Grudzień 05, 2020, 16:39:40 pm

Autor Wątek: Little Big Planet 2  (Przeczytany 75348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LubięPlacki

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Little Big Planet 2
« dnia: Styczeń 20, 2011, 02:31:20 am »
Czy komuś udało się uruchomić tą grę na cfw? Z tego co się orientuje to słabo... ale może jednak komuś się udało


Xbox 360 Slim 250gb RGH LT+ 3.0 dash 14717

PS3-Hack.com.pl

Little Big Planet 2
« dnia: Styczeń 20, 2011, 02:31:20 am »

rav6969

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2011, 08:10:32 am »
Tak, wczoraj uruchomilem wersja gry BCUS98245

patrycjusz

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2011, 09:07:19 am »
I to nie jednej osobie sie udalo.

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2011, 14:53:30 pm »
Witam .W instrukcji do uruchomienia tej gry jest napisane "Skopiuj grę (z wyjątkiem EBOOT.BIN) na wewnętrzny dysk twardy konsoli i wybierz  jedn z załączonych plików PKG, w zależności od firmware konsoli."
Skopiowałem bez EBOOT.BIN .Tylko nie wiem gdzie skopiować plik PKG .I czy mam wybrać do firmaware 3.41 czy 3.55 Mam wgranego hexa V4b spoof 3.55 .

Poczytałem i doszedłem do tego ,że mam go uruchomić przez XMB opcje "Install Packages". Czy dobrze zrozumiałem.

Tylko  który wybrać 3.41 czy 3.55
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 15:23:14 pm wysłana przez zepter »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2011, 14:53:30 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:28:23 pm »
Witam .W instrukcji do uruchomienia tej gry jest napisane "Skopiuj grę (z wyjątkiem EBOOT.BIN) na wewnętrzny dysk twardy konsoli i wybierz  jedn z załączonych plików PKG, w zależności od firmware konsoli."
Skopiowałem bez EBOOT.BIN .Tylko nie wiem gdzie skopiować plik PKG .I czy mam wybrać do firmaware 3.41 czy 3.55 Mam wgranego hexa V4b spoof 3.55 .

Poczytałem i doszedłem do tego ,że mam go uruchomić przez XMB opcje "Install Packages". Czy dobrze zrozumiałem.

Tylko  który wybrać 3.41 czy 3.55

jak to nie wiesz ktory wybrac ? a jaki masz firmware inny niz powyzsze 2 ?  pytanie jak z beczki...... 3.41 to 3.41 wybierz itd.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:37:36 pm »
Mam najpierw uruchomić plik PKG przed kopiowaniem na dysk wewnętrzny czy mogę uruchomić po PKG po z kopiowaniu na wewnętrzny dysk.

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2011, 16:44:07 pm »
pierw instalacja pkg później kopiujesz wszystko bez eboota

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2011, 17:21:36 pm »
Dzięki za pomoc .Jest prostsze rozwiązanie
http://ps3-hack.com.pl/index.php?topic=1835.0
Dopiero zobaczyłem .I działa z zewnętrznego dysku  .Pozdrawiam.

Offline judam

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2011, 23:41:32 pm »
A czy jak mam zainstalowana wersje US to moge zmienic pliki na wersje EUR aby byl polski ?

Niebardzo rozumiem jesli jest instalowane z PKG z wersji US a zmienie nazwe katalogu to przeciez gra sie nie uruchomi wiec jak zrobic z tego PL ?

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2011, 09:25:04 am »
Chodzi o to żeby nie zmieniać nazwy głównego katalogu po prostu wgrać pliki od EURO
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

Offline buchal

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2011, 16:22:32 pm »
A jak to odpalic na CFW Kmeaw 3.55  zna ktoś jakiś sposób ??
Cały czas mam błąd 80010009.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 16:28:05 pm wysłana przez buchal »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 22, 2011, 17:02:25 pm »
A jak to odpalic na CFW Kmeaw 3.55  zna ktoś jakiś sposób ??
Cały czas mam błąd 80010009.

zazwyczaj cos pisze obok bledu, co u ciebie ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline buchal

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 22, 2011, 18:19:42 pm »
wyskakuje coś takiego - Podczas operacji  uruchomienia wystąpił błąd (80010009)

Offline kazuja666

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 22, 2011, 23:49:40 pm »
Posiadam CFW Kmeaw 3.55 tez sie motałem z LBP 2,ale wywaliłem folder EXTRA oraz PKGDIR, i smiga elegancko

davson

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 23, 2011, 12:35:48 pm »
W innym dziale znalazłem super paczke do podmiany aby LBP2 był w wersji PL.
Z konsolą łączę się za pomocą Multimana, jednak nie potrzafię przejść 1 punktu instrukcji który mówi:
1) Zmień nazwę folderu gry BCUS98245 na BCES00850

Gdy łączę się z komputera przez Total Commandera i chcę zmienić nazwę katalogu na PS3 w wyskakuje komunikat:
Zmiana nazwy nie powiodła się.

