Wrzesień 20, 2020, 06:02:07 am

Autor Wątek: L.A. Noire  (Przeczytany 69839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamil147258369

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
L.A. Noire
« dnia: Maj 20, 2011, 19:27:26 pm »
Witam, nie mogę odpalić L.A Noire na 3,55 kmeaw.
Mam wersję L.A.Noire.USA.JB.PS3-APATHY .
Mógłby ktoś krok po kroku i po PL najlepiej wytłumaczyć co zrobić aby gra działała?:)

Z góry dzięki
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2011, 20:23:29 pm wysłana przez sebf »



PS3-Hack.com.pl

L.A. Noire
« dnia: Maj 20, 2011, 19:27:26 pm »

Aragorn009

  • Gość
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2011, 19:38:09 pm »
Ściągnąć Path:
http://www.filesonic.com/file/1043119274/LANoireps3fix355.rar
Zainstalować pkg z tej paczki, podmienić parma w folderze z grą i jeżeli twoja wersja to BLUS...... to zmienić nazwę folderu na BLES00933.

Pozdro

teemoore

  • Gość
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 20, 2011, 19:38:31 pm »
Wrzucić grę na dysk, podmienić param.sfo z paczki i zainstalować patcha z pendrive. Ot cała filozofia. Gra odpala się bez problemu
ja mam wersję BLUS i nie zmieniałem nazwy. Mimo to ruszyła : )
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2011, 19:40:10 pm wysłana przez T-SoAF »

Offline kamil147258369

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 20, 2011, 19:39:52 pm »
Tak też zrobiłem, lecz z zewnętrznego jak i z wewnętrznego gdy już odpaliłem grę to trwała instalacja a po niej black screen i zawiecha konsoli:(

PS3-Hack.com.pl

Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 20, 2011, 19:39:52 pm »

gabar

  • Gość
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2011, 19:42:39 pm »
Macie może taki problem, że podczas dialogów postaci brakuje dźwięku ?

Offline kornolio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 41
  • Reputacja: 1
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 20, 2011, 19:44:35 pm »
Macie może taki problem, że podczas dialogów postaci brakuje dźwięku ?

Tak, mam ten sam problem na dysku zew. Jeśli ktoś wie jak naprawić ten błąd, będziemy wdzięczni.

Aragorn009

  • Gość
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 20, 2011, 21:43:48 pm »
Macie może taki problem, że podczas dialogów postaci brakuje dźwięku ?

Tak, mam ten sam problem na dysku zew. Jeśli ktoś wie jak naprawić ten błąd, będziemy wdzięczni.

Odpal z wewnętrznego i po problemie :)

Offline elchudy2008

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 21, 2011, 09:28:40 am »
Mam takie małe pytanko odnośnie tej gry a mianowicie czy odpala bez płyty w napędzie ? Pytam ponieważ mam uszkodzony i nie chce mi się ściągać jej na marne.

gabar

  • Gość
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 21, 2011, 10:54:20 am »
Macie może taki problem, że podczas dialogów postaci brakuje dźwięku ?

Tak, mam ten sam problem na dysku zew. Jeśli ktoś wie jak naprawić ten błąd, będziemy wdzięczni.

W moim przypadku wystarczyło ściągnięcie innej wersji: L.A.Noire.USA.JB.PS3-APATHY. Teraz działa ok.  :)

elchudy2008, gra działa bez płyty w napędzie.

Offline kornolio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 41
  • Reputacja: 1
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 21, 2011, 10:59:49 am »
Macie może taki problem, że podczas dialogów postaci brakuje dźwięku ?

Tak, mam ten sam problem na dysku zew. Jeśli ktoś wie jak naprawić ten błąd, będziemy wdzięczni.

W moim przypadku wystarczyło ściągnięcie innej wersji: L.A.Noire.USA.JB.PS3-APATHY. Teraz działa ok.  :)

elchudy2008, gra działa bez płyty w napędzie.

Zabawne, bo od początku miałem tą wersje ;]. No nic spróbuje na dysku wew. o ile pozwoli mi na to miejsce... 40gb dysk wew. to nie przelewki :).

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 21, 2011, 12:22:36 pm »
Macie może taki problem, że podczas dialogów postaci brakuje dźwięku ?

Tak, mam ten sam problem na dysku zew. Jeśli ktoś wie jak naprawić ten błąd, będziemy wdzięczni.

W moim przypadku wystarczyło ściągnięcie innej wersji: L.A.Noire.USA.JB.PS3-APATHY. Teraz działa ok.  :)

elchudy2008, gra działa bez płyty w napędzie.

dziala ci na wew czy zew ??
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

gabar

  • Gość
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 21, 2011, 12:30:34 pm »
Macie może taki problem, że podczas dialogów postaci brakuje dźwięku ?

Tak, mam ten sam problem na dysku zew. Jeśli ktoś wie jak naprawić ten błąd, będziemy wdzięczni.

W moim przypadku wystarczyło ściągnięcie innej wersji: L.A.Noire.USA.JB.PS3-APATHY. Teraz działa ok.  :)

elchudy2008, gra działa bez płyty w napędzie.

dziala ci na wew czy zew ??

wewnętrznym

Offline kornolio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 41
  • Reputacja: 1
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 21, 2011, 13:16:17 pm »
Ok, mogę potwierdzić, że na dysku wew. działa idealnie, na zew. jest problem z dźwiękiem i przerywnikami filmowymi (z moich obserwacji)

Offline r4zor92

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 21, 2011, 14:37:43 pm »
Ok, mogę potwierdzić, że na dysku wew. działa idealnie, na zew. jest problem z dźwiękiem i przerywnikami filmowymi (z moich obserwacji)


Potwierdzam :) testowane na CFW Rebug 3.55.1+multiMAN 02.00.01.
PHILIPS 42PFL5008h+PS3 80gb FAT CECHL04(FACTORY FW 2.45) 4.46 CFW REBUG LITE +640gb external
PSN: S4ylas 

http://www.youtube.com/user/WaffleBeginner Kanał mojego brata (covery utworów) :)

Offline PSmen

  • Lubie ciacha :)
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 21, 2011, 14:58:42 pm »
Czyli  należy ściągnąć paczkę w tej paczce jest PARAMA następnie org PARAMA  ze wstawki usunąć i wkleić ten z paczki  ? potem patch i z wew śmiaga?

