas gdy transformator w zasilaczu lub w urządzeniu nie poradzi sobie z dużo większym napięciem.

Cytuj
Przecież zasilacz masz Od 100V do 230V
Chyba nie do końca rozumiesz. Kable zwykle mają zakresy od 0v do jakiejś wartości granicznej przy której kabel się topi xD

Online Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 228
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 z USA.
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2017, 23:29:14 pm »
zrobić ci foto co jest napisane na zasilaczu?! chłopie gdzie ci spali kabel???????

Sam zresztą miałem Limitowaną wersję FAT CECHH00CW z Japoni i normalnie działała  po zmianie Kabla więć z czym tym masz problem poczytaj sobie dokładanie co masz w linku
http://www.psdevwiki.com/ps3/Power_Supply
że zasilacz w Ps3 Obsługuje napięcia od 100 do 240 V
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2017, 23:47:05 pm wysłana przez Domi38 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: ps3 z USA.
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2017, 23:29:14 pm »

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 69
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: ps3 z USA.
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2017, 00:51:15 am »
Hejka,

 wszedłem w posiadanie konsoli PS3 slim z US na 120v , 60 Hz. Czy mogę ją bezpiecznie podpiąć pod nasze europejskie gniazdo 220-240v?

Słyszałem że wersje slim przetransformowują napięcie w swoich bebechach niezależnie od napięcia w gniazdku. Podobno wystarczy tylko zmienić kabel zasilający lub założyć przejściówkę na europejskie standard.

Jednak na tabliczce znamionowej wyraźnie jest napisane że na 120v i ani wolta więcej.
Transformatora mi się nie opłaca kupować. Za duży wydatek.

Najpewniejszy sposób to otwarcie konsoli i sprawdzenie danych z zasilacza. Z tego co wiem JEDYNE 2 zasilacze które nie działały w skali od 100V do 240V to:

LSEB1226B1
LSEB1254A1

Ale one były montowane w FAT'ach i akurat działały w 220-240V pomijając 100-120V. Reszta powinna działać bez żadnego invertera czy transformatora. Podłączasz i grasz. ;)

Offline GLaDOS

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2016
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: ps3 z USA.
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2017, 23:54:47 pm »
Temat wyczerpany, dzięki. Pomocni z was ludzie.

PS3-Hack.com.pl

Odp: ps3 z USA.
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2017, 23:54:47 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.