Jakieś wskazówki ?

Może powinienem wykasować całkowicie gre (mimo iż w ENG dziala super i na PSN też) i zainstalować w innej kolejności. Proszę o pomoc.


Offline Dante41k

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
LBP 2 BCES-00850
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 23, 2011, 12:36:53 pm »
Witam.

Konsola przerobiona CFW 3.55 KMEAW zgodnie z poradnikiem.
Na konsoli zainstalowane (Pełne nazwy tak jak pliki zostały pobrane):
  • multiMAN ver 1.12.05 BASE [20110113_170000]
  • lv2
  • BlackBox FTP Server v1.2 (CFW 3.55 Waninkoko & Kmeaw)
  • Rogero_Manager_v7.9a_Waninkoko_Kmeaw_AutoPatch_OFW3.41_CFW3.55_Stealth_ID

LBP 2 BCES-00850 wstawka od Marvel o ile dobrze pamiętam. W każdym razie konkretnie ta wstawka była potwierdzona na forum więc ją pobrałem.

Z konsolą łączę się przez FTP. Total Comanderem. (Internet 8Mbps a przerzucanie jednej gry zajęło mi pół nocy.). Najpierw zainstalowałem pkg, działanie pkg potwierdzone na forum. Później do utworzonego katalogu przerzucam grę i w tym momencie wygląda to tak:

<center></center>

Początkowo gra była widoczna w folderze, gdzie można znaleźć zainstalowane DEMA. Po przerzuceniu plików ikona gry zmieniła się na ikonę PS (Tą z padem).

Proszę podpowiedzieć mi co robię źle. Wykasowałem plik EBOOT.BIN ze wstawki i teraz kompletnie nie wiem jak mam odpalić grę. Proszę o pomoc bo jestem laikiem w temacie przeróbki PS3 a większość poradników jest chaotycznie napisanych i mało mi mówią.

Pozdrawiam.

Offline antonio350

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 23, 2011, 12:40:58 pm »
Witam.LBP2 działa bez problemu u mnie na CFW Kmeaw 3.55,MM 1.13.02,Lv2 patch v4.Płyta w napędzie.Wersja EU

« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 14:15:30 pm wysłana przez antonio350 »

davson

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 23, 2011, 12:46:46 pm »
W innym dziale znalazłem super paczke do podmiany aby LBP2 był w wersji PL.
Z konsolą łączę się za pomocą Multimana, jednak nie potrzafię przejść 1 punktu instrukcji który mówi:
1) Zmień nazwę folderu gry BCUS98245 na BCES00850

Gdy łączę się z komputera przez Total Commandera i chcę zmienić nazwę katalogu na PS3 w wyskakuje komunikat:
Zmiana nazwy nie powiodła się.

Jakieś wskazówki ?

Może powinienem wykasować całkowicie gre (mimo iż w ENG dziala super i na PSN też) i zainstalować w innej kolejności. Proszę o pomoc.

Dodam , że mam tylko CFW 3.55 Geohot i chodzi na ENG. Przekopiowałem pliki z paczki bez zmiany nazwy katalogu (bo nie mozna zmienic (z mojej niewiedzy zapewne) i wywala blad). Moge przywrocic wersje ENG po zrobilem kopie plikow. Prosze o pomoc.

Offline kazuja666

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 23, 2011, 12:48:58 pm »
Mozesz zmienic nazwe juz po skopiowaniu na ps3, wejdz w multimana ,potem START+SELECT wybierz dysk hd00,potem games,znajdz folder z gra,najedz kursorem na folder ,nacisnij SELECT+X , zmien nazwe

davson

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 23, 2011, 13:53:02 pm »
Dzięki kazuja666 - nie znałem opcji zmiany nazwy z poziomu MULTIMANAGERA.
Jednak zmienilem nazwe , wrzucilem pliki z paczki i nie dziala... :/

Może jakaś sprawdzona wersja PL pod 3.55 Geohot , zainstaluje jedynie na nowo.
Czekam na propozycje.

