Październik 02, 2020, 01:21:36 am

Autor Wątek: Showtime - wątek ogólny  (Przeczytany 167031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dlugin2

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Miejsce pobytu: Wexford
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Showtime - wątek ogólny
« dnia: Kwiecień 10, 2011, 12:55:39 pm »
Mam problem z odpaleniem Showtime na CFW Wanikoko v 2. Przy próbie uruchomienia niestety tylko czarny ekran. Jakieś sugestie?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 18:04:31 pm wysłana przez thenat17 »



PS3-Hack.com.pl

Showtime - wątek ogólny
« dnia: Kwiecień 10, 2011, 12:55:39 pm »

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2011, 15:02:03 pm »
jeśli dobrze pamiętam to są dwie wersje KM i WT, zainstalowałeś poprawną ?
ps. czy wątek takowy nie istnieje ?

Offline Dlugin2

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Miejsce pobytu: Wexford
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2011, 16:19:49 pm »
Dzięki. Znalazłem wersję wanikoko. Wszystko śmiga.

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2011, 17:32:26 pm »
Witam,

W końcu porządny program do odtwarzania mkv, flac, napisów cudo :D Tylko mam pewien problem z wersją Showtime 1080 z tego tematu:

http://ps3-hack.com.pl/index.php?topic=4111.msg35522#msg35522
podczas instalacji wywala mi błąd..czy to jest wersja na 3.55? Osobiście posiadam 3.41

Pozdro


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2011, 17:32:26 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2011, 19:55:15 pm »
raczej 3.55 bo u mnie poszło.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 17, 2011, 21:11:00 pm »
raczej 3.55 bo u mnie poszło.

możliwe...a orientujesz się czy ta wersja jest także na 3.41? bo wcześniejsza jest jak widać :]


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 17, 2011, 21:19:03 pm »
nie mam pojecia.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 18, 2011, 18:35:36 pm »
Właśnie z tego co widzę sebf wrzucił jakąś aktualizację :] i jest ona także na 3.41, ciekawe tylko czy zawiera odtwarzanie w 1080p....


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2011, 18:49:37 pm »
na 100%, bo testowałem.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 18, 2011, 19:23:45 pm »
Ooo to fajnie, dzięki za przydatne informacje :)

Tylko takie małe pytanie, mam avatara w full hd i on wazy 11GB podzieliłem go ps3spliterem i teraz mam 11X1GB (sam się dziwie czemu nie ~3x4GB :) ) plików + napisy .srt, no i wrzucone na zewnetrzny, czy takie coś mi odpali?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2011, 19:26:02 pm wysłana przez morfeusz747 »


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 18, 2011, 19:27:11 pm »
odpala party, ale problem z napisami , bo kazdy part ma czas od nowa czyli od 0.00.00 :) wiec musisz dzielic napisy.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 18, 2011, 19:37:17 pm »
odpala party, ale problem z napisami , bo kazdy part ma czas od nowa czyli od 0.00.00 :) wiec musisz dzielic napisy.

osz kurde :/ a wiesz może dlaczego podzielił na 11 partów, a nie na 3 po 4GB? :D Wtedy byłoby mniej dzielenia napisów.

I z tego co się orientuje to SubEdit dzieli napisy ;)?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2011, 19:39:06 pm wysłana przez morfeusz747 »


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 18, 2011, 20:43:36 pm »
nigdy nie dzielilem napisów. mozesz probować.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 19, 2011, 23:33:35 pm »
Hmmm to teraz taka sprawa czemu film nie jest wyświetlany na całym ekranie? I dlaczego niektóre filmy przerywają podczas odtwarzania? :)


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 22, 2011, 19:20:55 pm »
odświeżam


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 22, 2011, 19:56:18 pm »
najwidoczniej masz jakiś bład, u mnie był fullscreen. zreszta trzeba sprawdzić obsługe klawiszy w programie, napewno to ci pomorze :)


ps. udam ze nie widzialem tego podwojnego posta , tym razem :P



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline szafa_18

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 1
Odp: Showtime
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 22, 2011, 21:18:24 pm »
Czy u wszystkich jest tak że film z dzwiekiem 5.1, jest odtwarzany jako stereo?? Czy u mnie tylko jest z tym problem:/

PS. I u mnie tez filmy nie sa na całym ekranie :) Po bokach widać ok 1cm czarne paski :P
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 22:14:47 pm wysłana przez szafa_18 »

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 23, 2011, 18:34:28 pm »
Z tym rozmiarem wyświetlania poradziłem sobie :) Tylko jak to jest z napisami..wrzuciłem w formacie srt i nie wyświetla ich, jakoś trzeba je włączyć? :D

Tez przy przewijaniu np filmu w .mkv konsola się zawiesza? :O
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2011, 19:15:29 pm wysłana przez morfeusz747 »


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline szafa_18

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 1
Odp: Showtime
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 23, 2011, 21:43:23 pm »
Podczas odtwarzania filmu naciskasz trójkąt i wyskakuje Ci pasek na dole, Play, przewijanie itd. z prawej strony tego paska masz przycisk Video, wchodzisz tam i masz do wyboru napisy :) A co do przewijania, to u mnie jest wszystko ok...konsola sie nie zawiesza.

PS. Napisz jak sobie poradziłeś z wyświetlaniem na caly ekran??

