Październik 01, 2020, 00:33:36 am

Autor Wątek: Killzone 3  (Przeczytany 87082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gracz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Killzone 3
« dnia: Luty 15, 2011, 12:11:33 pm »
Witam Wszystkich!
Mój problem z KZ 3 polega na tym, iż po odpaleniu gry pojawia sie filmik z obsługą move a następnie czarny ekran i zwiecha konsoli.
soft w konsoli to CFW 3.55 KMEAV
Instaluje gre sposobem następującym: podzieliłem tym ps3splitterem pliki, przekopiowałem z usb na wewnętrzny i odpaliłem multimana 1.16 i lipa
Gra ściągnięta z tego forum jak była jeszcze wersja 240 linków, wersja 22 gb

Wiem, że działa innym graczom, więc może pomożecie mi co robię źle?
Z góry dziękuje za pomoc



PS3-Hack.com.pl

Killzone 3
« dnia: Luty 15, 2011, 12:11:33 pm »

bubi

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2011, 12:20:55 pm »
Dolaczam sie do problemu, tylko ja probowalem OM ;/ i to samo

Offline pepe917

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2011, 13:47:37 pm »
ja odpalam starym  MM 1.14 i wszystko działa bez problemu z dysku wew konsoli oczywiscie  po uprzednim dzieleniu plików spliterem :)

Offline olseno

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2011, 14:22:03 pm »
Witam Wszystkich!
Mój problem z KZ 3 polega na tym, iż po odpaleniu gry pojawia sie filmik z obsługą move a następnie czarny ekran i zwiecha konsoli.
soft w konsoli to CFW 3.55 KMEAV
Instaluje gre sposobem następującym: podzieliłem tym ps3splitterem pliki, przekopiowałem z usb na wewnętrzny i odpaliłem multimana 1.16 i lipa
Gra ściągnięta z tego forum jak była jeszcze wersja 240 linków, wersja 22 gb

Wiem, że działa innym graczom, więc może pomożecie mi co robię źle?
Z góry dziękuje za pomoc
Witam spróbuj zgrać Gaia managerem  na dysk wew. Miałem tak samo jak zrobiłem multimana 1.16, a po zgraniu Gaia managerem odpaliła normalnie i nawet multimana 1.16 też teraz odpala.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2011, 14:22:03 pm »

sebastiian1

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2011, 14:59:28 pm »
Splitter nie działa w przypadku externala i Killzone 3, mam to samo co autor tematu. Teraz będę kombinował rozpakować data_ps3 PSARC`em...być może to coś pomoże.

Offline Doberman

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2011, 15:04:04 pm »
Panowie wrzućcie po ftp.Dwa razy więcej czasu zaoszczędzicie:P

Offline sql200

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2011, 17:43:58 pm »
Mam wersje 43 GB.
Zrobiłem tak:

Z komputera programem PS3 Splitter (tym najnowszym) na dysk zewnętrzny, później Multimanem 1.15 z zew na dysk wewnętrzny i odpalam Gaia 2.07 wszystko lata jak trzeba, MOVE, 3D teraz tylko grac. Przerywniki filmowe robię Start żeby się zbuforowało i jest ok wtedy nie tnie.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2011, 17:55:55 pm »
Splitter nie działa w przypadku externala i Killzone 3, mam to samo co autor tematu. Teraz będę kombinował rozpakować data_ps3 PSARC`em...być może to coś pomoże.


użyj Open Split tylko pamietaj aby zaznaczyć opcje aby nie kasować oryginalnego pliku, ja tak przerzuciłem na HDD i gra działa.

sebastiian1

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 15, 2011, 18:42:06 pm »
Zombie30 ale mówisz o tym, że działa z externala rozumiem ? nie przerzucałeś w żaden sposób na wewnętrzny dysk konsoli ? Ja właśnie konwertuje ten plik 9 gb open split`em ale widzę, że struktura plików jakie powstają są takie same niestety co i PS3 Splitter (ta sama nazwa plików, taki sam rozmiar-co do bajta). Jakim menagerem odpalasz, mutlimanem ?

