Październik 24, 2020, 08:15:46 am

Autor Wątek: GTA4  (Przeczytany 45301 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Myst-X

  • Gość
GTA4
« dnia: Styczeń 21, 2011, 13:42:28 pm »
Witam mam problem z GTA4. Po zainstalowaniu CFW od  Kmeaw gierka śmigała bez kłopotu, ale dzisiaj podłączyłem PS3 pod neta i chcąc zagrać w GTA4 online musiałem zainstalować uaktualnienie.. Po zainstalowaniu tej aktualizacji do GTA4 odpalam gre przez rogiero manager i ta się ładuje w nieskończoność.. Kiedy chce zakończyć gre z menu XMB to cała konsola się resetuje.. Próbowałem już z ''fix file permissions'' ale bez skutku.. Ma ktoś jakiś pomysł co zaradzić??

Na psx scene mają ten sam problem... http://psx-scene.com/forums/f187/gta-4-complete-dimmed-load-infinite-loop-77188/

EDIT:
Czy ktoś jeszcze ma takie problemy z graniem w GTA4 online na CFW Kmeaw??

Posty się Edytuje, prosze o tym pamietać.zombie30
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2011, 12:32:41 pm wysłana przez zombie30 »



PS3-Hack.com.pl

GTA4
« dnia: Styczeń 21, 2011, 13:42:28 pm »

veiner

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2011, 11:29:24 am »
Witam! Ja też mam soft od kmeaw. Chciałem zgrać sobie GTA IV z oryginalnej płyty, żeby grać z dysku i pokazuje się czarny ekran po uruchomieniu gry.

mateo15

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2011, 16:12:58 pm »
ja włączam GTA wszystko ładnie, i gra się ładuje, lecą obrazki obraz się lekko ściemnia i ładuje i ładuje bez końca... ... zna ktos powód? OFW WANINKOKO.

sprawdziłem wszystkimi znanymi mi sposobami i dalej nic...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2011, 16:31:12 pm wysłana przez mateo15 »

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2011, 19:17:57 pm »
Ja mam to samo ciągnąłem Grand Theft Auto IV Complete Edition [EUR][PS3] gdy włączam grę i wybieram wersję to cały czas lecą obrazki,obraz się ściemnia i nie chce wejść do gry co mam zrobić?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2011, 19:20:01 pm wysłana przez Mat83 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: GTA4
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2011, 19:17:57 pm »

Myst-X

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2011, 22:51:30 pm »
Ja mam to samo ciągnąłem Grand Theft Auto IV Complete Edition [EUR][PS3] gdy włączam grę i wybieram wersję to cały czas lecą obrazki,obraz się ściemnia i nie chce wejść do gry co mam zrobić?

A instalowałeś aktualizację przed odpaleniem gry?

mateo15

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2011, 23:29:04 pm »
Ja mam to samo ciągnąłem Grand Theft Auto IV Complete Edition [EUR][PS3] gdy włączam grę i wybieram wersję to cały czas lecą obrazki,obraz się ściemnia i nie chce wejść do gry co mam zrobić?

A instalowałeś aktualizację przed odpaleniem gry?

nie woła o żadna aktualizacje...
na jednym forum wyczytałem ze PONOĆ działa na zewnętrznym, niestety nie mam jak sprawdzić...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2011, 23:55:40 pm wysłana przez mateo15 »

firestone

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2011, 23:56:49 pm »
Macie grę na wewnętrznym HDD?
W temacie o GTA EFLC pisałem o tym, że podobno trzeba z zewnętrznego dysku odpalać i wtedy wszystko działa. Przynajmniej tak piszą na psx-scene.com. Sam nie mogę sprawdzić bo nie mam zew HDD. Odnosi się to do EFLC ale może na normalnym też zadziała.
Jak ktoś może to niech sprawdzi i powie czy to prawda

mateo15

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2011, 11:09:06 am »
potwierdziły się moje spekulacje, gra działa na ZEWNĘTRZNYM...

ale jeśli chodzi o przebieg włączania tj. tak samo jak na wewnętrznym... leca obrazki z tym że jest napis "Installing data to hard disk drive" zainstaluje się i normalnie można grać :)

dodam jeszcze że obecnie żadna wersja GTA nie działa na wewnętrznym.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2011, 11:20:43 am wysłana przez mateo15 »

Myst-X

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 26, 2011, 12:44:58 pm »
Mi GTA4 normalnie działa na wewnętrznym dysku i na CFW Kmeaw.. A sytuacja z przewijającymi się w nieskończoność obrazkami nastąpiła dopiero wtedy kiedy chciałem zagrać online i zainstalowałem aktualizację...

mateo15

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2011, 12:58:09 pm »
no a na zewnętrznym multi działa idealne :)

Myst-X

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2011, 13:13:31 pm »
To dobra wiadomość;) ale właśnie akurat teraz musiało mi się posypać PS3.. taki peszek

razor1551

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2011, 14:21:27 pm »
Witam ja mam problem na sofcie od geohota. gra się normalnie kopiuje na dysk a gdy chce zainstalować patcha pokazuje błąd instalacji i nie moge uruchomić. Wie ktoś co jest 5?

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GTA4
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 04, 2011, 09:36:49 am »
u mnie podobna sprawa. odpalam gre i pojawia sie czareny ekran. gra zajmuje za dużo zeby zgrać ja na pena.
any ideas ?
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline sexbastian69

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GTA4
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 05, 2011, 21:39:27 pm »
Czyli jaki jest sposob na odpalenie gry??? Mam wersje complete edition BLES01128 i oprogramowanie Kmeaw 3.55, wrzucam na dysk ps3, odpalam przez multimana, gra sie odpala do momentu obrazkow i tak w nieskonczonosc... Co zrobic zeby gra poszla???