Offline kazuja666

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 23, 2011, 14:08:16 pm »
Ja porzuciłem Geohota ,na rzecz Kmaew,5 min roboty,i teraz z 5 sciagnietych gierek wszystkie chodzą

Offline Dante41k

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 23, 2011, 21:02:57 pm »
Może ktoś mi pomoże. Opiszę wszystko co robię i może ktoś powie mi, co robię źle.

Mam dwa pliki pkg. Jeden ściągnąłem z sieci, jeden zrobiłem sam.



Wrzucam ten który zrobiłem sam na pendrive. Przenoszę go na konsolę. (Kiedy próbuje odpalić plik zgłasza mi się błąd 8001002B, więc go nie instaluje.) Łączę się z konsolą przez FTP. Do katalogu: dev_hdd0/GAMES przenoszę pliki z grą.



Uruchamiam lv2.pkg, później multiman. Multiman widzi grę. W napędzie jest płyta od innej gry. Naciskam X. Wracam do menu. W menu jest płyta Little Big Planet 2 i Materiały Dodatkowe. Po kliknięciu na ikonę gry po chwili pojawia się błąd 80010009.

Co robię źle?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 21:10:04 pm wysłana przez Dante41k »

Offline koortom

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 24, 2011, 12:00:42 pm »
Aby odblokować język polski (czyli przerobić z USA na EUR) należy za pomocą dowolnego edytora HEX zmienić:

w pliku PS3_DISC.SFB (z BCUS-98245 na BCES-00850)
w pliku PS3_GAME/PARAM.SFO (z BCUS98245 na BCES00850)
w pliku LICDIR/LIC.DAT (z BCUS-98245 na BCES-00850)
w pliku PKGDIR/PARAM.SFO (z BCUS-98245 na BCES-00850)
zmienić nazwę głównego katalogu z BCUS98245 na BCES00850
oraz skasować istniejące dane (jeżeli już ktoś uruchamiał w wersji EN)

Offline kazuja666

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 24, 2011, 12:06:34 pm »
wywal z gry foldery EXTRA oraz PKGDIR,ja wywaliłem i dzieciak gra juz 2 dzien

Namariee

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 24, 2011, 15:40:55 pm »
Również mam problem, wyskakuje mi błąd 80010009. Próbowałem na wszystkie sposoby odpalić grę ale nic to nie daje. Widziałem u innych, że ta wersja im działa - BCES00850

kameleonik

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 24, 2011, 17:33:12 pm »
Właśnie wygrywam na dysk LBP  2 (18,6 GB) przez FTP ;D.

Co najpierw sie wgrywa? BLES98234 czy zainstalowac PKG 3.55??

Zaczełem od BLES98234 kopiuje sie na dev_hh0/game/bles98234. Potem mam usunąć EBOOT.ini i zainstalować PKG?

HydeFromT70s

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 24, 2011, 18:34:04 pm »
U mnie ni c*****y...

LittleBigPlanet 2, BCES00850, kmew 3.55, MM 1.13.04, Gaia 2.04 - ciągłe blackscreeny albo błąd 80010009

Probowalem usuwac ten folder EXTRA i PKGDIR, ale bez efektu.... :(

Offline skierka111

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 25, 2011, 01:09:55 am »
Hyde mam to samo.
Pomoże ktoś??

Offline Dante41k

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 25, 2011, 03:45:21 am »
Witam. Ściągnąłem nową wstawkę: Little.Big.Planet.2.PS3-MARVEL BCUS98245.

Wszystko ok, tylko za każdym razem jak uruchamiam grę mam komunikat: "Dane gry są uszkodzone. Gra zostanie zamknięta. Aby zagrać w tę grę, należy usunąć dane gry". Czy ktoś rozwiązał ten problem?

D4Ru73K

  • Gość
Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 25, 2011, 08:05:47 am »
Witam. Przyłączam się do pytania - błąd 80010009 - to podobno wina tego, że nie ma płyty BD w napędzie, ale wstawka Marvel chodzi bez płyty. CFW 3.55 Kmeaw + LV2 v6 + najnowszy MM. Rozwiązanie?

Pozdrawiam, D4Ru73K

PS3-Hack.com.pl

Odp: Little Big Planet 2
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 25, 2011, 08:05:47 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.