Cukier116

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 15, 2011, 19:25:53 pm »
Po c*****ę wy tak kombinujecie?! Wrzućcie grę na wewnętrzny przez FTP i odpalcie przez MM dam sobie rękę odciąć że działa. Testowałem tak zarówno wersje RIP 22GB jak i wersję z 3D (41GB) oczywiście 3D nie działa, ale gra jak najbardziej.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 15, 2011, 19:42:04 pm »
nie, na wewnętrznym, tylko ten Splitter coś wcześniej schrzanił i nie działała więc uzyłem Open Split, wrzuciłem na dysk wewnętrzny i to wsio, manager sam zapytał się czy plik Param.sfo zmienić, potwierdziłem i gram.

Cukier ja nie używałem i na razie nie używam ftp bo nie widzę potrzeby, pliki szybko dzieli program więc nie widzę w tym problemu, a wszystkie gry powyżej 4GB które dzieliłem, manager scalił i działają.

Artekdaga

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 15, 2011, 20:02:37 pm »
Ja uzylem PS3 splitter pózniej na zewnetrzny i z niego na wewnętrzny konsoli przez MM i wszystko smiga jak należy.

bubi

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 15, 2011, 22:46:42 pm »
z MM 1.16 ruszylo mi wkoncu :)

sebastiian1

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 15, 2011, 23:41:25 pm »
Artekdaga zrobilem tak jak Ty i dziala pieknie, widocznie zasadnicza roznica jest jednak czy odpalasz z internala czy externala. Bubi a Tobie ruszylo z dysku zewnetrznego USB czy tez musiales przegrywac na wewnetrzny konsoli ? (pytam bo mam MM 1.15 i malo miejsca na hdd konsoli)

Offline defqon1

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 16, 2011, 00:05:15 am »
Ja mam jeszcze inny problem,wrzuciłem grę na dysk konsoli przez ftp (wersja42Gb) wszystko odpala się niby normalnie lecz po wyborze poziomu trudności gry wyskakuje komunikat z ps3 zapis nieudany naciskam x i czarny ekran oraz zawiecha konsoli,może ktoś wie o co chodzi? ???

Artekdaga

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 16, 2011, 00:27:34 am »
a Tobie ruszylo z dysku zewnetrznego USB czy tez musiales przegrywac na wewnetrzny konsoli ? (pytam bo mam MM 1.15 i malo miejsca na hdd konsoli)

Ta gra nie ruszy z zewnętrznego ponieważ posiada plik 4Gb+ który trzeba podzielić.

bubi

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 16, 2011, 10:01:54 am »
Mi z wew ruszylo, ta wersja 41gb,

sebastiian1

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 16, 2011, 11:27:17 am »
Mi działa poprawnie wersja 22 gb ale z wewnetrznego właśnie. Arterkdaga, niektóre gry po podzieleniu przez program PS3 Splitter i po zgraniu na external hdd USB działają pięknie bez potrzeby zgrywania ich na internala. Mam jeszcze pytanko apropo odpalania różnymi menagerami..oprócz Multimana którego używałem na początku zainstalowałem sobie jeszcze dodatkowo Gaia Manager oraz Rogero Manager V 8.0 i sie zastanawiam czy to nie będzie kolidować w sensie kilka managerów na jednej konsoli...co myślicie ?

P.S Killzone gasi jape jak na mój gust, grafika kozacka i co ważne ta wersja 22 gb wcale sie nie przycina

Offline gracz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 17, 2011, 11:54:52 am »
Udalo sie odpalic KZ3... Skopiowalem z usb GAIA na wewnetrzny hdd i gra ladnie smiga...

