Listopad 25, 2020, 03:36:58 am

Autor Wątek: MultiMAN - wątek ogólny  (Przeczytany 267998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mazi15952

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #270 dnia: Grudzień 24, 2012, 14:04:09 pm »
Witam. Robiłem niedawno downgrade z Rogero CFW4.30 v2.03 do CFW 3.55 gdyż przed wgraniem rogero zapomniałem zaktualizować multimana. Postępowałem zgodnie z instrukcjami umieszczonymi na tortudze. Zainstalowałem najnowszą wersję multimana 04.17.03 i wszystko chodziło jak należy. Następnie zaktualizowałem system do wersji  Rogero CEX-3.55 CFW V3.7 i tutaj zaczynają się schody, gdyż teraz gdy uruchamiam multimana wywala mnie do xmb i nie wiem co jest grane. Boję się teraz przejśc na cfw rogero 4.30 v2.03 bo nie chcę powtórzyć tego samego błędu  z multimanem. Jak myślicie, wgrać rogero 4.30 i tam multiman będzie działał czy zrobić coś innego?

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #270 dnia: Grudzień 24, 2012, 14:04:09 pm »

Offline kosmacz

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #271 dnia: Grudzień 24, 2012, 16:55:45 pm »
U mnie po dzisiejszej aktualizacji z neta do wersji 4.17.03 podczas akceptacji zgody (agreement) 1/3 czarny ekran  :o i nie da sie wejsc w MM


Odpowiem sobie sam ;)

@Deank walna jakis maly bug :

Cytuj
Use the link from my post above or update again from 04.17.02. The online version is ok now, sorry about that.


Jezeli ktos pobral update Online z 4.17.02 do 4.17.03 i ma problem z czarnym ekranem podczas akceptacji agreement ,musi pobrac update z linku > http://www.sendspace.com/file/b3w8rv i wgrac recznie jeszcze raz ,lub zjechac do wersji 4.17.02 i aktualizowac online.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2012, 17:03:17 pm wysłana przez kosmacz »

Offline isklir

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 42
  • Reputacja: 2
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #272 dnia: Grudzień 27, 2012, 10:51:18 am »
Ja znalazłem ciekawy błąd jak chciałem usunąć Socoma 4 z dysku wew. to mi usunęło tylko 5-6gb a gra zajmuje 20gb znalazłem folder tej gry w folderze GAMES ale on jest niby pusty próbowałem go usunąć ale to nic nie dało a nawet folder nie zniknął przez co straciłem w dziwny sposób jakieś 15gb i nie wiem jak je odzyskać. Mam multimana 04.17.04. Pomocy bo 15gb to dużo :'(

Znalazłem rozwiązanie trzeba przywrócić system plików w Recovery Menu (trzecia opcja). Nie napisałem, że zdarzyło mi się to na CFW Rogero 4.30 v2.03 ;D
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2012, 12:11:47 pm wysłana przez isklir »

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #273 dnia: Grudzień 27, 2012, 12:14:21 pm »
Witam .Mam zainstalowane CFW 4.30 Rogero z Multimanem 04.14 zaktualizowałem do 04.17.04 i język zmienił sie na Angielski . W ustawieniach zmieniam na Polski i dalej mam Angielski .Nie bardzo wiem jak sobie poradzić ze zmianą na język Polski.
Poradziłem sobie przez zainstalowanie wersji 04.17.03.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2012, 12:36:49 pm wysłana przez zepter »

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #273 dnia: Grudzień 27, 2012, 12:14:21 pm »

Offline bit_maniak

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 42
  • Miejsce pobytu: Niemodlin
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 14, 2013, 14:57:22 pm »
Moze ktos zrobic upload pliku z polskim jezykiem do MM 4.18? Aktualizowalem poprzez PS3 z 4.17.05 i jest problem ze zmiana jezyka na jakikolwiek inny niz angielski
PS3 80GB/640GB CECHL04 CFW 4.21 2xDUALSHOCK + Samsung SyncMaster P2470 + 3way on STX(diy) + UniAmp (diy)

NIE POMAGAM NA PW. JAK COŚ ROBIĆ TO Z KORZYŚCIĄ DLA INNYCH.

ZANIM ZADASZ IDIOTYCZNE PYTANIE: SZUKAJ!!!

