Grudzień 11, 2017, 15:54:00 pm

Autor Wątek: Problem z monitorem  (Przeczytany 2292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Problem z monitorem
« dnia: Wrzesień 27, 2017, 21:31:02 pm »
Do wczoraj używałem monitora 4:3 był podłączony do adaptera z VGA na HDMI , on kolejno był podłączony do tzw switcha HDMI gdzie miałem podłączaną też DVB-T i kompa. Kupiłem monitor 16:9 po podłączeniu w taki sam sposób działa tylko gdy wypne adapter ze switcha i wepne z powrotem. Gdy na switcha zmienię na co inne i wrócę na obraz z PS3 - znowu czarny ekran. Bezpośrednio jest obraz. Wiecie może o co chodzi ???
Dodam że obraz z kompa i DVB-T (będąc w switchu) działa jak nalezy
Aaa i gdy włączę na tym czarnym ekranie przycisk menu to pojawia się okienko z napisem "test good"
Monitor to Samsung Syn master 2043NW



PS3-Hack.com.pl

Problem z monitorem
« dnia: Wrzesień 27, 2017, 21:31:02 pm »

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2017, 14:44:06 pm »
Masz tak bo ko sola wpier sie ustawila pod ten stary monitor jak dobrze pamietam.
Przy podlaczonym nowym zrob przywracanie czyli na standby konsoli przytrzymaj przycisk wlaczania do pierwszego pikniecia i powinno wyswietlic sie ustawienie obrazu. Powinno pomoc

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2017, 20:11:22 pm »
hmm jak robie tak jak mowisz to mam nadal czarny ekran, jak zrobie to co napisalem wyzej czyli wypne adapter z tego switcha i wepne z powrotem to pojawia sie obraz wlasnie gdzie mam do potwierdzenia o przesylaniu obrazu, potem ustawiam rozdzielczosc na 720p i wszystko gra... Ale gdy uzyje switcha czyli np zmienie z widoku ps3 na telewizje i z powrotem na ps3 to znow nie wykrywa jakby tego monitora :( Miga mu wlacznik tak  jakby ps3 wogole podlaczone nie bylo

Wiec to nie to :(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1510
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2017, 21:16:16 pm »
ten switch to masz pod zasilaniem ? a sprawdz przy wlaczonych 2ch urzadzeniach i tylko na 1 urzadzeniu wlaczonym i tak samo przelacz jak tobiles co miales 2 urzadzenia uruchomione ...moze poprostu switch nie daje rady

PS3-Hack.com.pl

Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2017, 21:16:16 pm »

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2017, 23:43:00 pm »
Switch nie ma zasilania jako takiego. Ale nie włączy się dopóki nie włączę dekodera od tv. Tak jakby po włączeniu dekodera switch jest zasilany, żeby grać na PS3 muszę mieć podlazypny też dekoder i musi być włączany. Więc opcja z 1 urządzeniem odpada
A jak są 2 urządzenia jest to samo
To samo jest też gdy pozamieniam sloty. Zawsze miałem PS3 pod 1 a tv pod 3, pozamieniałem na różne sposoby i zawsze slot gdzie jest HDMI od PS3 nie działa tzn włącza się ale czarny ekran. Aaa i kable HDMI też zamieniałem ze sobą - wszystkie są sprawne.
Najdziwniejsze właśnie jest to że jak odłącze ten kabel monitora ( czyli VGA+adapter HDMI) od switcha i podłącze i gdy automatycznie wskoczy na 1dynke to obraz z PS3 jest
Dopiero gdy zmienię switchem na co inne i wrócę to nie ma obrazu
Kupiłem ten switch właśnie dla tej wygody że nie trzeba przepinać kabli a teraz... Coś szwankuje
Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ???
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2017, 23:46:43 pm wysłana przez sponsor133 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1510
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 28, 2017, 23:57:43 pm »
nagraj filmik co robisz dokladnie moze zauwazymy cos na tym wideo

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2017, 09:12:42 am »
Wez wrzuc foto co ty masz za switcha, bo kiedys tez mialem problem ze switchem hdmi.
U szwagra działał  ok a umnie nawet nie ruszył. i musiałem miec drozsza opcje.

