Październik 24, 2020, 13:45:04 pm

Autor Wątek: MultiMAN - wątek ogólny  (Przeczytany 264296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 02, 2011, 07:41:42 am »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 02, 2011, 19:01:12 pm »
co masz na mysli??

zajrzyj do poradników. jest w podpiętych.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Warson

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 59
  • Miejsce pobytu: Czeladź
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Darkwarez
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 02, 2011, 20:28:21 pm »
Cytuj
Temat wałkowany na forum milion razy. Jak masz CFW GeoHota to będą problemy nawet jak doinstalujesz pkg zawierający BDEMU.BIN dlatego wtedy przesiądź się na Kmeaw i będzie wszystko działało, sam to przerabiałem. A jak masz już Kmeaw to doinstaluj, na forum znajdziesz instalator.

Tak zrobiłem, przeszedłem na Kmeaw i zainstalowałem jeszcze raz najnowszego Multimana i niestety dalej ten błąd z BDEmu...

Offline Predator0808

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 02, 2011, 23:50:26 pm »
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2011, 00:17:01 am wysłana przez sebf »

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 02, 2011, 23:50:26 pm »

Offline sierkies12

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 16, 2011, 13:11:49 pm »
Wie ktos gdzie wrzucic romy aby w multimanie wyswietlaly sie w zakladce retro mam multimana 2.00.04 wrzucam jak na instrukcji ale dalej nic nie mam moze ktos napisac dokladnie gdzie to wrzucic
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2011, 16:53:25 pm wysłana przez sierkies12 »
(...)Jak zainstalować grę Metin nikt Ci tu nie pomoże, my nie gramy w gry, my jesteśmy PRO i wciąż patrzymy na zapierdalające literki przy kompilacji.
[img width= height= alt=tekst]http://img.userbars.pl/33/6599.jpg[/img]
[img width= height= alt=tekst]http://img707.imageshack.us/img707/3383/buttonngd.png[/img]

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 26, 2011, 11:15:30 am »
Witam,

Mam 2 pytanka odnośnie multimana:

1. Czy da się gdzieś ustawić, aby przy każdorazowym wejściu do programu automatycznie było widać półeczki w tym motywie z drewnem? Za każdym razem muszę R1 wciskać i się przełączać.

2. Nie mogę dać sobie rady z tym plikiem USB abym mógł kopiować z NTFS....

Program pokazuje mi takie ID:






i w tym USB piszę tak: 0x1058:0x1021:1

i lipa nie działa. Na moim dysku zewnętrznym mam 2 partycje G jako NTFS i I jako FAT32...


odświeżam :D


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline itasH[PL]

  • Suppose To Be Absent
  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 42
  • Miejsce pobytu: Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Quo Vadis Sony?
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 26, 2011, 11:38:37 am »
1. W opcjach MM masz do ustawienia Default Style i Locked Style albo coś w tym stylu. Default - ustawia domyślny styl, a locked chroni przed przypadkową zmianą przyiskami R1 i L1 stylu na inny.

2. Jeżeli nie masz ważnych danych na HDD to moze zrob jedna partycje fat32 NTFS zamiast tych dwóch?

// Miałem na myśli partycję NTFS a nie fat (:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2011, 14:58:53 pm wysłana przez itasH »

Sony PlayStation 3 CECHGD4 Kmeaw 3.55 - 320GB (INT) | 160GB (EXT) | 80GB (EXT) | DualShock 3 |
Sony PlayStationPortable ( PSP ) 2004 5.50 GEN-D3/PROME-4, 8GB MSD
Apple iPhone 3G 8GB 4.2.1 Jailbreaked
HTC Touch Pro 2GB ROM: Sense 2.5
Nie pisać do mnie bo często mnie nie ma!

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 26, 2011, 11:59:03 am »
1. W opcjach MM masz do ustawienia Default Style i Locked Style albo coś w tym stylu. Default - ustawia domyślny styl, a locked chroni przed przypadkową zmianą przyiskami R1 i L1 stylu na inny.

2. Jeżeli nie masz ważnych danych na HDD to moze zrob jedna partycje fat32 zamiast tych dwóch?

po to partycja ntsf aby mieć pliki 4gb+
u mnie jest ten sam problem przy dysku WD

Offline iMarekPL

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 26, 2011, 12:56:21 pm »
Jeśli dobrze pamiętam w wersji 2.00.01 MM zyskał możliwość instalacji danych gry na dysku zewnętrznym zamiast na wewnętrznym. Przybliży mi ktoś jak to działa? Czy są jakieś problemy? Czy działa to z każdą grą? Czy wszystkie dane są instalowane na zewnętrznym HDD, czy np część musi mimo wszystko być na wewnętrznym?

