Grudzień 05, 2020, 13:29:08 pm

Autor Wątek: Mafia 2  (Przeczytany 22474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

remol

  • Gość
Mafia 2
« dnia: Styczeń 18, 2011, 14:32:11 pm »
Witam, mam problem z odpaleniem mafii na ps3.
Korzystam z CFW 3.55 od geohot'a, gra to wersja BLES00940(po polsku), ściągnięta z paczki torentów udostępnionej na tym forum. Problem polega na tym, że przy odpalaniu gry wywala mnie do menu konsoli. Próbowałem tworzyć sam pliki pkg, jednak we wszystkich programach z jakich korzystałem wyskakiwało okienko "Wystąpił błąd z aplikacją". Niektóre programy tworzą plik(d0zs, pkg builder), ale po ich zainstalowaniu i przekopiowaniu plików gry(eboot zostawiam ten utworzony przez instalator) wywala mnie do menu konsoli. Próbował instalować też pliki pkg dla innych wersji znalezione na necie, lecz skutkuje to wywaleniem błędu przy odpaleniu gry lub nawet przy instalacji. Proszę pomóżcie :) Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2011, 14:33:13 pm wysłana przez Yoda »



PS3-Hack.com.pl

Mafia 2
« dnia: Styczeń 18, 2011, 14:32:11 pm »

arturrr9912

  • Gość
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2011, 16:37:49 pm »
Na 99% MAFII II narazie nie można uruchomić, także spędziłem nad nią kilka ładnych nocek i bez skutecznie, podobnie jak w Twoim przypadku nic się nie działo, poza wywalaniem do menu głównego konsoli.

Offline wieloryb20

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2011, 12:10:10 pm »
MAm ten sam problem

Offline wieloryb20

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2011, 09:07:49 am »
I jak udało się już komuś zainstalować ta gre ?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2011, 09:07:49 am »

Offline LubięPlacki

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2011, 13:54:17 pm »
Miałem to samo z time shiftem ale poszło. Wgrałem cfw Kmeaw i użyłem tego http://ps3-hack.com.pl/index.php?topic=1862.0
Xbox 360 Slim 250gb RGH LT+ 3.0 dash 14717

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2011, 14:53:52 pm »
a macie w ogóle pkg do mafii2 ?

Offline wieloryb20

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2011, 19:38:53 pm »
ja mam z tad http://psx-scene.com/forums/f187/mafia-ii-pkg-working-75881/ ale dalej stanołem w miejscu..:/

Offline makar

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2011, 10:26:45 am »
ja mam Wutangrza 3.55 i geohot uzywam managera gaia 2.05  i multimana

1 sposób : tworze katalog BLES00940 i podkatalog PS3_GAME , zgodnie z instrukcją ebootfix wchodze tam multimanem i daje R3, tworzą się jakieś cienie katalogów ok, wrzucam pkg , dodaję grę bez eboota na game/BLES00940 , powinno działać z XMB - nie działa

2 sposób : wrzucam całość gry do GAMEZ i próbuję odpalic przez Gaia , pisze że nie ma eboota i czy chcę zrobić fix permisions, czy dam tak czy nie wywala mnie do XMB i nie ma ikony do odpalenia gry, jak przegrałem utworzonego wcześnie eboot fix do katalogu z grą też nic nie dało

Proszę o info jak udało wam się uruchomic tą grę ?


Offline Bartezz

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 26, 2011, 10:29:00 am »
ja mam Wutangrza 3.55 i geohot uzywam managera gaia 2.05  i multimana

1 sposób : tworze katalog BLES00940 i podkatalog PS3_GAME , zgodnie z instrukcją ebootfix wchodze tam multimanem i daje R3, tworzą się jakieś cienie katalogów ok, wrzucam pkg , dodaję grę bez eboota na game/BLES00940 , powinno działać z XMB - nie działa

2 sposób : wrzucam całość gry do GAMEZ i próbuję odpalic przez Gaia , pisze że nie ma eboota i czy chcę zrobić fix permisions, czy dam tak czy nie wywala mnie do XMB i nie ma ikony do odpalenia gry, jak przegrałem utworzonego wcześnie eboot fix do katalogu z grą też nic nie dało

Proszę o info jak udało wam się uruchomic tą grę ?

a Ikona Bluray romu nie zmieniła Ci się na Mafia 2? Sprawdz!  8)

Offline makar

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2011, 10:43:29 am »
ja mam Wutangrza 3.55 i geohot uzywam managera gaia 2.05  i multimana

1 sposób : tworze katalog BLES00940 i podkatalog PS3_GAME , zgodnie z instrukcją ebootfix wchodze tam multimanem i daje R3, tworzą się jakieś cienie katalogów ok, wrzucam pkg , dodaję grę bez eboota na game/BLES00940 , powinno działać z XMB - nie działa

2 sposób : wrzucam całość gry do GAMEZ i próbuję odpalic przez Gaia , pisze że nie ma eboota i czy chcę zrobić fix permisions, czy dam tak czy nie wywala mnie do XMB i nie ma ikony do odpalenia gry, jak przegrałem utworzonego wcześnie eboot fix do katalogu z grą też nic nie dało

Proszę o info jak udało wam się uruchomic tą grę ?

jabcook

  • Gość
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2011, 11:20:50 am »
Ja na CFW 3.55 Kmeaw korzystając z multimana bez żadnych dodatkowych paczek itp nie mam problemów z odpaleniem gry.  I bez problemów przeszedłem jak na razie dwa pierwsze rozdziały. Grę mam na dysku zewnętrznym. Nie wiem jak sprawa się będzie mieć gdy przerzucę na dysk konsoli.

