Maj 27, 2018, 07:19:35 am

Autor Wątek: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?  (Przeczytany 3473 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« dnia: Grudzień 17, 2017, 12:28:05 pm »
Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem na tym forum jak i nowym użytkownikiem przerobionej konsoli ps3 i przyznaje bez bicia ze prosze o pomoc bo jestem calkiem zielony. Od poczatku mam kilka pytan ktore mnie nurtuja sprobuje wyodrebnic je w punktach aby bylo jasno i przejrzyscie. :)
1.w konsoli pisze soft 3.55 przerobka rogero czy to jest najnowsze oprogramowanie? Jesli nie mozna prosic jakis link instrukcje jak przejsc do instalacji najaktualniejszej wersji? I czy robiac to sam konsola nie wybuchnie ani nie zniknie mi obraz? :)
2 na konsoli wgrane jest 5 gier a wyskakuje komunikat zostalo mniej niz 500mb wolnego miejsca na dysku (dysk jest 238gb z tego co wyczytalem) moge sformatowac dysk i wgrac swoje gry?
Mialem kiedys ps3 a razem z nim konto psn chcialbym kontynuowac zbieranie trofeow na tamtym koncie. Czy na tej przerobionej konsoli moge polaczyc sie z internetem bez ovaw ze wgra mi sie jakies oficjalne oprogramowanie?

Na poczatek chyba tyle czytalem faq ale jakos nie znalazlem konkretnych odp na moje pytanka a moze krzywo patrze, w każdym bądź razie dziękuję za przyszle odp za ktore stawiam wirtualne piwo bo nie ukrywam ze chciałbym już zacząć wirtualna przygodę na najlepszych konsolach z grami do gier na swiecie ;)



PS3-Hack.com.pl

Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« dnia: Grudzień 17, 2017, 12:28:05 pm »

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 376
  • Reputacja: 18
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2017, 14:43:28 pm »
Witamy a więc tak po 1 Rogero to bardzo stare CFW
na chwile obecna po 1 na pewno niemasz postawionej QA FLAG czy musiałbyś zainstalować rebuga w wersji 4.81 aby postawić QA FLAG potem kolejną rzeczą jest wgranie wszytskich potrzebnych w nowej wersji programów HOMBREW jak multiman webman
PO 2 wgrać najnowsze CFW 4.82 i pamiętać o bezpiecznstwie w sieci czyli czyszczenie SYSCALL przed połaczeniem się z PSN

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1612
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 6
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2017, 14:56:28 pm »
a tak dla ciekawości ile dałeś za tą konsole?
Bo jak tam był 3.55 to coś bardzo długo jakiś gościu sprzedać jej nie mógł.

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 753
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 56
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2017, 16:09:39 pm »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2017, 16:09:39 pm »

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2017, 17:43:38 pm »
Za konsole dalem 280zl kupilem na olx jakis pan po 40 sprzedawal chyba mało uzywal bo sam nie ogarnial co i jak dziala wiec mi nie wiele wytlumaczyl.

Tego multimana mam zainstalowanego a co to jest to qa flag oraz rebug?

I czy przy instalacji nowego cfw mozna cos uszkodzic? Czytałem że zależy czy konsola miala downgrade robiona na 3.55 jeśli tak to instaluje sie co innego a jesli nie co innego? Naprawde jestem zielony ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2017, 17:51:43 pm wysłana przez gumczak »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1540
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2017, 18:08:06 pm »
jesli jestes na 3.55 (taki pokazuje w menu gółwnym konsoli ustawienia/ustawienia systemu / informacje o systemie) to proponowałbym postawic qa flag i zainstalowac cfw spy 4.82 (informacje o instalacji i innych opcjach qa flag itp znajdziesz w linku podanym przez @SPY )

wrazie problemów pisz na sb lub jak potrzebujesz pomocy i sam nie dasz rady ;)

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2017, 18:53:43 pm »
nie wiem o co chodzi z tymi qa flag zreszta nawet nie mozna pobrac hmm?

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1612
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 6
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2017, 19:37:18 pm »
Bez was flagi nie będziesz mógł np zejść do niższego ofw.
Oraz możesz problem z odpalaniem niektórych homebrew

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 17, 2017, 20:19:28 pm »
Udalo mi sie zainstalowac takie oprogramowanie FERROX 4.82 v1.00 COBRA 7.55 CEX NoBD
Jednak teraz nie wiem jak zainstalować takie aplikacje jak np. Multiman bo ten ktory byl przestal dzialac.
I jeszcze jedno gdy zainstaluje aplikacje do gier juz nic mnie nie obchodzi tylko wgrywac gry czy na cos jeszcze zawrocic uwage

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1612
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 6
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 17, 2017, 20:31:52 pm »
Było trzeba wgrywać to co ci pisali 4.82 Spy
A to co wygrałeś jest dla konsol z uwalonym napedem.
W dodatku ferrox mial błędy.

