Październik 24, 2020, 13:34:02 pm

Autor Wątek: Showtime - wątek ogólny  (Przeczytany 168812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 02, 2011, 11:45:44 am »
Kompa podłączyć pod TV???!!!!!

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 02, 2011, 11:45:44 am »

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 02, 2011, 11:51:52 am »
Tak by było najlatwiej ale moj komputerek tzn. karta grafiki nie ma wyjscia hdmi . A innych kabelkow nie posiadam :P
Najlatwiej bylo by z PS3 ale tu jest problem . Wychodzi na to ze musze sie rozejzec za jakim odtwarzaczem 3d na allegro :) ceny od 400zl w gore :(
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 02, 2011, 16:09:48 pm »
Nie musi mieć wyjścia HDMI wystarczy, że ma wyjście DVI więc zakupujesz np. TEN kabel i juz masz podłączony komp pod TV przez HDMI.
Jak nie masz wyjścia DVI to zastanowił bym się czy nie lepiej zakupić kartę do kompa bardziej się to opłaca od zakupu odtwarzacza.

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 02, 2011, 20:06:51 pm »
moze i masz racje koszt kabla jest tak niski ze warto sprobowac :)
Mam karte stara ale kiedys dobra :P hehe  Radeon X1950
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 02, 2011, 20:06:51 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 02, 2011, 21:33:29 pm »
@mgradar, czemu nie cchesz zaisntalwoać cfw 3.55 ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 02, 2011, 22:34:32 pm »
Bo jestem sentymentalny , przywiazuje sie do rzeczy osob ( oprocz dziewczyn :P ) .
A tak na powaznie czekam na pazdziernik na przelom :P wtedy juz bede musial :)
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline polawa

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 302
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 04, 2011, 15:51:57 pm »
mam problem z showtime wszystko działało pieni do update 3.22(nieoficjalny) .Były jakieś nowe aktualizacje więc chciałem zaktualizować ale wywalał mi błąd 80029564 .Postanowiłem go usunąć i wgrać od nowa najnowszą wersje ale po usunięciu w zakładce wideo widniał plik uszkodzone dane wtedy zrobiłem odbuduj bazę danych (kiedyś miałem coś podobnego po brotherhood ) .Ikona znikła ale gdy teraz próbuje zainstalować tą samą wersje lub nowszą wywala mi podczas instalacji wystąpił błąd 80029564.mam PS3 FAT 80GB TENNSY



PS.Pisząc tą wiadomość spieszyłem się więc mam nadzieje że zrozumiecie co napisałem .
ps3 80gb CECHL04 3.55  Kmeaw (tyle eksperymentowałem że boje się przechodzić na OFW  :) ) ,a był Rebug / JB
ps3 160gb slim CECH-3004A [OFW 4.25]
PSP 3004 6.20Pro-B10 pernament (padnięty laser prrzez tekken 5) oraz połamany ekran przez upadek ps3(fat) na psp :'(

Pomogłem to postaw piwo ;) albo przynajmniej +

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 04, 2011, 15:58:14 pm »
mam problem z showtime wszystko działało pieni do update 3.22(nieoficjalny) .Były jakieś nowe aktualizacje więc chciałem zaktualizować ale wywalał mi błąd 80029564 .Postanowiłem go usunąć i wgrać od nowa najnowszą wersje ale po usunięciu w zakładce wideo widniał plik uszkodzone dane wtedy zrobiłem odbuduj bazę danych (kiedyś miałem coś podobnego po brotherhood ) .Ikona znikła ale gdy teraz próbuje zainstalować tą samą wersje lub nowszą wywala mi podczas instalacji wystąpił błąd 80029564.mam PS3 FAT 80GB TENNSY



PS.Pisząc tą wiadomość spieszyłem się więc mam nadzieje że zrozumiecie co napisałem .

Masz FW 3.41? Ja mam taki błąd jak chce zainstalować nowsze Showtime'y. Wygląda na to, że są one pod 3.55


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 04, 2011, 23:40:09 pm »
Zgadza się showtime jest robiony pod 3.55 teraz. Zainstaluj wcześniejsza wersje...
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 05, 2011, 10:35:12 am »
sebf, a nie kojarzysz może jaka jest ostatnia wersja pod 3.41?


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 05, 2011, 12:57:14 pm »
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 06, 2011, 11:41:12 am »
Czy do tego showtime'a co sebf wyżej podał można zainstalować te nowe wtyczki: muzu i youtube?


