Wczoraj jeszcze do niedziałających doszedł PAIN. Uruchamia się i wyskakuje że :"połączenie sieciowe jest wyłączone. Przejdź do menu [Ustawienia]>[Ustawienia sieci] i włącz połączenie internetowe".
Niby nic dziwnego, ale ta gra nigdy nie działała w sieci i jej nie potrzebowała. No ale postanowiłem wyłączyć gre i odpalić internet- może jakiejś aktualizacji się domaga. Co ciekawe po wybraniu "Zakończ grę" konsola się wyłączyła i zrestartowała. Niby dziwne, no ale to w końcu elektronika i byle błąd i wszystko jest możliwe.
Załadowałem grę przez webman`a, "ukryłem się w sieci" i odpaliłem internet. Z menu "podręcznego" gry wybrałem szukanie aktualizacji, ale informacja zwrotna była, że mam najnowszą wersję. No to odpaliłem grę. Tym razem nie było informacji o braku sieci tylko ekran po chwili został czarny. Znów wybrałem "zakończ grę" i znów konsola się zrestartowała- czyli 2 razy to już chyba nie przypadek.
Tak jak mówiłem do ostatniej aktualizacji wszystko (a przynajmniej to co teraz nie działa) chodziło jak trzeba.
Już myślałem żeby porównać katalogi moje na PS3 z oryginalnymi w sieci, ale znów tego wszystkiego szukać i ściągać to już mi się nie chce. Kiedyś miałem kopie tego co na konsoli, ale teraz trzymać prawie 1,5TB na kolejnym dysku to się średnio opłaca.
------------------
Na razie usuwam dane. Zobaczymy czy coś to da.
Jednego N4S nie było w danych do usunięcia. Gdzie tego szukać?
......................................
Teraz jest jeszcze ciekawiej bo już nawet aktualizacja nie przechodzi. Wykrywa nowe oprogramowanie, pobiera, a podczas instalacji wywala błąd.