Lipiec 22, 2018, 07:14:03 am

Autor Wątek: Problem hdcp czy jest sposób  (Przeczytany 3908 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thomas510

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 146
  • Reputacja: 0
Problem hdcp czy jest sposób
« dnia: Listopad 26, 2017, 11:43:18 am »
Witam zainstalowałem dzisiaj aktulizacje softu na CFW SPY 4.82 COBRA 7.53. Czy w wyższym sofcie cfw jest już jakaś możliwość poradzenia sobie z tym HDCP? Moja konsola to fat 04. Niestety nie mam możliwości podłaczyć ją pod telewizor samsung 32 bo wywala bład hdcp i nie mam obrazu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2017, 11:46:59 am wysłana przez thomas510 »



PS3-Hack.com.pl

Problem hdcp czy jest sposób
« dnia: Listopad 26, 2017, 11:43:18 am »

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1620
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 6
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 26, 2017, 12:46:31 pm »
A nie powinienes zrobic przy podlaczeniu do tego tv zrobic kalibracje

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 762
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 56
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 26, 2017, 13:09:36 pm »
z tego co pamietam to problem z HDCP jest wtedy jak sie chce streamowac gry z ps3 i tam jakis konwerter do hdmi sie kupowalo albo jak sie podlaczalo konsole pod monitor ale nie pod telewizor .

Offline thomas510

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 146
  • Reputacja: 0
Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2017, 08:23:37 am »
U mnie występuję ten problem z tv samsung 32 cale konsole sprawdzałem na telewizorze siostry tez samsung 32 cale ale model wyższy i już normalnie odpala poprzez hdmi

PS3-Hack.com.pl

Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2017, 08:23:37 am »

Offline kozarovv

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 136
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2017, 14:55:48 pm »
Jaki dokładnie masz model TV? BARDZO mało jest telewizorów bez wsparcia dla HDCP.

Offline thomas510

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 146
  • Reputacja: 0
Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2017, 16:54:47 pm »
samsung le32b450cwxx

Edytowany double post: Grudzień 15, 2017, 19:49:16 pm
Soft 2010/08/20 002009
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2017, 19:49:16 pm wysłana przez spy »

Offline kozarovv

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 136
  • Miejsce pobytu: Zakład karny Mielęcin
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
    • psx-place
Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2017, 21:07:11 pm »
Twój TV wspiera tylko HDCP 1.1, co i tak nie powinno być problemem z ps3. W google widzę że sporo na tym modelu problemów z HDCP nawet z innymi źródłami sygnału niż ps3. Próbowałeś inne kable, albo inny port? W ostateczności zostaje ci kable Component który da ci obraz bez HDCP w 720p. Taki w miare tani kompromis.

W Service Mode nie wchodziłeś przypadkiem na tym TV? Tam idzie namieszać tak że HDCP sypie errorami.
Możesz spróbować przeinstalować soft, bo z tego co widzę masz ostatni. To nie ma co uaktualniać.

Edit: PS. Masz PM.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2017, 21:11:09 pm wysłana przez kozarovv »

Offline thomas510

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2016
  • Wiadomości: 146
  • Reputacja: 0
Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 16, 2017, 13:13:12 pm »
W service mode nie wchodziłem telewizor mam od nowości pierwsze problemy pojawiły się z dekoderem nc mianowicie pojawiał się obraz potem go wyrzucało po hdmi więc został mi kabel tylko eurozłącze. Zmieniłem satelite na cyfrowy polsat i dostałem od nich dekoder z nagrywarka o dziwo już ich dekoder działał pod hdmi i nie było żadnych problemów.Po zakupie używanego ps3  fat i podłączeniu go poprzez hdmi obraz miałem czarny .Przetestowałem konsole na innym tv poprzez hdmi na tym samym kablu wszystko było ok obraz był.Soft jaki podałem wyżej mojego tv sam aktualizowałem za pomocą pendriva soft pobrany ze strony samsunga.Nie wiem czy ma to coś do rzeczy ale tv kupiłem w media expert na promocji stał na półce.Może oni coś namieszali z hdcp ale czy po aktulizacji softu na wyższy nie powinno się zmienić ustawienia związane z hdcp? Używam kabla hdmi który dostałem z dekoderem cyfrowego polsatu .Na dekoderze jest obraz a po podłączeniu konsoli już brak. Jak można sprawdzić ustawienia hdcp tv?

Dzięki tak pozatym za zainteresowaniem się moim problemem .Używam kabla component zakupionym za 15 zl. Mało teraz gram na konsoli ale męczy mnie ten problem z hdcp i hdmi

Sprawdzałem na innch kablach oraz portach nic nie daje
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2017, 13:29:54 pm wysłana przez thomas510 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Problem hdcp czy jest sposób
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 16, 2017, 13:13:12 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.