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 17, 2017, 20:42:16 pm »
Tego co pisali nie mozna bylo pobrac.
A można zmienicto pobrac co innego i zainstalowac nic nie koliduje miedzy soba?
 I jak zainstalowac aplikacje?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1540
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 17, 2017, 20:48:39 pm »
tak mozesz zainstalowac cfw spy 4.82

a aplikacje instaluje sie za pomoca " instal packages files" / "Menadzera plików pkg" lub podobnej nazwie w zakladce gra

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 17, 2017, 20:55:25 pm »
tak mozesz zainstalowac cfw spy 4.82

a aplikacje instaluje sie za pomoca " instal packages files" / "Menadzera plików pkg" lub podobnej nazwie w zakladce gra
Tak podejrzewalem wiec kolejny problem bo nie pojawiaja mi sie tam zadne wrzucone wczesniej pliki instalacyjne na pendrive. Tak jakby tego nie widzialo

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1540
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 17, 2017, 20:59:49 pm »
to zainstaluj cfw spy i bedzie lepiej

Offline armorsnake

  • Pasjonat
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 91
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade PS3 Szybko i Profesjonalnie
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 18, 2017, 10:33:41 am »
Ze swojej strony polecam dwa CFW 4.82: SPY i REBUG LITE.
Spy jest dostępny u nas na forum, REBUG na rebug.me
SPY wymaga mniej konfiguracji więc będzie lepszy moim zdaniem. Potem zainstaluj Rebug Toolbox 2.02.15 i włącz profilaktycznie QA Flag w ostatniej kolumnie, ewentualnie możesz skorzystać z niezależnej instalki działającej na każdym 4.XX:
http://www78.zippyshare.com/v/mqSaLu9z/file.html
Następnie najnowsze wersje programów multiman, webman mod, irisman i co tam jeszcze potrzebujesz.
W tym momencie na CFW noBD w twojej konsoli nie będzie działał napęd, możesz spróbować uruchomić jakąkolwiek grę z płyty i sprawdzić.

Offline Giumer

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2016
  • Wiadomości: 64
  • Reputacja: 2
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 18, 2017, 11:49:53 am »
Cytuj
1.w konsoli pisze soft 3.55 przerobka rogero czy to jest najnowsze oprogramowanie? Jesli nie mozna prosic jakis link instrukcje jak przejsc do instalacji najaktualniejszej wersji? I czy robiac to sam konsola nie wybuchnie ani nie zniknie mi obraz?


Nie jest najnowsze. Najnowsze na chwilę obecną jest 4.82. Softów jest sporo. Wybierasz jaki chcesz. Jeżeli jesteś początkującym to wgraj cfw 4.82 Spy z cobrą 7.53, toolboxa oraz najnowsze wersje homebrew to wystarczy. REBUG jest głównie przeznaczony dla bardziej zaawansowanych użytkowników. QA flag. w skrócie to zebezpieczenie na wypadek zmiany czy obniżania softów. Wgrywając z konsolą nic się nie stanie pod warunkiem że będziesz postępował według poradników. Polecam zapoznać się  z tym poradnikiem

http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=16835.0

Cytuj
2. na konsoli wgrane jest 5 gier a wyskakuje komunikat zostalo mniej niz 500mb wolnego miejsca na dysku (dysk jest 238gb z tego co wyczytalem) moge sformatowac dysk i wgrac swoje gry?
Mialem kiedys ps3 a razem z nim konto psn chcialbym kontynuowac zbieranie trofeow na tamtym koncie. Czy na tej przerobionej konsoli moge polaczyc sie z internetem bez ovaw ze wgra mi sie jakies oficjalne oprogramowanie?


Dysk jest przepełniony dlatego jest komunikat. Jak najbardziej możesz sformatować dysk i wgrać swoje tytuły. Gry możesz wgrać z dysku zewnętrznego, pendriva, ftp. Dysk można sformatować z poziomu głównego menu lub Recovery Menu. Więcej na temat tego menu poniżej

Recovery menu służy do resetowania i przywracania ustawień konsoli/systemu i instalacji Firmware w momencie, kiedy standardowy proces się nie powiódł, ze względu na komunikat o nieprawidłowej wersji.

Instrukcja

1. Należy umieścić FW (PS3UPDAT.PUP) w odpowiednim katalogu (X:/PS3/UPDATE/) na dysku USB lub pendrive

2. Wyłącz konsolę PS3

3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Power do momentu aż system się wyłączy

4. Puść przycisk Power

5. Następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Power jeszcze raz, puść w momencie kiedy usłyszysz podwójny dźwięk poprzedzony pojedynczym

6. Po chwili pojawi się komunikat dotyczący podłączenia kontrolera pod USB i zaraz po tym Recovery menu.

7.Teraz można podłączyć dysk USB lub pendrive z Firmware i przeprowadzić instalację przez System Update

MENU

•Restart System:
Restarts the PLAYSTATION®3 System.

•Restore Default Settings:
Reset all system settings back to default.

•Restore File System:
Checks for corrupt/missing system files.