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2017, 11:41:43 am »
Tu daję zdjęcia:
https://zapodaj.net/98a95e3f36d61.jpg.html
https://zapodaj.net/67abdb4a9e456.jpg.html

z filmikiem bedzie ciezko ale sproboje telefonem cos zdzialac

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 29, 2017, 12:11:44 pm »
Dziwna sprawa moze problem tkwo ze jest to hdmi 1.1 a ten nowy monitor obsluguje 2.0

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 29, 2017, 12:40:20 pm »
Wstawiam filmik


Jak bezpośrednio go podepne (vga+adapter hdmi) do ps3 to działa

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 29, 2017, 12:55:52 pm »
Sygnal traci, a przepinales kable odwrotnie, chodzi o wyjscia
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2017, 14:53:45 pm wysłana przez ..::BaNdZiOr::.. »

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 29, 2017, 17:59:14 pm »
Pisalem wyzej :) probowalem roznymi kablami i w rozne wyjscia. zawsze tam gdzie bylo ps3 wpiete tam jak to mowisz sygnal sie gubil :(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1510
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 29, 2017, 18:24:04 pm »
a mozesz pokazac lub opisac jakie masz tam wszystkie wejscia ?
Bo z tego co piszesz to mi sie wydaje (ale moge sie mylic) ze brak jest mocy ,dekoder ma swoja zasilanie wiec pewnie dlatego idzie obraz i tylko z dekoderem pracuje jednoczesnie .
Jesli masz jakis inny port jak micro usb lub cos podobnego to prawdopodobnie trzebabedzie podpiac by latalo wlasciwie jesli nie ma to powiem tak dobra rozkmina jest dlaczego nie dziala :)

edit:
znalazlem ogloszenie z tym twoim switchem
http://allegro.pl/splitter-rozdzielacz-hdmi-1x3-4k-2k-fullhd-4k-ultr-i6957574956.html
i fakt musisz podpiac zasilanie do switcha
https://krzymark.pl/pictures/AKCESORIA_RTV_AGD/16D4_HDMI_SWITCH/16D4%20(5).jpg
wiec jak masz ladowarke jakas i podepniesz powinno juz byc ok ;)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2017, 18:33:12 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 29, 2017, 20:02:00 pm »
a jest tak jak maniek mówi wejscie micro usb pod ladowarke

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 29, 2017, 20:08:11 pm »
Niestety to nic nie daje
Ale
Jaknp odłącze tv i mam włączaną tylko PS3 pod switch to po wyłączeniu zasilania (normalnie obrazu nie ma) tym micro USB i podłączeniu z powrotem obraz się pojawia. (Czyli tak samo jak co odłączyłem monitor od switcha)

EDIT
Jak myślicie, może się po prostu zrąbał :D
A micro USB podpiąłem ładowarkę od swojego Huawei p8 lite (jeśli to coś komuś pomoże, może za słaby)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2017, 21:53:39 pm wysłana przez sponsor133 »

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 30, 2017, 10:15:18 am »
Byc moze switch sie sypie

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 02, 2017, 13:57:28 pm »
Hej, a dałby ktoś linka jaki ten zasilacz byłby potrzebny. Może taka ładowarka od telefonu to nie do końca to... (Huawei p8 lite)

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 02, 2017, 15:43:24 pm »
Zalezy haki masz tam amperaz od tego to zalezy.
Zazwyczaj w instrucji jest napisane jaki maksymalnie

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 02, 2017, 21:41:22 pm »
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6784665986
Tutaj kupowałem. No instrukcji jak łatwo się domyśleć nie było. Drogi nie był. Tam Jet napisane że coś 5v ale ja to się nie znam. Dużo osób na forum się zna z tego co widzę, dlatego pytam, jaki konkretnie ten zasilacz