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 26, 2011, 13:15:36 pm »
1. W opcjach MM masz do ustawienia Default Style i Locked Style albo coś w tym stylu. Default - ustawia domyślny styl, a locked chroni przed przypadkową zmianą przyiskami R1 i L1 stylu na inny.

2. Jeżeli nie masz ważnych danych na HDD to moze zrob jedna partycje fat32 zamiast tych dwóch?


u mnie jest ten sam problem przy dysku WD

No ja też mam właśnie WD :)


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline gepard80

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 26, 2011, 14:47:23 pm »
Jeśli chodzi o półeczki w MM wejdź : Settings - Default Display Mode i tu ustaw 8x4 Game List .
Ja mam dysk Seagate 2000GB SATAIII 64MB ST2000DL003 tez miałem problem z ustawieniem go zęby czytał mi NTFS-a w MM (podział dysku Fat 1.5GB i Ntfs  500GB , mniej wiecej ) , zrobiłem to z tej strony (admin niech wybaczy ze podaje link z innego forum ) http://psforum.pl/artykuly-f25/multiman-faq-1132.html i według tamtego opisu i programu udało mi się to zrobić w niecałe 5 min.

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 03, 2011, 13:11:50 pm »
Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji multimana wyskakuje mi komunikat "Please install BASE OR FULL VERSION or you may experience graphics display problems" jak rozwiązać ten problem?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2011, 13:13:47 pm wysłana przez Mat83 »

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 03, 2011, 13:18:50 pm »
zainstaluj full wersje mm

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 03, 2011, 13:29:26 pm »
Poradziłem sobie odinstalowałem całego multimana i jeszcze raz wszystko zainstalowałem i pomogło.Teraz mam 2 problem mam pobrany plik "LANG_DEFAULT" i jak ustawić język pl cztałem ze cza podmienić ten plik za inny ale nie wiem gdzie się tamten znajduje bardzo bym prosił o pomoc.

Offline Seifer

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 04, 2011, 21:26:46 pm »
TO do jakiego katalogu kopiowac wkoncu gry z internetu w mm?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #75 dnia: Lipiec 04, 2011, 21:54:07 pm »
TO do jakiego katalogu kopiowac wkoncu gry z internetu w mm?

GAMES, choć wykrywa także zGAMEZ i BDRIPS.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

bobek61

  • Gość
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #76 dnia: Lipiec 14, 2011, 00:21:42 am »
Jeśli dobrze pamiętam w wersji 2.00.01 MM zyskał możliwość instalacji danych gry na dysku zewnętrznym zamiast na wewnętrznym. Przybliży mi ktoś jak to działa? Czy są jakieś problemy? Czy działa to z każdą grą? Czy wszystkie dane są instalowane na zewnętrznym HDD, czy np część musi mimo wszystko być na wewnętrznym?
o to samo pytam, od dawna nie siedze na newsach i mam pytanie co do nowości w multimanie, czytałem logi nowych wersji i widze że dean dodał wsparcie emulowania gier, można emulować gry psx albo ps2 ? czy postęp ntfs ruszył ?
z góry dziękuję za odpowiedzi

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #77 dnia: Lipiec 14, 2011, 18:11:28 pm »
że dean dodał wsparcie emulowania gier, można emulować gry psx albo ps2 ? czy postęp ntfs ruszył ?
z góry dziękuję za odpowiedzi

jakbyś czytał, to byś przeczytał że dean dołączyl do multimana emualtory vba , next, gba itd itp..... czyli emulatory gier z : pegasusa, gba ,  NES, Gameboy, Gameboy Color, Gameboy Advance, SEGA Master System, PCE,  Game Gear. i wiele innych

ntfs służy do kopiowania plików lub ogladania filmów z showtime.
grać nie można z dysku ntfs.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline psycho144

