Październik 24, 2020, 11:02:46 am

Autor Wątek: MultiMAN - wątek ogólny  (Przeczytany 264268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 07, 2011, 20:09:03 pm »
nie, grać nie mozna.

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 07, 2011, 20:09:03 pm »

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 07, 2011, 23:55:48 pm »
czy przez multimana moge grac w gry z dysku przenosnego w formacie ntfs ?
bo kopiowac z dysku moge na konsole ;)

A ja na przyszłość radzę zapoznać się bliżej z opcją dostępną na forum wyszukaj bo było o tym już pisane.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline marcin210886

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 63
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 08, 2011, 13:40:22 pm »
a mam pytanie
czy do mm w wersji 2.00 potrzeba jeszcze to bdemu czy pojdzie juz bez tego??
nie piszemy capslockiem

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 08, 2011, 13:48:50 pm »
Ja instalowałem na v1.17.04. Zero problemów.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 08, 2011, 13:48:50 pm »

toke7

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 10, 2011, 12:28:46 pm »
Witajcie!

Mam taki dość dziwny problem po zainstalowaniu nowego multiMANa (w wersji 2.0). Po podpięciu dysku NTFS, program widzi go - pokazuje nawet wrzucone na niego gry do folderu GAMES itd. Problem pojawia się jednak taki, iż multiMAN ich nie ładuje, a na dole przy opisie gry pojawia się wykrzyknik. Przy chęci edycji jakichkolwiek opcji wywala mi błąd "Options cannot be changed or the title is locked". Dodam, że mam poprawnie skonfigurowany plik USB.cfg i poprawnie zachowaną strukturę plików gier na dysku (GAMES->BL*S-*****->zawartość gry).

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie!

Pozdrawiam,

M.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2011, 12:41:33 pm wysłana przez toke7 »

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 10, 2011, 13:42:30 pm »
a mam pytanie
czy do mm w wersji 2.00 potrzeba jeszcze to bdemu czy pojdzie juz bez tego??
Jak najbardziej że tak.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

toke7

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 10, 2011, 13:56:09 pm »
Czy mój wyżej opisany problem też może być spowodowany brakiem zainstalowanego BDEMU (używam patcha lv2 od kmeawa)?

Z góry dzięki za pomoc,

M.

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 10, 2011, 15:14:30 pm »
Zacznijmy od tego, że nie dopalisz gry z dysku NTFS, jedynie możesz gry skopiować na dysk wewnętrzny konsoli.
>>Czytaj<<
Jeżeli nie masz zainstalowanego BDEMU niezwłocznie popraw ten błąd.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



toke7

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 10, 2011, 15:20:50 pm »
Dzięki serdeczne sebf za odpowiedź i jednocześnie przepraszam za moje niedopatrzenie :) !

Pozdrawiam serdecznie,

M.

Offline turpat

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 15, 2011, 11:35:31 am »
Multiman nie działa. Mialem wersje 2.0.0 i wszystko hulało. Jednak chciałem mieć nowszą. Próba aktualizacji z poziiomu konsoli zawiodła, nie ściągało się wogóle, chociaż program twierdził, że ściągnął...
Zassałem z tego forum w wersji BASE i zaisntalwoałem. Ale pojawiłs ię taki komunikat:
http://www.dropmocks.com/mVQTc

Wywaliłem ta nową wersje i zainstalowałem starą. teraz nie moge włlączyć żadnej gry o nadal mam ten komunikat.
Co mam robić?!

teemoore

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 15, 2011, 11:43:20 am »
Multiman nie działa. Mialem wersje 2.0.0 i wszystko hulało. Jednak chciałem mieć nowszą. Próba aktualizacji z poziiomu konsoli zawiodła, nie ściągało się wogóle, chociaż program twierdził, że ściągnął...
Zassałem z tego forum w wersji BASE i zaisntalwoałem. Ale pojawiłs ię taki komunikat:
http://www.dropmocks.com/mVQTc

Wywaliłem ta nową wersje i zainstalowałem starą. teraz nie moge włlączyć żadnej gry o nadal mam ten komunikat.
Co mam robić?!

Zainstalować BDROM ? : )

Offline krainagsm

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 46
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 15, 2011, 12:18:01 pm »
działa komuś z multimanem 2.00.01 aplikacja lastGAME?? Mi przy probie odpalenia gry z tej aplikacji wraca do XMB.
PS3 Slim 320GB + CFW 3.55.1 + 500 GB + 37"FullHD
PS3 Fat 60GB (PS2) + CFW 3.55.1 + 500 GB + 23"FullHD
4x Dualshock 3, 2x PSMove, 2x PS Eye, 4x Buzzer.

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 15, 2011, 14:17:59 pm »
Multiman nie działa. Mialem wersje 2.0.0 i wszystko hulało. Jednak chciałem mieć nowszą. Próba aktualizacji z poziiomu konsoli zawiodła, nie ściągało się wogóle, chociaż program twierdził, że ściągnął...
Zassałem z tego forum w wersji BASE i zaisntalwoałem. Ale pojawiłs ię taki komunikat:
http://www.dropmocks.com/mVQTc

Wywaliłem ta nową wersje i zainstalowałem starą. teraz nie moge włlączyć żadnej gry o nadal mam ten komunikat.
Co mam robić?!