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 02, 2017, 22:12:13 pm »
min 1A

Online kozarovv

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 121
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 6
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 02, 2017, 22:48:54 pm »

Edytowany double post: Październik 02, 2017, 22:50:21 pm
Wejdź w ustawienia PS3 i w ustawieniach wyświetlania daj tak (odznacz 1080):

http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/current/imgs/videooutput004.jpg

I sprawdź czy pomogło. Twój monitor obsługuje max 1050, to może automatycznie nie skalować przez switcha.
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2017, 22:50:51 pm wysłana przez kozarovv »

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 03, 2017, 18:33:21 pm »
gdy wszedlem w ustawienia juz bylo odhaczone
https://zapodaj.net/0060c5d43f67a.jpg.html
sprawdzalem tez na innych to wtedy nie dosc ze byl komunikat ze nie pasuje rozdzielczosc to rozlaczalo lub tez tracilo sygnal przy uzywaniu switcha

« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2017, 20:53:29 pm wysłana przez sponsor133 »

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 03, 2017, 21:01:23 pm »
Ja bym sprawdzil jeszcze ljakies zasilanie zewnetrzne mocniejsze

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 04, 2017, 13:47:46 pm »
No ok ja bym mógł sprawdzić tylko się nic nie znam na zasilaczach. Z fizyki miałem 2, te ampery volty waty... Nic mi to nie mówi ;)
Jakby mi ktoś jakąś specyfikację dokładna zasilacza podał to by było super :)

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1564
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 04, 2017, 17:53:38 pm »
Zobacz ladowarke od tel ktora podpinales jakie ma wyjacie 5v i ile A?

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 04, 2017, 20:35:02 pm »
INPUT: 100-240v~50/60Hz 0.2A
OUTPUT: 5.0V 1.0A

Ładowarka to tez chyba nie do konca zasilacz... wiec moze trzeba kupic taki typowy (sama wielkosc ladowarek a zasilaczy)

Edit:
jeśli wiecie to powiedzcie mi ile max moze byc tych amperow, to na allegro cos wypatrze moze
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2017, 21:33:22 pm wysłana przez sponsor133 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1510
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 04, 2017, 21:48:07 pm »
ładowarka ok

a patrzyłe moze tak by ps3 i switch hadmi był podpiety pod inny kontakt / przedłuzacz ..moze jakies przebicie idzie....?

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 05, 2017, 15:09:52 pm »
Maniek, pisałem wyżej ;) (tak podłączałem w różne wejścia i naprzemiennie kablami HDMI - wszystkie kable dobre bo przy DVB-T wyświetla,  a PS3 obrazu nie wyświetla w każdym wejściu, tam gdzie wepne PS3 tam jest problem, reszta działa)

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1510
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 05, 2017, 15:39:24 pm »
chodzilo mi bardziej o zasilajace

Offline sponsor133

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2017
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 06, 2017, 07:36:32 am »
Patrzylem w innym gniazdku, niestety nie działa

Pisałem do tego sklepu na allegro... I tam się upierają że w aukcji był błąd i switch nie ma wejścia na zasilacz i nie chcą mi podać specyfikacji zasilacza tylko wymienić switch jeśli już

W takim razie na co jest te wejście, przez te 2msc od czasu gdy go kupiłem aukcja się zmieniła i już nie ma opisu że można podłączyć zasilacz ale np na zdjęciach widać że wejście jest

Edit:
teraz oficjalnie mi potwierdzili że nie ma możliwości podłączenia zasilacza. Ale w takim wypadku to nie wiem po co robili wejście micro USB do niego. A najdziwniejsze jest to że jak podłącze te ładowarkę to działa jak zasilacz. No nic skorzystam z gwarancji. Może się sypnął.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2017, 09:41:56 am wysłana przez sponsor133 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Problem z monitorem
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 06, 2017, 07:36:32 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.