Pomogłem? Podziękuj :)

Offline jarule007

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 4
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 14, 2013, 15:24:07 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #276 dnia: Styczeń 14, 2013, 21:46:22 pm »
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,2080.msg100037.html#msg100037

Potrzebujemy linki do wersji 4.18 BASE oraz Full bo wygasły. jeśli ma któryś użytkownik to niech się podzieli.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #277 dnia: Styczeń 14, 2013, 22:46:59 pm »
nowe linki zostały dodane , jesli z jakiegoś powodu zostaną usunietę to zrobię nowy upload

http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,2080.msg100037.html#msg100037
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 22:52:58 pm wysłana przez spy »

Offline psycho144

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #278 dnia: Styczeń 16, 2013, 21:12:57 pm »
pytalem sie na shoucie - ale nie mam mozliwosci non stop sledzic :)
Wiec pytanie - czy aktualizacje via MM dzialaja wam obecnie ? mi od wczoraj aktualizacje w MM + okladki nie dzialaja... i nie wiem gdzie jest pies pochowany :)

#edit
Obecnie mam MM 4.17 i dając opcję quit w nim konsola nagle sie wyłącza i mruga czerwoną dioda... Na szczęście wstaje
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2013, 01:01:13 am wysłana przez psycho144 »

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 17, 2013, 01:21:57 am »
sprobuj recznie wgrac 04.18 BASE a poznie updaty via multiman

Offline psycho144

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #280 dnia: Styczeń 17, 2013, 01:41:43 am »
Wgralem i jest ok :) tylko dziwi mnie zachowanie mm z ta dioda... Wcześniej nie sprawiała ta wersja problemi. Jakby ktoś znał przyczynę , że tak sie dzieje to niech sie wpowie :-)

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #281 dnia: Styczeń 17, 2013, 02:29:16 am »
ale juz tego nie masz z ta dioda tak ? a zmieniales ostatnimi czasy cfw na nowsze wyzsze ?

Offline psycho144

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 17, 2013, 10:05:49 am »
caly czas na rebugu 4.31

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 17, 2013, 12:28:38 pm »
no ale czy ten problem byl od momentu zainstalowania rebuga? Bo na nim zalecaja miec minimum mm 04.17.03 bo moga byc cyrki wlasnie.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #284 dnia: Luty 05, 2013, 18:30:12 pm »
jest możliwość rozpakowania plików *.rar prosto z płytki w napędzie? tak abym nie musiał używać pc to tego :P ?

Offline Hal1k

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 119
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #285 dnia: Luty 16, 2013, 14:05:26 pm »
Ja ma z kolei pytanie w jaki sposób przypisać tzw. "sieciowe serwery z zawartością dla PS3" ,w ustawieniach MM właśnie w tej opcji, wpisuję IP swojego kompa (połączenie sieciowe skonfigurowane mam jak należy) potem wyskakuje mi "enter remote host port" i cyfry 38008 - z tym właśnie nie mam pojęcia o co chodzi ;/

Mógłby mi ktoś pokrótce wytłumaczyć jak się połączyć ?

To prawda że w najnowszym MM można w ten sposób stream'ować obrazy ISO z PSX'a i w ten sposób normalnie w nie grać na PS3 ?


Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

Offline arek12638

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 20
  • Miejsce pobytu: Szamotuły
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #286 dnia: Luty 26, 2013, 20:47:43 pm »
Najnowszy Multiman 04.20.DD , ktoś podpowie co zrobić aby był wszędzie język Polski?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #287 dnia: Luty 26, 2013, 21:09:47 pm »
Najnowszy Multiman 04.20.DD , ktoś podpowie co zrobić aby był wszędzie język Polski?


nowa wersja co jest możliwe ,nie być spolszczona gdyż doszly nowe opcje i człowiek który się tym zajmuje czyli:
{5,   16,    "PL",   "Polish",      "Polski"      }, // djtom, Bolec osoby które kiedyś bywały na naszym forum.
http://psx-scene.com/forums/f192/multiman-multilingual-translated-31-languages-89022/

masz pewnie któreś kategorie albo pojedyńcze opcje w PL ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline arek12638

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 20
  • Miejsce pobytu: Szamotuły
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #288 dnia: Luty 26, 2013, 21:15:48 pm »
Polskiego mało co , tyle co nic  :'( szkoda,ale w sumie to nie ma większego znaczenia.Mam tylko nadzieję , iż ...będzie. :)

Offline Nowciu

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2013
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #289 dnia: Marzec 04, 2013, 10:18:45 am »
Witam. Jako ze mam 3.41 i problem z instalacją wyższego softu chciałem spróbować odpalić jailbreak. Zainstalowałem multimana 4.18.00 base i wszystkie paczki do niego dodane. Włączam multimana, jest widoczna gra umieszona na pendrive, włączam ją i wywala mnie do xmb (gra jest pod 3.41) Co tu poradzić?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #290 dnia: Marzec 04, 2013, 11:14:29 am »
Witam. Jako ze mam 3.41 i problem z instalacją wyższego softu chciałem spróbować odpalić jailbreak. Zainstalowałem multimana 4.18.00 base i wszystkie paczki do niego dodane. Włączam multimana, jest widoczna gra umieszona na pendrive, włączam ją i wywala mnie do xmb (gra jest pod 3.41) Co tu poradzić?

problem gry a nie multimana, udaj się do wątku gry do odpowiedniego działu.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline hugo75

