Kwiecień 21, 2021, 17:10:26 pm

Autor Wątek: MultiMAN - wątek ogólny  (Przeczytany 282345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raszyniaczek

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 176
  • Miejsce pobytu: Raszyn
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • Właściciel serwisu X-Connect
    • X-Connect Serwis
MultiMAN - wątek ogólny
« dnia: Maj 01, 2011, 15:00:52 pm »
Mógłby mi ktoś opisać jak zrobić, żebym miał folder Ulubione tak jak na screenie bo u mnie nic nie ma ;] po instalacji . z góry dzięki ;]
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2011, 15:50:19 pm wysłana przez thenat17 »



PS3-Hack.com.pl

MultiMAN - wątek ogólny
« dnia: Maj 01, 2011, 15:00:52 pm »

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2011, 15:11:27 pm »
wbijasz do MM
przełączasz tryby widoku za pomocą L1
pojawi Ci się xmb - i nie wiem czy to tylko nie taki bajer
jadąc dalej
wciskasz trójkąt lub kwadrat i zaznaczasz favorites lub w drugim menu screnshoot, na tym się zatrzymałem i nic mi to nie dało...

Offline raszyniaczek

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 176
  • Miejsce pobytu: Raszyn
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • Właściciel serwisu X-Connect
    • X-Connect Serwis
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2011, 15:41:34 pm »
Dzięki pobawię się tym no ale fajnie by było, jakby multiman startował zminimalizowany ze startem systemu i bezpośrednie odpalanie gier z listy :)

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2011, 15:57:17 pm »
To niestety jest jedynie taki theme.. nic więcej.
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2011, 15:57:17 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2011, 16:23:22 pm »
@raszyniaczek, link do theme działa.
nie pal wiecej trawy. dzieki.
:)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline raszyniaczek

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 176
  • Miejsce pobytu: Raszyn
  • Reputacja: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • Właściciel serwisu X-Connect
    • X-Connect Serwis
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2011, 16:44:00 pm »
xD no kurczę upaliłem się, ale wyskakiwało że tymczasowo link nie dostępny :D dzięki @thenat17

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2011, 18:22:51 pm »
Plik chwilowo niedostępny. Spróbuj ponownie później.
Już od około 4 godzin próbuję pobrać i lipa.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 01, 2011, 18:26:26 pm »
Plik chwilowo niedostępny. Spróbuj ponownie później.
Już od około 4 godzin próbuję pobrać i lipa.

sprawdzałem teraz, był dostępny. dam drugi link do downloadu.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN v1.17.03
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 01, 2011, 19:39:49 pm »
Plik chwilowo niedostępny. Spróbuj ponownie później.
Już od około 4 godzin próbuję pobrać i lipa.

sprawdzałem teraz, był dostępny. dam drugi link do downloadu.
Nadal to sam. Niewiem dlaczego lecz jak chcę pobierać z megaupload to pisze:
Plik chwilowo niedostępny. Spróbuj ponownie później.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline Bocian1

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 02, 2011, 20:37:49 pm »
zainstalowalem to theme pkg i nie ma go gdy naciskam L1...a jak wejde do game przez MM to jest theme Xmb ale nie załacza sie nie wiem dlaczego dziala wam to?

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 03, 2011, 03:33:32 am »
zainstalowalem to theme pkg i nie ma go gdy naciskam L1...a jak wejde do game przez MM to jest theme Xmb ale nie załacza sie nie wiem dlaczego dziala wam to?
Jak odpalisz multimana naciskasz select + start następnie jak się zapyta czy zrobić restart to dajesz nie. U góry ekranu będziesz miał między innymi napis Themes i tam klikasz następnie wchodzisz do folderu 46 XMM i klikasz tam pierwszy plik iksem.