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Multiman a X na padzie
« Odpowiedź #78 dnia: Lipiec 14, 2011, 22:41:48 pm »
Witam na forum
Mam takie pytanie odnosnie multiman'a w wersji 2.0 - zainstalowem go dopiero dzisiaj i zauwazylem ,ze korzystajac z przegladarki plikow X dziala jakby dwa razy - jakby sie zacinal czy cos po prostu wchodzi i w mgnieniu oka wychodzi z folderu. Myslalem, ze z padem jest cos nie tak - ale jakby nie bylo w grach wszystko jest ok...
Tez ktos sie z tym spotkal ? szukalem cos na neice ale pustka ;)

Offline standardowyy

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 74
  • Miejsce pobytu: D-ca
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 15, 2011, 15:10:36 pm »
Witam dzisiaj przeszedlem z JB na CFW kmeaw, gry na dysk wewnetrzny wrzucilem bez problemu, MM tez uruchamia sie bez zastrzezeń, zainstalowałem BDEMU2. Problem w tym że kiedy uruchamiam jakąś grę z poziomu MM to co chwila wraca mi do XMB zarówno jak uruchamiam ją z orginalną płytą czy z app/home. W czym moze leżeć problem bo juz nie mam pomyslu...
PS. Jak bylem na JB to wszystko uruchamialo sie bez problemu..

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #80 dnia: Lipiec 16, 2011, 03:18:21 am »
I odpalasz grę z poziomu XMB, powinna ci się pokazać ikonka gry w zakładce gry.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline standardowyy

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 74
  • Miejsce pobytu: D-ca
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #81 dnia: Lipiec 16, 2011, 15:18:32 pm »
ok problem rozwiazany, nie mialem zainstalowanego tego Fix Permission...

Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 19, 2011, 16:11:05 pm »
Mam problem z ftp wbudowanym w multimana nie chce w ogole sie polaczyc a gdy idpalam blackbox ftp to normalnie wszystko smiga co moze byc powodem? W ustawieniach nic nie zmienialem FTP mode jest enabled ip dobrze wpisuje uzytkownik FTPD12345 haslo wpisuje byle jakie i nie dziala wersja 2.3

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #83 dnia: Lipiec 19, 2011, 17:09:48 pm »
Jeżeli łączysz się za pośrednictwem MM nic nie wpisujesz.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 25, 2011, 12:41:59 pm »
jak się sypie to się sypie wszystko ku..a. Zainstalowałem najnowszego multimana i podczas włączania tego programu mam czarny ekran.....

!!! :-\HELP!!!

EDIT: Problemem okazał się nieoficjalny update Showtime, po jego usunięciu wróciło wszystko do normy.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2011, 12:20:07 pm wysłana przez morfeusz747 »


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline Warson

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 59
  • Miejsce pobytu: Czeladź
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Darkwarez
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 25, 2011, 14:54:27 pm »
Witam, nie wiem czy to problem Multimana ale napiszę:

otóż zgrałem grę na dysk zewnętrzny następnie ją uruchomiłem aby sprawdzić czy działa, okazało się że działa, więc następnie ponownie skopiowałem ją z dysku ZEW na dysk WEW i wyskakuje informacja że gra nie może być uruchomiona z dysku wewnętrznego. "Change title options" Najdziwniejsze jest to że tak mam z każdą grą.
Czy gry które kopiuje na dysk zewnętrzny nie mogę od razu uruchamiać? tylko muszę je zgrywać na WEW?
Bardzo proszę o pomoc w tej kwesti.
Dziękuję i pozdrawiam.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #86 dnia: Lipiec 25, 2011, 17:56:47 pm »
nie przestawiałeś zadnej opcji w multimanie ? przejrzyj je, może sam sie po prostu pozmienialy.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Warson

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 59
  • Miejsce pobytu: Czeladź
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Darkwarez
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #87 dnia: Lipiec 25, 2011, 21:58:09 pm »
Powiem Ci że nic nawet nie ruszałem dziwne bardzo :(

Offline szafa_18

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 1
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #88 dnia: Lipiec 25, 2011, 22:37:37 pm »
Mialem tak samo z gra LA Noire i musialem ja za każdym razem uruchamiać z menadzera plików,poprzez eboot. Nie wiem w czym byl problem,ale nie poradzilem sobie z tym :)

Offline maniek13

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 49
  • Reputacja: 0
Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 28, 2011, 18:25:34 pm »
Powiedzcie mi jak maja byc ustawione opcje uruchamiania gry bo cos poprzestawiałem i ciagle woła mi ''please insert a ps3 disc''.

PS3-Hack.com.pl

Odp: MultiMAN - wątek ogólny
« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 28, 2011, 18:25:34 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.