Offline Zaki

  • Podglądacz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 0
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Fan DN
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 17, 2011, 12:50:34 pm »
Killzone 3 EUR PS3-MIRSUPER ta wersj 42 gb smiga z wewnetrznego  ;D


PlayStation 3 250gb
  • CECH-2004B
  • CFW Kmeaw 3.55
  • multiMAN ver 1.16.12 FULL

Matiuss2004

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 17, 2011, 14:17:47 pm »
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję iż ktoś mi pomoże: mam soft 3.55 Kmeaw i killzone 3 wersję 2D więc tą 22 gb czy ile tam tego jest i wszyscy pisze że gra śmiga super tyle że ja mam PROBLEM!!! chodzi o to że po ekranie MOVE który jest na początku mam GLUPIEGO BLACK SCREEN'A i nie wiem  co mam robić spr. już Multimana 1.16 na którym powinna chodzić zgrywałem na HDD i na Externalu tez próbowałem i Gaia manager 2.07 i NIC!! normalnie jakby to nie była ta konsola na której wszyscy inni odpalają tę gierkę, Pomóżcie bo naprawdę mnie to wkurza, pierwszy był Gran Turismo 5 też black screen ale po aktualizacji już poszedł więc jest ok a ten głupi Killzone 3 nie chce ruszyć za nic. Eboota mam oryginał bo na patchowanym wykakuje błąd w uruchomieniu więc odróznić się da oryginał od patchowanego.  proszę o pomoc bo nie wiem co robić. Google też nie pomogło.

Offline gracz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 17, 2011, 16:53:51 pm »
A wiec opisze, jak ja uruchomilem gre...
Skasuj z wewnetrznego hdd to co kopiowales... Gre na kompie podziel ps3splitter, zrobia sie pliki okolo 1GB, maja byc w folderze usedir. Tak zrobiony katalog z gra przekopiuj na USB do games(gamez lub jak tam Twoja GAIA ma ustawiona)... Odpalasz GAIA, pojawi Ci sie KZ3 na USB, klikasz O zeby przekopiowac gre na wewnetrzny HDD, kopiuje sie jednoczesnie scalajac pliki, nastepnie klikasz na ikonce KZ3(ale tej co jest na HDD a nie USB) X, w XMB klikasz na app_home i gra pieknie smiga...
U mnie odpalila dokladnie po tej operacji, bez skasowania wszystkiego i zaczeciu od nowa nie chciala zatrybic... Wczesniej tez kombinowalem MM1.16...

Matiuss2004

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 17, 2011, 17:52:58 pm »
dziękuje ci kolego za opis tylko że mam problem otóż chodzi o to że już podzieliłem ten większy plik za pomocą PSARC'a i usunąłem pliki z których wypakowałem grę i tak się zastanawiam czy jest jakiś program dzięki któremu mogę przywrócić ten większy podzielony plik żeby móc go podzielić tym PS3splitterem tak jak opisałeś??
Jest może taki program?? Chyba raczej nie ma prawda??

tuter

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 22, 2011, 11:01:35 am »
Witam. Mam pytanie czy komuś jeszcze oprucz mnie zacina się dźwięk? Chodzi mi głównie o menu..

Offline Graczdari

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 64
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 23, 2011, 17:28:04 pm »
Działa wam Multi? Bo mnie sypie błędami.

KMEWA 3.55 + PS3DNS + Charls z ukrytym ID konsoli.

Offline jakub1989

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 23, 2011, 20:10:44 pm »
Pytanie z innej beczki wszystkie wersje KZ3 mają polski język czy tylko na nasz kraj ? Bo nie wiem co ściągać.

Artekdaga

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 24, 2011, 07:42:51 am »
Wersja euro jest po polsku.

Offline patryk7133

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 24, 2011, 08:41:14 am »



Dołanczam do pytania "Graczdari "
 o multi w killzon3 umnie też sypie błędami a wszędzie cisza.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 08:44:17 am wysłana przez patryk7133 »

Levi

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 24, 2011, 14:14:29 pm »
Dokładnie multi nie dziala. Wina lezy po stronie pirackiej wersji gry czy moze przeciążone serwery?

EdiVip

  • Gość
Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 24, 2011, 15:01:06 pm »
Póki co nawet na ORYGINALNE na OFW 3.56 nie działa multi!

PS3-Hack.com.pl

Odp: Killzone 3
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 24, 2011, 15:01:06 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.