Offline oczus

  • PS3 60GB,PS4 500GB
  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 32
  • Miejsce pobytu: Home
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2011, 12:57:46 pm »
Ja na CFW 3.55 Kmeaw korzystając z multimana bez żadnych dodatkowych paczek itp nie mam problemów z odpaleniem gry.  I bez problemów przeszedłem jak na razie dwa pierwsze rozdziały. Grę mam na dysku zewnętrznym. Nie wiem jak sprawa się będzie mieć gdy przerzucę na dysk konsoli.
na dysku wewnętrznym również bez problemów

Offline Mh

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 26, 2011, 16:02:27 pm »
Nie trzeba było nic zmieniać. Gra z dysku zewnętrznego  na  CFW 3.55 Kmeaw działa O.K.Mam jeszcz pytanie, co daje katalog PS3UPDATE z plikiem PS3UPDAT.PUP w grze . Plik ten jest większy niż w FW i waży około 260 mb. 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2011, 16:05:14 pm wysłana przez Mh »

Offline kontooo

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 27, 2011, 18:04:19 pm »
Zawiesiła mi się konsola w czasie zapisywania... restart.. i oczywiście save nie ma. Da się go jakoś przywrócić ? Sprawdzałem plik był uszkodzony i zniknął...

Offline Walenhovv

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 27, 2011, 21:55:30 pm »
Witam, ja wczoraj odpaliłem grę bez problemu. na 3.55. Pograłem chwilkę. Dziś rano chcę uruchomić  i pojawia siękomunikat "BŁĄD- Błąd systemu folderów, proszę opuścić grę i uruchomić ją ponownie". Po odinstalowaniu jej pojawia się okienko z wyborem języka. Wybieram Polski i znów ten sam problem :/

Offline gl4t

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Mafia 2 - Wininkoko v2 3.55 - odpala lecz laguje.
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 06, 2011, 18:46:28 pm »
Witam.
Mam problem z mafią 2 PL, którą ściągnąłem zasięgając linków z tego forum.
Gra włącza się lecz jest problem z każdym filmikiem - niesamowicie się tnie, jest problem z grą - co jakiś czas się zacina i po 30 sekundach odcina, są zwolnienia, jest drugi problem z grą - co jakiś czas zapadam się pod tekstury i muszę zaczynać misję od nowa. Teraz właśnie jadąc po moście zapadłem się do rzeki i po aucie...

Wie ktoś dlaczego tak się dzieje? Mam miejsce na dysku, wcześniej grałem w AC Brotherhood, nie było problemów.

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 07, 2011, 15:37:53 pm »
wiatm ja mam 3.55 kmeaw i gralem na multimanie 1.13 i przeszedlem cala gre mafie 2 pl sciaglem z torrenta i bez zadnych paczek normalnie wypakowalem i wrzucilem na dysk wewnetrzny konsoli i gra chodzi miodzio 100% teraz mam mm1.15.02 i tez hula nic sie nie scina,szkoda tylko ze taka krotka:):)

Offline gl4t

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 07, 2011, 16:32:02 pm »
Znalazłem już rozwiązanie na moje "lagi". Wgrałem na wewnętrzny dysk i śmiga.

Ari911

  • Gość
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 03, 2011, 14:21:16 pm »
Trochę odkopuje ale potwierdzam

Mafia 2 [BLES00940] jest po Polsku [Napisy]
Odpaliłem przez Gaia bez problemu

FiFi

  • Gość
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 05, 2011, 13:14:21 pm »
Witam mam problem. Pobrałem z chomika grę "Mafia 2 Special Extended Edition EUR PS3 Polska wersja językowa(1) (MOTYL1964_)" i na archiwum jest założone hasło, ktoś może wie jakie?

Link do wstawki http://chomikuj.pl/MOTYL1964_/*db*9e+Gry+PS3

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 05, 2011, 13:39:58 pm »
Witam mam problem. Pobrałem z chomika grę "Mafia 2 Special Extended Edition EUR PS3 Polska wersja językowa(1) (MOTYL1964_)" i na archiwum jest założone hasło, ktoś może wie jakie?

Link do wstawki http://chomikuj.pl/MOTYL1964_/*db*9e+Gry+PS3


skoro to chomik to napisz do wlasciciela (?), pewnie zna hasło.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

FiFi

  • Gość
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 05, 2011, 13:42:53 pm »
Problem w tym, że nie odpisuje :)

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 31, 2013, 19:17:46 pm »
Kotleta odgrzałem  ;D

Panowie sprawa jest, mianowicie poszukuję DLC do Mafii 2 szukałem w internecie i niestety jedyne co znalazłem to już wymarłe linki... także jeżeli ktoś z Was dysponuje dodatkami do Mafii byłbym bardzo wdzięczny...

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 31, 2013, 19:28:08 pm »
będziesz miał więcej problemów z ich wgraniem niż znalezienie gotowej wstawki z limited edition czy jakoś tak (biała okładka) grę wrzuciłem na forum p2m.net.pl wiec i z tamtą możęsz pobrać  ;D

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 02, 2013, 11:19:51 am »
No tak właśnie myślałem, żeby od początku całą gre ściągnąć z DLC i tak zrobię. Poszukam sobie jakiegoś aktywnego torrenta o ile jeszcze jakiś istnieje bo linki z partami, które znalazłem podzieliły los dinozaurów  - wymarły  :o

PS3-Hack.com.pl

Odp: Mafia 2
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 02, 2013, 11:19:51 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.