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 23, 2011, 22:35:36 pm »
musisz wejsc w ustawienia (takie koło z ząbkami :D) po prawej stronie u góry, zaraz jak włączysz program i tam masz display czy coś takiego i takie 2 paski ustawiasz, aż Ci się cały ekran pokryje.

A co jest z wygaszaczem? Trzeba samemu wgrać czy jak? Bo jak klikam podczas muzy kwadrat to czarny ekran mam


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: Showtime
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 25, 2011, 20:47:59 pm »
odświeżam

Po pierwsze nie pisz post pod pod postem od tego masz opcję modyfikuj.
A w sprawie napisów i podziału filmu na części znajdziesz odpowiedź na tym forum a dokładnie tu
http://ps3-hack.com.pl/index.php?topic=5040.0
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 26, 2011, 18:26:05 pm »
odświeżam

Po pierwsze nie pisz post pod pod postem od tego masz opcję modyfikuj.
A w sprawie napisów i podziału filmu na części znajdziesz odpowiedź na tym forum a dokładnie tu
http://ps3-hack.com.pl/index.php?topic=5040.0


Byłbyś kolego bystry to zauważyłbyś, że tamten temat ja założyłem i dostałem odpowiedź LOL


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline kufel7

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 28, 2011, 17:39:47 pm »
Czy u wszystkich jest tak że film z dzwiekiem 5.1, jest odtwarzany jako stereo?? Czy u mnie tylko jest z tym problem:/

PS. I u mnie tez filmy nie sa na całym ekranie :) Po bokach widać ok 1cm czarne paski :P

Przyłączam się do pytania co z dzwiękiem 5.1 , a może ktoś wie gdzie go włączyć. :(

Offline czaja1125

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 57
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 28, 2011, 19:18:34 pm »
Czy u wszystkich jest tak że film z dzwiekiem 5.1, jest odtwarzany jako stereo?? Czy u mnie tylko jest z tym problem:/

PS. I u mnie tez filmy nie sa na całym ekranie :) Po bokach widać ok 1cm czarne paski :P

Przyłączam się do pytania co z dzwiękiem 5.1 , a może ktoś wie gdzie go włączyć. :(

W menu Showtime po załadowani filmu masz dostęp do wyboru ścieżki audio i zmiany proporcji ekranu

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 28, 2011, 22:42:49 pm »
1.a probował ktoś odtwarzać .mkv z płyty dvd (4,7 lub 8,9 GB) ? bo umnie d**a :) ( zreszta divix tak samo)


2. http://torrenty.org/torrent/579032#k testował ktos moze film w formacie .m2ts ( 1plik = 25GB) na dysku NTFS ?
czy showtime obsługuje NTFS - brak danych.... dlatego się pytam.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline czaja1125

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 57
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 29, 2011, 12:14:41 pm »
 Showtime potrafi się zamulać, po czy wyświetlany jest komunikat o wolnym dekodowaniu przez cup(reset pomaga).
film w formacie *.mkv (kontener 15GB video + 1,5GB audio) działa płynnie.

ps. jeżeli Showtime komuś nawala jest inny sposób na odtwarzanie filmów wprost z hdd naszej konsoli przy użyciu standardowego playera, wystarcz skopiować film do folderu z grą( np. mortal kombat) po czym  załączamy ją menadżerem, po pojawieniu się w xmb gry wyciągamy płytę z napędu i wkładamy inną (płytę z materiałem wideo), przechodzimy teraz do zakładki wideo i wchodzimy w "dysk z danymi". Dysk z danymi jest dyskiem z naszą grą, w tym wypadku mortalem. Mamy dostęp do wszystkich materiałów wideo z tej gry jak i do filmu który został wcześniej tam skopiowany.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 29, 2011, 12:35:07 pm »
Showtime potrafi się zamulać, po czy wyświetlany jest komunikat o wolnym dekodowaniu przez cup(reset pomaga).
film w formacie *.mkv (kontener 15GB video + 1,5GB audio) działa płynnie.

na NTFS ? dysku zew ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline czaja1125

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 57
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 29, 2011, 12:43:18 pm »
Showtime potrafi się zamulać, po czy wyświetlany jest komunikat o wolnym dekodowaniu przez cup(reset pomaga).
film w formacie *.mkv (kontener 15GB video + 1,5GB audio) działa płynnie.

na NTFS ? dysku zew ?
.
na wewnętrznym. zewnętrznego niepośiadam 8)

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 29, 2011, 14:18:40 pm »
no i widzisz jak wszystko psujesz ? nie oto pytałem.... !!   :'(

format .M2TS !  na NTFS dysku zewn.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline kufel7

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 02, 2011, 10:23:28 am »
Czy u wszystkich jest tak że film z dzwiekiem 5.1, jest odtwarzany jako stereo?? Czy u mnie tylko jest z tym problem:/

PS. I u mnie tez filmy nie sa na całym ekranie :) Po bokach widać ok 1cm czarne paski :P

Przyłączam się do pytania co z dzwiękiem 5.1 , a może ktoś wie gdzie go włączyć. :(

W menu Showtime po załadowani filmu masz dostęp do wyboru ścieżki audio i zmiany proporcji ekranu

Nie mogę nadal włączyć  5.1 ciskając L3 pokazuje audio codec AC3,48000Hz,stereo,448kb/s . Sprawdzałem na filmach avi mkv wszystkie w 5.1 w menu nigdzie nie mogę włączyc dzwięku 5.1 prosze o pomoc . :(

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 02, 2011, 10:23:28 am »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.