Ps:Nie bądź żyła jak pomogłem daj plusa ;)
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Barti

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 04, 2011, 12:37:37 pm »
witam mam pytanko. Posiadam open manager i chciałbym wgrać nowszego opena lub multimana. Jak mam to zrobić by nie stracić gier itp. Poproszę o szczegółowy tutorial i jak nie w tym dziale napisałem to sorry

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 04, 2011, 12:47:09 pm »
witam mam pytanko. Posiadam open manager i chciałbym wgrać nowszego opena lub multimana. Jak mam to zrobić by nie stracić gier itp. Poproszę o szczegółowy tutorial i jak nie w tym dziale napisałem to sorry

normalnie wgrywasz tak jak open managera , przez .pkg. tak samo jak to wczesniej robiłeś z openem.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Barti

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 04, 2011, 20:04:25 pm »
DZiękuję

Offline lavirant

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 04, 2011, 23:25:54 pm »
czy w multimanie 1.15 jest opcja ukrywania konkretnych gier? Nie chce ich kasowac z dysku, tylko po prostu chce je ukryc na liscie zainstalowanych gier i miec mozliwosc przywrocenia ich za jakis czas.
Jesli nie ma to mozna to doinstalowac jakims .pkg?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 04, 2011, 23:28:54 pm »
czy w multimanie 1.15 jest opcja ukrywania konkretnych gier? Nie chce ich kasowac z dysku, tylko po prostu chce je ukryc na liscie zainstalowanych gier i miec mozliwosc przywrocenia ich za jakis czas.
Jesli nie ma to mozna to doinstalowac jakims .pkg?

e ? gorszej opcji w zyciu nie słyszałem. nie ma takiej opcji i nie ma czegoś do ,,doinstalowania".



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline lavirant

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 05, 2011, 00:01:50 am »
nie chodzi o nic innego niż parental control/kontrola rodzicielska - tyle, ze bardziej zaawansowana.

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 05, 2011, 07:16:07 am »
Możesz usuwać ebooty danych gier..  ;)
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 05, 2011, 16:16:26 pm »
A ja polecam zrobić folder w danej grze i tam przerzucić plik eboot
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 06, 2011, 23:29:03 pm »
Mam jailbreak GeoHota 3.55 i po zainstalowaniu multiMAN ver 1.17.04 BASE wywala błąd cannot enable BD-ROM emulator nawet po doinstalowaniu BDEMU. Co robić? Szukałem na forum i nie znalazłem rozwiązania, wszystkim problem rozwiązuje BDEMU. Sprawdzałem, plik BIN jest w katalogu programu. A multimana też próbowałem przeinstalować i nadal nic.

Wystarczy w naszej wyszukiwarce wpisać "problem multiman" i masz rozwiązanie// Edit. mod merchants.
PS: mi pomaga lv2_patch


Edit:
Nie mogę nic więcej znaleść poza tym co pisałem że już wyczytałem - a to nie rozwiązuje mojego problemu. A odnośnie patcha do multimana to od którejśtam wersji ponoć już go nie trzeba instalować i w ogóle teraz ciężko go znaleść do ściągnięcia.

Edit2:
W końcu udało mi się ściągnąć lv2_patch w wersji v6 i v9 ale po zainstalowaniu i włączeniu pojawia się czarny ekran i po chwili się wyłączają. W multimanie bez zmian - wciąż błąd na starcie, a próbowałem już kilka wersji instalacyjnych i BDEMU z różnych źródeł - w wersji pkg doinstalowałem i bin skopiowałem. Wciąż nic.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2011, 00:26:07 am wysłana przez Predator0808 »

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 07, 2011, 08:34:24 am »
Odpuść JB od Geohota tam gier w taki elegancki sposób jak na innych nie odpalisz.