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 23
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #291 dnia: Marzec 04, 2013, 11:30:06 am »
witam mam takie pytanie czy mogę zainstalować na starego multimana 1.16 wersje 04.20.00 czy trzeba odinstalować tego starego i dopiero wrzucić nowego. Jeszcze jedno pytanie ponoć ten nowy MM 04.20.00 CEX można właśnie instalować na CFW 3.55 i gierki działają bez płytki w napędzie /mam uwalony napęd/.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #292 dnia: Marzec 04, 2013, 13:15:45 pm »
witam mam takie pytanie czy mogę zainstalować na starego multimana 1.16 wersje 04.20.00 czy trzeba odinstalować tego starego i dopiero wrzucić nowego. Jeszcze jedno pytanie ponoć ten nowy MM 04.20.00 CEX można właśnie instalować na CFW 3.55 i gierki działają bez płytki w napędzie /mam uwalony napęd/.

zawsze jest tak że dla kolejne wersji np. 4.15.xx ściągnać wersje bazową czyli 4.15.00 a potem dopiero robisz updatett czyli np. 4.15.01 ,  4.15.02 ,  4.15.04 ,  itd.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Nowciu

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2013
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #293 dnia: Marzec 07, 2013, 16:44:50 pm »
Witam. Jako ze mam 3.41 i problem z instalacją wyższego softu chciałem spróbować odpalić jailbreak. Zainstalowałem multimana 4.18.00 base i wszystkie paczki do niego dodane. Włączam multimana, jest widoczna gra umieszona na pendrive, włączam ją i wywala mnie do xmb (gra jest pod 3.41) Co tu poradzić?

problem gry a nie multimana, udaj się do wątku gry do odpowiedniego działu.

Wracam tutaj ponieważ ściągnąłem drugą grę i jest to samo, tym razem to Need For Speed, jest też z fixem, dzieje się to samo, gdy dam start bezpośredni to wyskakuje black screen. Może coś źle zainstalowałem albo czegoś nie mam.
Wersja multimana to 2.18 full, może nie zainstalowałem jakiegoś jeszcze potrzebnego pkg?

Dodam jeszcze, że w multimanie z ps3break w informacjach jest wersja systemu 3.41 SC-36 Hermes a gdy go wyciągne i włącze multimana to jest napisane 3.55... nie wiem już co z tym robić chyba wyrzuce tą konsole

Offline scrabl

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #294 dnia: Marzec 21, 2013, 08:10:55 am »
PS3 Slim ROGERO 4.31
MM 4.20.00

pytanie jest takie - co się stało że nagle po odpaleniu gry PSX z zakładki Retro  ikona MM w XMB wylądowała w jakimś katalogu Nieznane w zakładce Gry? jak to wyjąć z powrotem?
Do tej pory było wszystko ok, dopiero gry pierwszy raz odpaliłem grę z PSX to się takie coś porobiło.

Offline Dlugin2

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Miejsce pobytu: Wexford
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #295 dnia: Kwiecień 02, 2013, 17:18:09 pm »
Próbowałem skopiować multimanem pliki z dysku usb NTFS na dysk wewnętrzny. Przeniósł tylko nazwy katalogów. Same katalogi są puste. O co biega? Co robię nie tak? 

Offline arek12638

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 20
  • Miejsce pobytu: Szamotuły
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #296 dnia: Maj 09, 2013, 15:20:27 pm »
Witam , posiadam Multimana w wersji 04.30.00,otóż: od kilku dni gdy próbuję aktualizować,wyświetla mi komunikat:"Wystąpił błąd w trakcie łączenia z serwerem aktualizacji..Proszę spróbować pózniej". Czy ktoś miał podobny problem?Jeszcze kilka dni temu wszystko było ok.Nic nie robiłem i...takie coś.Co może być przyczyną?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1575
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #297 dnia: Maj 09, 2013, 21:18:48 pm »
narazie niema mozliwosci update multiman-a online

Offline Phil82

  • FoRuM UsEr
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2013
  • Wiadomości: 55
  • Miejsce pobytu: 71
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jeśli wiem i mogę to pomogę
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #298 dnia: Maj 30, 2013, 12:17:08 pm »
U mnie od końca marca nie działa update online po aktualizacji do wersji 04.30. Ktoś ma informacje co jest tego powodem ?

Edit. Wersja 4.40 ma już sprawny update :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2013, 09:01:17 am wysłana przez Phil82 »

Offline pitir

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #299 dnia: Kwiecień 07, 2014, 23:29:04 pm »
Witam, takie pytanko na temat dysku zewnetrznego w ntfs. Po uzyciu funkcji sterownika fps, mm widzi usb jako pfs drvie wiec wszystko jest ok. Moge przegladac katalogi w mmOS, jednakze gra umieszczona na dysku w folderze GAMES nie jest widoczna w miejscu gdzie sa pozostale gry. W jaki sposob moge ja skopiowac na dysk twardy konsolki lubi gdzie popelnilem jakis blad?

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #299 dnia: Kwiecień 07, 2014, 23:29:04 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.