Październik 24, 2020, 13:35:47 pm

Autor Wątek: Showtime - wątek ogólny  (Przeczytany 168813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 03, 2011, 18:13:31 pm »
Showtime ma wbudowane jakies wygaszacze bo jak włączam to czarny ekran jest. Samemu trzeba je jakoś wgrać?


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 03, 2011, 18:13:31 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 03, 2011, 21:07:42 pm »
Showtime ma wbudowane jakies wygaszacze bo jak włączam to czarny ekran jest. Samemu trzeba je jakoś wgrać?

nie. ma wbudowane z tego co wiem.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 03, 2011, 22:56:49 pm »
hmm to czemu u mnie ten wygaszacz jest czarny? :D


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline Longer85

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 05, 2011, 10:24:52 am »
u mnie ntfs działa w sumie to nawet nic nie robiłem tylko wrzuciłem film 7GB na dysk wewn. przez FTP i śmiga, mam tylko problem z dzwiekiem bo film ma DTS a mi na amplitunerze wyświetla cały czas DD ktoś wie czy da sie coś z tym zrobić?? aaaa i napisy sa jakies takie małe i za nisko, da sie jakoś zmienić wielkość  czcionki bo jakoś nie moge sie doszukać takiej opcji :/ ??

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 05, 2011, 10:24:52 am »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 05, 2011, 10:32:00 am »
u mnie ntfs działa w sumie to nawet nic nie robiłem tylko wrzuciłem film 7GB na dysk wewn. przez FTP i śmiga,

znowu pytam, dysk zew ntfs ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Longer85

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 05, 2011, 10:52:20 am »
no przeciez napisałem ze dysk wewn. przez ftp wrzucałem film, a teraz powstal u mnie kolejny problem a mianowiceie jak włączyć napisy w divx-ach bo przerobiłem napisy txt do srt da sie je włączyć ale sie nie wyświetlaja o co biega??

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 05, 2011, 11:05:35 am »
no przeciez napisałem ze dysk wewn. przez ftp wrzucałem film, a teraz powstal u mnie kolejny problem a mianowiceie jak włączyć napisy w divx-ach bo przerobiłem napisy txt do srt da sie je włączyć ale sie nie wyświetlaja o co biega??

no to nie wiem na jaki grzyb piszesz ,,ntfs".....


......nie ważne



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline ariel_matrix

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
    • Spa & Wellness, Hotele Spa, Hotele - Spa & Wellness w Polsce, Hotele Spa w Polsce, Hotele w Polsce
Odp: Showtime
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 08, 2011, 15:17:19 pm »

no to nie wiem na jaki grzyb piszesz ,,ntfs".....


......nie ważne
to się dogadali :)

a mianowicie, czy jest jakiś sposób odtwarzania filmów [teledysków, seriali] jeden po drugim, w tak zwanej kolejce, bo wkurza mnie to osobiście , że muszę przełączać z odcinka na odcinek...
zna ktoś na to lekarstwo?
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2011, 21:26:14 pm wysłana przez ariel_matrix »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 09, 2011, 10:15:21 am »
nie spotkałem się z taką opcją jak lista ... (ale może jest i ktoś mnie poprawi), moze bedzie w nowszej wersji programu.


Sprawdziłem wreszcie dysk zew z NTFS ,przełaczam multimanem z FAT32 na NTFS, właczam wbudowany showtime w multimanie i nie widzi tej partycji z filami (za to gry na niej, tak)
to samo z normalnym showtime (nie wbudowanym).



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 11, 2011, 16:44:37 pm »
Orientujecie się może czy Showtime 3 można zainstalować na 3.41? Przy instalacji wywala mi błąd 8(...)


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline Kamil

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 45
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 11, 2011, 16:53:28 pm »
Starsza wersja Showtime była w 2 wersjach 3.41 i 3.55 musisz poszukać jej.

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: Showtime
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 11, 2011, 16:57:09 pm »
Orientujecie się może czy Showtime 3 można zainstalować na 3.41? Przy instalacji wywala mi błąd 8(...)
Sorki lecz mojej czarodziejskiej kuli skączyły się baterie:) A tak poważnie to podaj jaki Ci to error wyskakuje.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 11, 2011, 18:02:41 pm »
Orientujecie się może czy Showtime 3 można zainstalować na 3.41? Przy instalacji wywala mi błąd 8(...)

musisz poszukac w google wersji pod 3.41, ale obawiam sie ze nie bedzie to najnowsza.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 11, 2011, 18:05:58 pm »
No właśnie przedostatnia wersja wyszła jeszcze pod 3.41, a ta najnowsza "3" już nie :/

Cytuj
Sorki lecz mojej czarodziejskiej kuli skączyły się baterie:) A tak poważnie to podaj jaki Ci to error wyskakuje.

80029564

Jeszcze mam problem z hotspotem czy jak to się nazywa :) jak wszystko podepnę i wejdę w Showtime'a to wyświetla mi się PS3 HDD i Media Server i jak wchodze w niego wywala błąd:

unable to open resource
upnp:uuid:.................:ContentDirectory:0

HTTP error: 500
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 13:39:35 pm wysłana przez morfeusz747 »


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline Eska16

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 45
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Gra Roku 2013 - GTA V
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 15, 2011, 09:23:38 am »
Czyli na dzień dzisiejszy odtwarzać filmy w formacie mkv można tylko z wewnętrznego dysku konsoli?Nie udało się nikomu odpalić filmu z pendrive z systemem plików NTFS? :(

westbul

  • Gość
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 24, 2011, 00:03:51 am »
Chciałbym zapytać czy jest możliwość utworzenia listy ulubionych np teledysków by sobie leciały jeden po drugim ?