Offline Oliver447

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 21, 2011, 20:17:37 pm »
Jest możliwość ze pojawi się spolszczenie do tej gry?

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 21, 2011, 20:19:08 pm »
Jest możliwość ze pojawi się spolszczenie do tej gry?

nie, ani na X360 ani na PS3

Offline zanmato

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 21, 2011, 23:28:08 pm »
asdfghbj kl


// co to ma być ? trudno  ja nie gadam po ukraińsku, 15% warn za spam.
Administracja
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2011, 23:45:21 pm wysłana przez thenat17 »

sebus345

  • Gość
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 22, 2011, 08:10:11 am »
Jak ściągnąłem ta gre to jest tam plik ktory ma powyzej 4GB ale to jest jakaś dziwna nazwa pliku cases_1_1.big.ps3 ma on 14.3 GB i moje pytanie brzmi jak go podzielić bo PS Splitter go nie widzi

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 22, 2011, 08:26:55 am »
Nie ma sensu tej gry odpalać na zewnętrznym same problemy. Wgraj lepiej na wew i miej spokój.
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 22, 2011, 09:13:49 am »
Jak ściągnąłem ta gre to jest tam plik ktory ma powyzej 4GB ale to jest jakaś dziwna nazwa pliku cases_1_1.big.ps3 ma on 14.3 GB i moje pytanie brzmi jak go podzielić bo PS Splitter go nie widzi
OpenSplit v1.3 uzyj, dział programy on p[odzieli plik ale grę musisz na wewnętrzny wrzucic inaczej nie zadziała jak należy.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 09:22:15 am wysłana przez zombie30 »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 22, 2011, 09:28:45 am »
nie wiem jaka wersje ja mam, ale wiem ze ma 22 GB i jej nie dzieliłem i weszła na dysk ZEW  :) nie widzialem ani duzego pliku ani zeby coś było podzielone :P potem w multimanie przerzucilem na wew i śmiga .



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline gunek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z L.A. Noire na CFW3,55 kmeaw
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 22, 2011, 09:31:06 am »
Tak też zrobiłem, lecz z zewnętrznego jak i z wewnętrznego gdy już odpaliłem grę to trwała instalacja a po niej black screen i zawiecha konsoli:(

Ja mam to samo, nie wiem o co chodzi ?!

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 22, 2011, 09:40:22 am »
sprobojcie tak:

1. odinstalować dane gry
2. usunąć z dysku wew.
3. usunąć oficjlanego patcha
4. teraz od nowa wrzucic gre przez Ftp na wew
5. podmienić plik param.fso lub zmodyfikować na 3.55
6. zainstalować patch oficjalny
7. uruchomić w multimanie z Acces permision (r1) lub przez Select + X
8. najlepiej mieć jakąś płyte w napędzie oryginalną
9. powodzenia :)


warto też przeczytać poradnik : Odpalasz grę przez Manager i masz BlackSreen ? jest na to rada.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline PSmen

  • Lubie ciacha :)
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 22, 2011, 10:35:56 am »

OpenSplit v1.2 tez widzi ten plik i dzieli go z tego co widziałem na mniejsze po 1 Gb aktualnie powtarzam ten proces bo wczoraj mi zabrakło miejsca na dysku :)
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 10:38:00 am wysłana przez PSmen »

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 22, 2011, 10:44:28 am »
nie wiem jaka wersje ja mam, ale wiem ze ma 22 GB i jej nie dzieliłem i weszła na dysk ZEW  :) nie widzialem ani duzego pliku ani zeby coś było podzielone :P potem w multimanie przerzucilem na wew i śmiga .

jeśli miałes wersję P2P to ona jest juz podzielona ;D

Offline LukaszWSA

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 22, 2011, 21:24:54 pm »
Witam
Mam problem z ta gra bo sciaglem wersje L.A.Noire.US i jest jeden folder w ktorym sa pliki bez podkatalogow. Jak to teraz wrzucic na dysk konsoli zeby bylo widac ta gre?
pozdrawiam

Offline LukaszWSA

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 22, 2011, 22:15:23 pm »
witam jak mam ta gre wrzucic na konsole skoro mam 1 katalog a w nim pliki z gry bez podkatalogow. Gre mam wrzucic do game czy do games ?

// podwójny post. łamanie regulaminu forum 10%.
Administracja
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 19:53:56 pm wysłana przez thenat17 »

mihail1

  • Gość
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 23, 2011, 19:41:27 pm »
Witam
ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemu z dialogami? strasznie irytuje mnie ich brak:( mam grę na dysku wewnętrznym. Wersję tą co wszyscy, może problemem jest podział tego dużego pliku na kilka mniejszych?

Offline maniek13

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 49
  • Reputacja: 0
Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 23, 2011, 19:44:55 pm »
Czy odpalal ktos gre bez dzialajacego napedu BD?

PS3-Hack.com.pl

Odp: L.A. Noire
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 23, 2011, 19:44:55 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.