Sierpień 22, 2017, 05:43:41 am

Autor Wątek: E3 Flasher  (Przeczytany 942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1473
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS ThE Ps3-hAcK
    • PS3-HACK
E3 Flasher
« dnia: Lipiec 19, 2017, 16:11:32 pm »
Witam

planuje zakupić e3 flashera i teraz pytanie bo jeszcze w tym nie siedziałem a potrzebuje urządzonko

czy to co jest w tym zestawie wystarczy czy jeszcze cos jest potrzebne?

E3 Flasher z Aliekspress



PS3-Hack.com.pl

E3 Flasher
« dnia: Lipiec 19, 2017, 16:11:32 pm »

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 256
  • Reputacja: 11
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2017, 20:04:27 pm »
Bandzior prezesie jeszcze jedno ważne brak w zestawie DONGIEL E3 CARD READER pozwalający wchodzić w tryb serwisowy jak schodzisz do 3.55
albo bez trybu FSM pac**jesz i pójdzie na cfw
to wtedy nie potrzebujesz

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1473
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS ThE Ps3-hAcK
    • PS3-HACK
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2017, 22:20:28 pm »
dlatego mnie zastanawialo czy jest on az tak wazny, oraz czy nie mozna uzyc innego dongla ktorych bylo kiedys pelno.

mianowice takie archiwum mam jeszcze w szufladzie

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 98
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2017, 04:37:26 am »
Nie potrzebujesz żadnego dongla żeby zrobić downgrade. noFSM patch wystarczy.

PS3-Hack.com.pl

Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2017, 04:37:26 am »

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 256
  • Reputacja: 11
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2017, 10:57:33 am »
No tak kozarovv do samego downgrade zgodzę się a jak trzeba będzie zrobić Remarry Napędu to jak zrobisz to bez dongla????

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 98
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2017, 14:31:01 pm »
No tak kozarovv do samego downgrade zgodzę się a jak trzeba będzie zrobić Remarry Napędu to jak zrobisz to bez dongla????


Rebug z włączonym CFW settings (to trzeba samemu zrobić, albo znaleźć już zrobiony. Bo oryginalnie rebug ma wyłączone CFW Settings, a toolbox żeby włączyć nie odpali), i Remarry spod 4.81 w FSM. ;)

Co do samego dongla jak ktoś woli starą drogę. To nie musi być dongle E3, zwykłe psp ma apke która pozwala zamienić PSP w dongla na potrzeby PS3, nawet niektóre telefony. 

Tu masz listę urządzeń zdolnych działać jako dongle: http://www.psdevwiki.com/ps3/Talk:Downgrading_with_PSgrade_Dongle

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 256
  • Reputacja: 11
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 20, 2017, 18:15:30 pm »
Kozarov fajnie pod psp działa gorzej z IPODEM czy inną opcja ale to taka okrężna droga a tak jak E3 card reader to wkładasz 2 przyciski i gotowe żadnych problemów i kombinacji

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1472
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 20, 2017, 18:18:50 pm »
domi obstawilbym 1 przycisk przy uzytkowaniu z E3 Card ..czyli power od ps3

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 256
  • Reputacja: 11
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 20, 2017, 18:23:35 pm »
Maniu aby wejść w tryb FSM musisz mieć na karcie pamięci wgrane pliki pod e3 to tak to tylko power a jak robisz full downgrade do zejscia na 3.55 i wgrywasz Rogero 3.7 musisz skorzystać z 2 przycisków power i Eject dopiero potem pen z rogero i na koniec do wyjscia diag2

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 98
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 20, 2017, 19:38:07 pm »
Kozarov fajnie pod psp działa gorzej z IPODEM czy inną opcja ale to taka okrężna droga a tak jak E3 card reader to wkładasz 2 przyciski i gotowe żadnych problemów i kombinacji
A jeszcze prościej z 4.81. Prościutko z XMB :)

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1473
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS ThE Ps3-hAcK
    • PS3-HACK
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 20, 2017, 22:33:05 pm »
Dobra powiedzcie mi do czego mniej wiecej to jest


Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1472
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 20, 2017, 22:38:14 pm »
jakbys pokazał lepsze foty tego e3 to by było lepiej ale jak na serio pyasz to wyglada mi na podstawowy zestaw do e3 flasher (tylko nie widze dokładnie co ten e3 jest jakbys pokazał wejscia jakie posiada to uzadzenie)



edit:

jednak byłem blisko ;)
to do podłaczenie na zewnatrz dysk ps3
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2017, 22:45:23 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1473
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS ThE Ps3-hAcK
    • PS3-HACK
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 21, 2017, 11:19:16 am »
Nie siedze w downgroadzie wiec pytam czemu to sluzy na ten dysk zewn i czy jest az tak potrzebny.
Chce zakupic sprzet aby zrobic tylko i wylacznie downgroad do 3.55. Do wejscia fsm mam starego dongla od ps3usbjailbreak wiec mu wystarczy

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 98
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 21, 2017, 14:25:50 pm »
Potrzebujesz te 3 części:



+ kartę micro SD.

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1473
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS ThE Ps3-hAcK
    • PS3-HACK
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 21, 2017, 15:35:24 pm »
Ok dzieki, a do nanda  jak bym chcial wpiac ?
Bo widzialem ze oferuja jeszcze do tego zestawu jeszcze jedna plytke jak sadze do lutowania.

Po ilosci zamowien z aliekspres to raczej tego zamowie

100% Oryginalny dla E3 Nowy pakiet Z Nor Flasher Dla PS3
 http://s.aliexpress.com/3uEN7BZN
(from AliExpress Android)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2017, 15:38:08 pm wysłana przez ..::BaNdZiOr::.. »

Offline kozarovv

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 98
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 21, 2017, 17:02:43 pm »
E3 nie obsługuje pamięci nand.

Cytuj
100% Oryginalny

Hehe, na to bym nie liczył w tych czasach. E3 się wycofało chyba w 2015 z produkcji. ;)  Pomijając fakt że to na 100% nie oryginał (nie dostaniesz już oryginała). To właśnie tego potrzebujesz.

PS. ta płytka to jakbyś wolał się wlutować zamiast używać clipa.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2017, 17:11:45 pm wysłana przez kozarovv »

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1473
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS ThE Ps3-hAcK
    • PS3-HACK
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 21, 2017, 20:38:06 pm »
Heh ok to zamawiam ten 'Oryginal' by China

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 85
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 25, 2017, 17:46:41 pm »
Klon jak to w chinach jest z tych samych fabryk i jest ok no chyba ze trafisz na taki chamski klon jak w tym porównaniu
https://www.se7ensins.com/forums/threads/how-to-tell-if-you-have-a-real-or-fake-e3-flasher.1110369/
po prostu patrz na zdjęcia.

PS3-Hack.com.pl

Odp: E3 Flasher
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 25, 2017, 17:46:41 pm »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.