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 06, 2011, 17:16:30 pm »
Nic nie stoi na przeszkodzi abyś wkleił wtykę do podanej lokalizacji, bo wtyczki były obsługiwane od samego początku. Oficjalnie wtyczki jako gotowe paczki które można załadować i zainstalować z repozytorium online, są obsługiwane od wersji 3.1.126.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



tommi

  • Gość
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 30, 2011, 12:40:38 pm »
U mnie z showtimem pojawił się problem: czy to na instalowanym z .pkg czy też z wersją pod multimana .self, program się załącza , mam menu wyboru urządzenia itp. ale obojętnie czy to z dysku zew czy wew po wybraniu folderu z filmem dvd pojawia się czarny ekran i nic więcej. Można wyjść z powrotem, czy wejść w opcje, ale filmu nie wyświetla. Dodam, że film w formacie ze strukturą plików tak jak na płycie.
Normalnym playerem można filmy odpalać ale wkurzające jest kolejne odpalanie plików .vob.

Offline Eska16

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 45
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Gra Roku 2013 - GTA V
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 15, 2012, 17:32:53 pm »
tommi-w xmb nie ma czasami opcji odpalania pełnych dvd? Jak można odpalić plik mkv z zewnętrznego dysku ntfs. Wersja Showtime to 3.3.81 i Multimana 4. Odpalam multimana, włączam ntfs driver i przechodzę do Start Multimedia Showtime. Odplala się showtime, ale dysk zewnętrzny nie jest widoczny w showtime. Wychodzę do multimana włączam jeszcze raz sterownik do ntfs i wchodzę do file manager.Dysk w ntfs jest widoczny.Odpalam film mkv z dysku zewnętrznego i wtedy się włącza kopiowanie to cache tzn. film jest kopiowany na dysk wewnętrzny konsoli.Długo taka operacja zajmuje i jest niepraktyczna.Jest możliwość odpalenia filmu z dysku zewnętrznego bez kopiowania do folderu cache na dysku konsoli?

Offline Hal1k

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 119
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 16, 2012, 19:49:13 pm »
Ja mam z kolei problem z wtyczka You Tube. Od jakiegoś czasu,nie zależnie jaką posiadałbym wersję ShowTime czy wtyczki YouTube ta ostatnia ma problem z odtwarzaniem filmów w rozdzielczościach HD, wyskakuje komunikat ,że procesor nie wyrabia i zaczyna konkretnie klatkować.Od razu mówię że to nie jest wina mojego łącza. Dziwi mnie ta sytuacja ponieważ wczesniej nie było z tym problemu, filmy z YT w HD chodziły jak żyleta,az po prostu pewnego dnia zaczeły się takie problemy (już na starszych wersjakch wtyczki oraz ShowTime). Macie podobny problem może ? Jak u was wygląda sytuacja ? Nawet profilaktycznie robiłem przebudowę bazy danych co nic nie dało ;/


Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

Offline SmOkU

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 25, 2012, 18:41:45 pm »
mam spory problem, ,

przy oglądaniu filmu np 720p co kilka kilkanaście sekund na dole wyskakuje ramka z napisem
"procesor jest zbyt wolny by dekodować to wideo" a następnie znika aby pojawić się po kilku-kilkunastu sekundach znowu... i tak nieregularnie cały film....

strasznie to irytuje bo nie da rady sie skupić na filmie gdy ramka z napisami ciągle sie pojawia i znika.

ktoś się orientuje co zrobić aby taki komunikat sie nie pojawiał ? dodam iż film i dzwięk leci płynnie i bez znaczenia czy to z wewn. HDD czy zwen. HDD.

proszę o pomoc!

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Showtime 4.0 nie zapisuje ustawień
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 13, 2012, 23:52:21 pm »
Witam. Zaktualizowałem showtima do najnowszej wersji (w multimanie) i niestety przestał zapamiętywać ustawienia. Wyłączę program, włączę i znikają mi jakiekolwiek ustawienia + pluginy. To samo dzieje się z oficjalnym wydaniem showtima w formie .pkg

Czy ktoś ma podobnie?

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 09, 2012, 18:27:37 pm »
Ktoś wie jak z okno głównego wyw***ć zakładkę? Kiedyś dodałem i teraz nie wiem jak to usunąć....


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 09, 2012, 20:10:01 pm »
Panowie mam taka dziwna sprawe. PS3 do ampli podlaczona optykiem. HDMI do TV. I dlaczego jak wlacze film (mkv) w multimanie (showtimie) to wyswietla mi na ampli DTS jako zrodlo ? Jak na 100% filmy sa z AC3 czyli Dolby Digital. Jak mialem po HDMI podpiete do ampli kiedys to nie bylo tak... Tez tak macie ? Dopiero jak w ustawieniach wyjscia audio w xmb w trybach audio odchacze DTS zeby tego trybu nie uzywal to wtedy  pojawia sie Dolby Digital po odpaleniu filmu (mkv). A nie chce odznaczac tej opcji bo  rzadko bo rzadko ale czasami zdaza mi sie miec film z DTSem wiec dobrze by bylo zeby byly tez zaznaczone...