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 25, 2011, 12:40:27 pm »
Mam pytanko dlaczego po zainstalowaniu najnowszej wersji tego programu (nieoficjalna) brak go na liście programów? ???

EDIT: Znalazłem go w zakładce Wideo ;D ale jak go włączam mam czarny ekran jak przy Multimanie :/ why?

EDIT2: Problemem okazał się nieoficjalny update.

EDIT3: Czy Showtime obsługuje MediaServer? Bo po wybraniu folderu wyskakuje mi error taki jak klilka postów wyżej.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2011, 12:21:08 pm wysłana przez morfeusz747 »


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 26, 2011, 18:37:21 pm »
czy showtime obsluguje usługe media server czy program media server ? nie wiem :)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

jarekper

  • Gość
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 22, 2011, 18:09:41 pm »
Czemu w showtime jak wrzucę płytę dvd z filmami+ napisy w srt to po sekundzie jak najadę na dany film w menu on znika z listy i nie można go uruchomić a jak zdążę nacisnąć X to wywala jakiś error - Na standardowym playerze filmy te działają normalnie tyle że tam nie mam jak wrzucić napisów...

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 22, 2011, 18:41:35 pm »
Usługe media server czy program PS3 media server showtime obsługuje bez problemu. Najpierw włączasz showtime a później PS3 media serwer, inne rowniez działają bez problemu. Mi showtime z Synology DiskStation DLNA Media Server (jest wiele podobnych), nie odtwarza... tylko napierdala jak wariat wszystko co się da. Sorrki za słownictwo...myślę, że rozumiecie przekaz.

Co do tego nieszczęsnego dvd to przebuduj bazę danych i zainstaluj najnowsza wersje showtime. Spróbuj rowniez odpalić film z pendrive o ile masz film w pliku.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 23, 2011, 20:21:12 pm »

Jeszcze mam problem z hotspotem czy jak to się nazywa :) jak wszystko podepnę i wejdę w Showtime'a to wyświetla mi się PS3 HDD i Media Server i jak wchodze w niego wywala błąd:

unable to open resource
upnp:uuid:.................:ContentDirectory:0

HTTP error: 500

odświeżam :)

Plus: Kiedyś o tym pisałem i nie dostałem odp, mianowicie podczas słuchania muzy wygaszacz ekranu w Showtime jest czarny. To tak ma być?


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 23, 2011, 20:29:54 pm »
Nie bardzo kumam w czym problem. Opisz wszystko jeszcze raz.
Bład jest w ustawieniach PS3 Media serwer.
Najnowsza wersja showtime zainstalowana?
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 24, 2011, 15:50:02 pm »
Nie bardzo kumam w czym problem. Opisz wszystko jeszcze raz.
Bład jest w ustawieniach PS3 Media serwer.
Najnowsza wersja showtime zainstalowana?

Najnowszej wersji Showtime nie mogę zainstalować bo mam 3.41, a moja obecna wersja to 2.99.468 jakoś tak.

1. Gdy włączę muzykę i nacisnę kwadrat aby włączył się wygaszacz, pojawia mi się czarny ekran (nic się nie zacięło, wszystko jest ok) z muzą w tle. A niby jakiś wygaszacz miał mieć Showtime...

2. Mam netia spota i podpiętego do niego dysk zewnętrzny no i PS3, konsola widzi dysk elegancko ale jak wejdę przez Showtime'a to wywala błąd:

unable to open resource
upnp:uuid:.................:ContentDirectory:0

HTTP error: 500


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 24, 2011, 17:31:59 pm »
O wygaszaczu nic nie wiem, u mnie niema albo nie znalazłem. Nie mam pojęcia co tam netia daje i jak to działa. Nie miałem z tym styczności. Czy to coś ma wbudowany media serwer dlna? Jeżeli nie to zapomnij o oglądaniu bo showtime nie daje możliwości odtwarzania z dysku sieciowego jako zwykłego dysku.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 01, 2011, 19:47:46 pm »
Czy w  Showtime da sie z pena na ntfs ogladac filmy 3d na 3.41 :) .
Bo wogole pena mi nie widzi :P
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 01, 2011, 20:00:30 pm »
Czy w  Showtime da sie z pena na ntfs ogladac filmy 3d na 3.41 :) .
Bo wogole pena mi nie widzi :P

zadałeś tak skomplikowane pytanie merytorycznie (albo na odwrót), że nie wiem oco chodzi :P



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 01, 2011, 20:15:33 pm »
hehe faktycznie :P nie umiesz czytac w myslach :P

Mam pena sformatowanego w NTFS .
Na tym penie mam film Ksiadz w 3D .
Problem polega na tym ze Showtime  nie widzi mi pena .

Moie pytanie brzmi czy na sofcie 3.41 jest mozliwosc ogladania filmow 3d w programie Showtime  :d

ps. Czy nowe wersje Showtime  maja wsparcie dla 3.41 czy tylko wylacznie sa przystosowane do 3.55 :)
ps2. Dodam ze gry w 3d chodza :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2011, 20:17:15 pm wysłana przez mgrradar »
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 01, 2011, 20:47:23 pm »
wydaje mi sie ze wsparcie filmów 3D zostało dodane w ofw 3.50/3.55 ,, wiec możesz nieobejrzeć.

nowe showtime są pod 3.55, juz dawno nie wychodzą pod 3.41. nie lepiej zebnyś przesiadł się na 3.55 ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 02, 2011, 07:46:30 am »
Czemu chcesz oglądać 3D przez PS3?
thenat ma rację od 3.50  jest w PS3 łatka aby filmy działały.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2011, 11:44:43 am wysłana przez zombie30 »

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 02, 2011, 09:55:14 am »
yyyyy A jak ogladac filmy 3D nie posiadajac odpowiedniego odtwarzacza :P
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 02, 2011, 09:55:14 am »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.