Pozdrawiam.
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 07, 2011, 13:40:58 pm »
W mojej wersji konsoli ponoć jest duże prawdopodobieństwo bricka przy JB Kaemw, więc zostanę na razie przy GoeHocie. Ale wracając do multimana - nie ma nikt pomysłu, czemu po prawidłowym zainstalowaniu zarówno programu jak i BDEMU wciąż wywala mi błąd Cannot enable BD-ROM emulator? Poszukałem sam i jedyne co udało mi się znaleźć to porada zainstalowania innego menagera - mianowicie rogero, ale u mnie mogę po włączeniu go tylko wyjść do XMB, na nic innego nie reaguje. A jeszcze odnośnie multimana, spytam bo nie rozumiem - ten program jest mi potrzebny m.in. do kopiowania gier na dysk wewnętrzny konsoli i uruchamiania ich? Tzn jeżeli zainstalowałem grę przez pkg, skopiowałem wszystkie pliki i podmieniłem eboot, mogę uruchomić grę z poziomu menu czy muszę z multimana? Bo z poradnika na forum wychodzi na to że z menu, ale mi nie działają - czarny ekran i powrót do menu. To samo gry uruchomię w multimanie z pliku eboot, ale to jest sprawa BDEMU. I wracamy do problemu z początku.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2011, 15:49:45 pm wysłana przez Who ? »

Offline Kamil

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 45
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 07, 2011, 14:32:58 pm »
Jeśli masz konsole z NAND 256 MB śmiało możesz instalować Kmeaw bo sam mam taką konsole. A jeśli się boisz to CFW Rebug działa na 100% tych konsolach z 256 MB a wszystkie gry działają jak na Kmeaw.

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 07, 2011, 14:38:11 pm »
Ok w takim razie chyba się skuszę. Tymczasem zainstalowałem multimana w wersji 1.15.00, aby miał BDEMU w sobie i dostałem błąd "multiMAN cannot detect a resident payload. Functionally may be restricted!"

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 07, 2011, 15:07:57 pm »
Ja się zastanawiam czy aby mutiMAN działa poprawnie na geohot. Dean twierdzi ze niby pozwala uniknąć instalowania dodatkowych pkg dla gier ale dla mnie jest zbyt wiele niejasności.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 07, 2011, 19:10:06 pm »
Udało mi się w końcu uruchomić gry. Nie wiem czego to jest zasługa - zainstalowałem parę innych menagerów, a multiman wciąż wywalał swoje błędy BDROM. Gry jednak w końcu się poprawnie bootują.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2011, 15:51:53 pm wysłana przez Who ? »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 07, 2011, 19:17:04 pm »
Udało mi się w końcu uruchomić gry. Nie wiem czego to jest zasługa - zaisntalowałem parę innych menagerów, a multiman wciąż wywalał swoje błędy BDROM. Gry jednak w końcu się poprawnie bootują.

ja mam dla ciebie dobra radę, przejdz z tego Geohota na Kmeaw lub Rebug.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 07, 2011, 19:48:29 pm »
Zarówno Kmeaw jak i Rebug wymagają oryginalnej płyty blu ray w napędzie konsoli do uruchomienia kopii zapasowych tak? Bo aktualnie nie posiadam żadnej gry na tym typie nośnika. Mam model konsoli CECHG04 a według tabeli o kompatybilności modelów konsoli z CFW - mogą być problemy, przynajmniej ja tak zrozumiałem.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 07, 2011, 19:51:13 pm »
Zarówno Kmeaw jak i Rebug wymagają oryginalnej płyty blu ray w napędzie konsoli do uruchomienia kopii zapasowych tak? Bo aktualnie nie posiadam żadnej gry na tym typie nośnika. Mam model konsoli CECHG04 a według tabeli o kompatybilności modelów konsoli z CFW - mogą być problemy, przynajmniej ja tak zrozumiałem.


można odpalać i bez : Lista gier na CFW 3.55 odpalanych z płytą oraz bez płyty blue-ray w napędzie tylko trzeba się troszkę pogimnastykować :)

jakiej tabeli kompatybilności ? dla kmeaw i rebug nie ma takowej. (była tylko dla Wanikoko v1, bo brickowała konsole)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline damianek251

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 07, 2011, 20:07:19 pm »
czy przez multimana moge grac w gry z dysku przenosnego w formacie ntfs ?
bo kopiowac z dysku moge na konsole ;)

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 07, 2011, 20:07:19 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.