Offline Hal1k

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 119
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 23, 2012, 21:06:08 pm »
Poszukuję najnowszej wersji Showtime podpisanej pod cfw 4.21 od rogero, macie coś takiego ? Chcę by mi ST ładnie się z XMB odpalał ;)


Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 23, 2012, 21:15:08 pm »
Poszukuję najnowszej wersji Showtime podpisanej pod cfw 4.21 od rogero, macie coś takiego ? Chcę by mi ST ładnie się z XMB odpalał ;)

Jest w paczce z Multiman 04.07.01 wersja FULL na forum. działa :) polecam też zainstalować stcdisc.pkg



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #82 dnia: Październik 23, 2012, 21:21:47 pm »
Poszukuję najnowszej wersji Showtime podpisanej pod cfw 4.21 od rogero, macie coś takiego ? Chcę by mi ST ładnie się z XMB odpalał ;)

Jest w paczce z Multiman 04.07.01 wersja FULL na forum. działa :) polecam też zainstalować stcdisc.pkg

gryyy to czemu brak nfo w dziale programy o nowej wersji?

Przepraszam kolegę wyżej Hal1k po prostu nie wiedziałem, że tam jest.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #83 dnia: Październik 23, 2012, 21:24:06 pm »
Poszukuję najnowszej wersji Showtime podpisanej pod cfw 4.21 od rogero, macie coś takiego ? Chcę by mi ST ładnie się z XMB odpalał ;)

Jest w paczce z Multiman 04.07.01 wersja FULL na forum. działa :) polecam też zainstalować stcdisc.pkg

gryyy to czemu brak nfo w dziale programy o nowej wersji?

Przepraszam kolegę wyżej Hal1k po prostu nie wiedziałem, że tam jest.

Bo nie jest oficjalną wersją od tworcy showtime czyli fancerff,, tylko od Deank tworcy multimana. Ale z tego co kojarze to ostatnia uaktualniona wersja.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

august

  • Gość
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #84 dnia: Grudzień 30, 2012, 02:03:23 am »
Poszukuję najnowszej wersji Showtime podpisanej pod cfw 4.21 od rogero, macie coś takiego ? Chcę by mi ST ładnie się z XMB odpalał ;)

Jest w paczce z Multiman 04.07.01 wersja FULL na forum. działa :) polecam też zainstalować stcdisc.pkg

gryyy to czemu brak nfo w dziale programy o nowej wersji?

Przepraszam kolegę wyżej Hal1k po prostu nie wiedziałem, że tam jest.

Bo nie jest oficjalną wersją od tworcy showtime czyli fancerff,, tylko od Deank tworcy multimana. Ale z tego co kojarze to ostatnia uaktualniona wersja.

Ale wersja 4.0 oraz testowa 4.1.273 pobrana z:
https://www.lonelycoder.com/showtime/download
Po zainstalowaniu tworzy ikonkę w XMB, która wywala pod Rogero 4.30 błąd 80010017.
Przez MM ta aplikacja się uruchamia.
Wygląda na to, że trzeba czekać aż twórcy showtime dostosują się do Rogero.

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #85 dnia: Styczeń 19, 2013, 15:33:54 pm »
Mam pewien problem z Showtime (najnowsza wersja) i podpiętym dyskiem do routera. Gdy próbuję odpalić zawartość dysku który jest wpięty pod router program wywala błąd "Nie można otworzyć zasobów, HTTP Errror 500". Wiecie co jest nie tak? Gdy odpalam bezpośrednio przez PS3 tzn przez media server jest wszystko ok, nie działa natomiast mi to przez Showtime.


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline psycho144

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #86 dnia: Styczeń 21, 2013, 12:25:40 pm »
takie pytanko
showtime na rebugu + najnowszym multimanie, jest osobno traktowany zarowno w dashu jak i multimanie ? Tzn. sa to dwie rozne kopie? czy jedna i ta sama?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #87 dnia: Styczeń 21, 2013, 13:39:15 pm »
Showtime który jest poza mm jest osobno, tak samo jak showtime w multimanie, całkiem inne id.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline gka

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #88 dnia: Luty 22, 2013, 18:07:27 pm »
mam takie pytanie,jak odpalić w showtaime film mkv nagrany na dvd,jak najerzdżam na ikone płyty i próbuje odpalić   to wyskakuje error,a jak odpalam ten plik z dysku zew.to wszystko śmiga

Offline rychmar

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2012
  • Wiadomości: 38
  • Reputacja: 0
Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #89 dnia: Kwiecień 21, 2013, 16:58:34 pm »
Mam Rogero 4.40. 1.3 i najnowszy Showtime 4.02
Jak odpalam jakiś film to wywala mi komunikat HTTP Client Autorized Error i chce żeby wpisać Login i Hasło.
Ale do czego ten login? Anulowanie nie pomaga za pierwszym razem.
Gdzie to ustawić?
 

PS3-Hack.com.pl

Odp: Showtime - wątek ogólny
« Odpowiedź #89 dnia: Kwiecień 21, 2013, 16:58:34 pm »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.