Skasuj multimana, zrób restart konsoli i zainstaluj najnowszą wersję multimana oraz nie zapomnij o zainstalowaniu bdemu.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 15, 2011, 14:52:10 pm »
@krainagsm nie działa również u mnie.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 15, 2011, 14:57:41 pm »
akurat ja nie korzystam z Last game. tylko z wykłej wersji. nie potrzebuje mieć ostatnio odpalanej gry w xmb.
może i wy zmieńcie ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 15, 2011, 15:32:03 pm »
Nie działa funkcja last game, wszystko jest poza tym w porządku. Nie mamy co zmieniać.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



bobek61

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 15, 2011, 15:50:41 pm »
dawno siedziałem na scenie ps3 i jailbreak więc pytam czy jest już możliwość odpalenia gier z plikami powyżej 4gb z dysku zewnętrznego ??

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 15, 2011, 17:24:55 pm »
dawno siedziałem na scenie ps3 i jailbreak więc pytam czy jest już możliwość odpalenia gier z plikami powyżej 4gb z dysku zewnętrznego ??

Niektore gry chodza 4+ z zew ale nie wrzystkie , pozatym to chyba nie tu pytanie powino byc zadane  :) Wiesz administracja 8) 8) 8) 8) 8) 8)
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 15, 2011, 17:52:13 pm »
Nie nie ma takiej możliwości, nic się w zasadzie nie zmieniło.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 26, 2011, 18:09:59 pm »
Witam,

Mam 2 pytanka odnośnie multimana:

1. Czy da się gdzieś ustawić, aby przy każdorazowym wejściu do programu automatycznie było widać półeczki w tym motywie z drewnem? Za każdym razem muszę R1 wciskać i się przełączać.

2. Nie mogę dać sobie rady z tym plikiem USB abym mógł kopiować z NTFS....

Program pokazuje mi takie ID:






i w tym USB piszę tak: 0x1058:0x1021:1

i lipa nie działa. Na moim dysku zewnętrznym mam 2 partycje G jako NTFS i I jako FAT32...



Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 27, 2011, 13:26:40 pm »
U mnie (CFW 3.55 Kmeaw) multiman 2.00.02 nie wykrywa żadnej gry - czy to w folderze GAMES czy GAMEZ. Ile razy bym go nie włączał i robił refresh, to samo.

Offline bigdamian

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 1981
  • Wiadomości: 665
  • Miejsce pobytu: c:/windows/system32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Słuchać kłamstw znając prawdę - bezcenne.
    • ..::Filmik::..
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #51 dnia: Maj 27, 2011, 17:12:01 pm »
U mnie (CFW 3.55 Kmeaw) multiman 2.00.02 nie wykrywa żadnej gry - czy to w folderze GAMES czy GAMEZ. Ile razy bym go nie włączał i robił refresh, to samo.
Odinstaluj i zainstaluj wersję full.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku youtube.com/watch?v=eut9871-UmY

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 27, 2011, 17:37:08 pm »
Ok już po problemie, poszło na tej samej wersji co wcześniej. Pomógł pełny format dysku - może komuś kiedyś się przyda.

Offline marcin210886

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 63
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 31, 2011, 10:40:15 am »
a mam pytanie jak posiadam mm 2.0 i chcialbym sobie wgrac 2.3 to czy gry wszystkie mi zostana na dysku czy sie skasuja??
nie piszemy capslockiem

Offline komran

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 31, 2011, 13:28:13 pm »
Tak wszystko zostaje. Ale nie usuwaj starej wersji tylko skopiuj na pena/dysk i zainstaluj managera tak jak zawsze. Foldery zostają i żadne gry się nie usuwają.

Offline Warson

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 59
  • Miejsce pobytu: Czeladź
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Darkwarez
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 01, 2011, 19:59:22 pm »
Witam, zainstalowałem Multimana w najnowszej wersji i wyskakuje mi informacja Error BDemu.bin czy coś takiego... Co to może być czy coś muszę doinstalować?

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 01, 2011, 20:17:39 pm »
Temat wałkowany na forum milion razy. Jak masz CFW GeoHota to będą problemy nawet jak doinstalujesz pkg zawierający BDEMU.BIN dlatego wtedy przesiądź się na Kmeaw i będzie wszystko działało, sam to przerabiałem. A jak masz już Kmeaw to doinstaluj, na forum znajdziesz instalator.

Offline Warson

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 59
  • Miejsce pobytu: Czeladź
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Darkwarez
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 01, 2011, 20:43:44 pm »
Jestem na Rebugu, a więc też nie działa??

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 01, 2011, 20:46:40 pm »
Zawsze przy jakiś błędach pomaga przebudowanie bazy danych.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline Warson

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 59
  • Miejsce pobytu: Czeladź
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Darkwarez
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 02, 2011, 01:07:59 am »
co masz na mysli??

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 02, 2011, 01:07:59 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.