•Rebuild Database:
Rebuilds the OS for the PLAYSTATION®3.

•Restore PS3 System:
Fresh restore; Deletes everything and starts from Scratch.

•System Update:
Update the PLAYSTATION®3 System

Na konsoli możesz kożystać z PSN (SEN) ale jest ryzyko złapania bana. Więcej na ten temat w głównym poradniku z 1 linku a odmośnie gier tu

http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=18638.msg128540#new

« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2017, 11:52:35 am wysłana przez Giumer »

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 18, 2017, 13:10:37 pm »
Dzieki za pomoc dzieki wam szybko i duzo sie ucze i moge zrozumiec.
System spy zainstalowane webman oraz multiman rowniez.

Niestety teraz mam problem taki ze ps3 nie widzi dysku przenosnego chcialem skopiowac gry z niego ale sie nie da w w czym moze tkwic problem?

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1612
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 6
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 18, 2017, 13:42:46 pm »
W tym że dysk musi być jako fat32 z folderem games

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 18, 2017, 13:59:05 pm »
Ale na fat32 nie wchodza pliki wieksze jak 4 gb a jak obraz iso ma np 7gb?

Poczytalem troche poradnikow i chcialem sformatowac moj dysk wd elements 700gb podanym na forum poradnikiem jednak po kilkuhodzinnym formatowaniu na koniec wyskoczyl komunikat ze wolumin jest za duzy na fat32 i nic z tego ktos cos jakis pomysl?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2017, 17:56:39 pm wysłana przez gumczak »

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 753
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 56
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 18, 2017, 18:16:17 pm »
Ja zawsze używam tego programu http://www.ridgecrop.demon.co.uk/index.htm?guiformat.htm i nigdy nie miałem żadnych problemów z nim jeśli chodzi o gry które mają pliki powyżej 4gb to ja zawsze takie gry robię na iso i odpalam z dysku NTFS , właściwie to mam dysk zewnętrzny podzielony na dwie partycje pierwszy NTFS tam gry ISO a druga fat32 i tu gry folderowe

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 19, 2017, 11:00:39 am »
Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc z dyskiem pobawie się gdy Bede miał dłuższą chwilę wolnego czasu.
Jednak teraz próbuje skopiowac gre z pendrive na dysk konsoli i znowu pojawia się taki problem jak gra się nie uruchamia jest czarny obraz s po cwili powrót do menu głównego konsoli lub gra się uruchamia i wyskakuje komunikat ze dane gry sa uszkodzone gra zostanie zamknięta w czym może tkwic problem?

Offline ..::BaNdZiOr::..

  • Stwórca Forum :)
  • HelpChat/Sb
  • Szef Forum
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1612
  • Miejsce pobytu: San Escobar
  • Reputacja: 6
  • Płeć: Mężczyzna
  • WE ARE ANONYMOUS WWW.PS4-HACK.CBA.PL
    • ..::PS4-HACK::..
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 19, 2017, 14:31:02 pm »
Że być może skopiowało co z bledem

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 26, 2017, 10:07:38 am »
Witam juz wszystko co najwazniejsze ogarnalem wiem co i jak i zdazylem pograc chwile. Mam pytanie do was co do gier z tego co pamoetam jak gralem bez cfw nie bylo takich bugow i bledow czy to wina przerobki/grania z dyski ze np. W grach takich jak gow wstapienie pojawiaja sie takie bledy ze nie moge przejsc dalej poniewaz kamera sie nie zmieni i nie widze postaci nie wiem gdzie isc lub wpadam gdzies i pisze game over lub zostaje jeden przeciwnik latajacy gdzies wysoko ponad plansza i nie da sie go zabic a bez tego fabula gry dalej nie ruszy. Albo battlefield 4 stoje za murem przeciwnik mnie widzi i mnie rani mysle co jest grane chcac sie ukryc bardziej za murem po prostu przez niego przenikam tak jakby dla przeciwnika byl niewidzialny i masa innych drobniejszych bledow.

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 376
  • Reputacja: 18
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 26, 2017, 11:09:24 am »
Bugi masz powstałe z Kipeskiej Kopii gry która czasem zawiera Mody a miałem tak w przypadku resident evila hd 0 ktoś pokombinował i gra zawieszała sie w pewnym momencie i niemożna było dalej grać ale po sciagnieciu z innego zródła gra działała poprawnie itd wiec raczej to jest kwestia gry a nie przeóbki

Offline gumczak

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2017
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 26, 2017, 12:33:28 pm »
Więc skąd bierzecie gry? Bo u mnie kolejna enemy front błędy w zmianie broni podskakuje to sama się zmienia albo nie można zmienić. Biorę granaty a w ekwipunku ich nie ma i nie da się użyć ehh lipa

Offline Domi38

  • bądz zawsze sobą
  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 376
  • Reputacja: 18
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 26, 2017, 12:37:42 pm »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Nabyłem ps3 cfw rogero co dalej?
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 26, 2017, 12:37:42 pm »

Tags: Rogero ps3 
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.