GiGolss

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 05, 2011, 23:25:46 pm »
umnie tez problem z przewijajacymi sie obrazkami jakies rozwiazanie jest??

Offline ostry13

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GTA4
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 06, 2011, 10:03:07 am »
http://ps3-hack.com.pl/index.php?topic=2080.30;topicseen

tutaj chłopaki piszą ze im gta 4 działa jakoś mi się wierzyć nie chce -.-

Offline sexbastian69

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GTA4
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 06, 2011, 14:37:06 pm »
Z tego co czytalem na zagranicznym forum to jednak trzeba sie uzbroic w dysk zewnetrzny... Z niego gra idzie bez problemu... A czy ktos zna jakis inny sposob???

Offline rycu1919

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 08, 2011, 21:43:06 pm »
Ja jak odpalam to ani z dysku zewnętrznego ani z wewnętrznego nie działa. Black Screen. Co zrobic?

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 09, 2011, 22:07:07 pm »

Offline krissen

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 17, 2011, 15:59:42 pm »
Witam. Mam grę Grand.Theft.Auto.IV.Complete.Edition.EUR.PS3-BlaZe -BLES00128. Poszukuje brakujących plików znajdujące się w folderze PS3_game czyli tropdir, licdir, PS3LOGO, ICON1 i resztę tych plików bo bez tego nie mogę uruchomić gry bo wywala mnie do pulpitu. Jeśli ktoś ma to bardzo prosiłbym o wrzucenie.

Offline Oliver447

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 19, 2011, 16:49:31 pm »
Witam.
U mnie jest następujący problem CFW 3.55 Kmeaw.Gdy próbuje odpalić GTA IV (BLES00229) wyskakuje mi błąd 80010017(Nie można uruchomić gry z Blu-Ray*Płyta lub czytnik mogą być uszkodzone lub zabrudzone) ktoś wie o co z tym chodzi?

Offline Pingwinowa

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 20, 2011, 01:04:28 am »
Cześć. Dzisiaj wrzuciłam sobie na dysk wew. GTA IV, i gdy odpalam za pomocą MULTIMAN'a, wybieram sobie wersje gry (w sensie Ballad of Tony itp.), i jest po prostu czarny ekran. Konsola się zawiesza, i tyle. W czym problem?

Cukier116

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 20, 2011, 01:40:21 am »
Którą masz wersję MM, kto jest wydawcą FW, czy eboot jest oryginalny?

Offline Pingwinowa

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 20, 2011, 01:42:30 am »
CFW Kmeaw, MM z poradnika z forum, nie pisało tam, która wersja. Eboot oryginalny, bo nie podmieniałam.

Cukier116

  • Gość
Odp: GTA4
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 20, 2011, 01:48:58 am »
Wersja mM jest istotna, zaleca się aktualizację do najnowszej. GTA jest Complete Edition czy tylko dodatek?

PS. Nie dość że kobieta na tym forum to jeszcze o nick'u wskazującym na używanie linuxa, ponadto grająca w gta :O Chyba mam dzisiaj zwidy :P

Offline Pingwinowa

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 20, 2011, 02:06:06 am »
Complete Edition. Nie używam Linux'a. Wolę Winde bo przynajmniej więcej gier działa ;p. W GTA gram od pierwszej części. xd Więc pobiorę najnowszego MM, i napisze, czy działa. Jeśli nie to chyba zakupie dysk zewnętrzny...
Edit: To nie wina MM. Zaktualizowałam, i gdy wybieram w menu LOAD, włącza się GTA, pokazuje się logo RS, i wybieram, że chcę zagrać w Ballad of Tony, i pokazuje się wieczny czarny ekran...
Czy muszę podmienić jakieś pliki? Czy pozostaje tylko kupno dysku zewnętrznego??
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 14:57:15 pm wysłana przez Pingwinowa »

Offline Pingwinowa

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 20, 2011, 16:37:12 pm »
Dzięki nowszemu MM, łąduje mi się gra, wybieram gre, i pokazują się obrazki, po chwili przyciemniają się i tak w nieskończoność przesuwają się...
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 17:51:53 pm wysłana przez Pingwinowa »

Offline ostry13

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GTA4
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 20, 2011, 18:05:16 pm »
Pingwinowa miałem dokładnie to samo jak chciałem uruchomić grę z dysku wew. konsoli a jak zrzuciłem ją na zew. to działa bez problemu :)

Offline Pingwinowa

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: GTA4
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 20, 2011, 18:07:40 pm »
Szkoda... Zastanawiam się, jaki kupić dysk...

Offline sexbastian69

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: GTA4
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 20, 2011, 22:54:02 pm »

   Ok teraz troche cytatow bo juz wszyskiego probowalem i gra nie dziala dalej...

Cytat: richi w Luty 05, 2011, 21:14:17

    witam mam MultiMAN v1.15.02 i zaaktualizowalem do 1.15.03 ale nadal nie chodza stare gry takie jak call of duty modern warfare,pes 2010 czemu?"gta4.tyle czau juz czekamy a wy na codzien wydajecie aktualizacje ktore nic nie daja i po co?tylko same poprawki:(:(:

a pod spodem administrator pisze::

wszystkie wyzej wymienione dzialaja na nowym mm i gaia.... sprawdzilem. (chodzi o mm 1.15.03)

Więc pytanie do thenat17: Jak to zrobiles ze Tobie GTA IV dziala na 1.15.03 a reszcie osob nie????

PS3-Hack.com.pl

Odp: GTA4
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 20, 2011, 22:54:02 pm »

Tags: DZIALA! 
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.