Grudzień 05, 2020, 17:01:50 pm

Autor Wątek: Monitor  (Przeczytany 36311 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

M4CHo

  • Gość
Monitor
« dnia: Lipiec 30, 2011, 10:38:18 am »
Jakie polecacie monitory full HD, chciałbym zakupić taki monitor który ma hdmi, dvi i głośniki.
Cena do 700 zł



PS3-Hack.com.pl

Monitor
« dnia: Lipiec 30, 2011, 10:38:18 am »

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2011, 11:02:47 am »
A wiec tak :
Monitor do 700zł sie znajdzie nawet taki z gornej polki .
Musisz sie tylko jeszcze okreslic co do przekatnej ekranu .
Sam ostatnio kupywalem monitor\Tv takie 2w1 .
Co do jednego kryterium bedzie problem tzn. chodzi o glosniki , teraz nie kazde monitory je maja ale mysle ze sobie i z tym poradzimy .
Jak podasz ile ma miec cali ekran , to postaram podac Ci kilka linkow .
:)
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

M4CHo

  • Gość
Odp: Monitor
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2011, 11:17:26 am »
No mógłby mieć tak z 22 cale :D

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

PS3-Hack.com.pl

Odp: Monitor
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2011, 11:44:53 am »

M4CHo

  • Gość
Odp: Monitor
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2011, 12:56:04 pm »
Chyba zdecyduje się na ten pierwszy :D
Dzięki za pomoc

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2011, 13:10:05 pm »
Zobacz jeszcze tego :
http://allegro.pl/24-iiyama-prolite-e2409hds-czarny-wys-0-zl-i1713997395.html

Jedyna wada ze ma po 1 wejsci np.hdmi
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

M4CHo

  • Gość
Odp: Monitor
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2011, 13:48:46 pm »
Ten jest jeszcze lepszy thx :D Pozytyw dla Ciebie :D

Offline Bartek4

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 163
  • Reputacja: 0
Odp: Monitor
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2011, 20:17:00 pm »
Tydzien temu zakupilem BENQ G2222HDL :).Monitor jest bardzo dobry,matryca led,mozliwosc zawieszenia na scianie,full hd.Tylko minusem jest to ze nie ma wbudowanych glosnikow :(.Co do monitorow 2 w jednym.To wlasnie sprzedalem Samsunga.Totalna porazka,martwe piksele,glosniki lepiej mi juz graly w telefonie.Moge ci polecic tego Benq,ale pamietaj zdala od Samsungow :P

Tutaj masz link do jeden z aukcji http://allegro.pl/monitor-led-benq-22-full-hd-g2222hdl-fv-tychy-i1730689125.html

Jego duzym plusem jest kontrast  5 000 000:1
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2011, 20:20:48 pm wysłana przez Bartek4 »

M4CHo

  • Gość
Odp: Monitor
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2011, 20:30:07 pm »
Tak tylko szkoda ze nie ma HDMI ;D

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Monitor
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 30, 2011, 20:32:57 pm »
taa dynamiczny :P w rzeczywistości masz taki sam jak reszta, a dynamiczny tak naprawde to można podłoge wycierać.... taki masz efekt :)

polecam poczytać na hdtv.com.pl forum :)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2011, 21:11:39 pm »
Tydzien temu zakupilem BENQ G2222HDL :).Monitor jest bardzo dobry,matryca led,mozliwosc zawieszenia na scianie,full hd.Tylko minusem jest to ze nie ma wbudowanych glosnikow :(.Co do monitorow 2 w jednym.To wlasnie sprzedalem Samsunga.Totalna porazka,martwe piksele,glosniki lepiej mi juz graly w telefonie.Moge ci polecic tego Benq,ale pamietaj zdala od Samsungow :P

Tutaj masz link do jeden z aukcji http://allegro.pl/monitor-led-benq-22-full-hd-g2222hdl-fv-tychy-i1730689125.html

Jego duzym plusem jest kontrast  5 000 000:1

Ten twoj wybor nie jest trafiony .
Brak hdmi i rozdzielczosc HD niby sie da ale ..... bez komentarza
Co do monitorow 2 w 1 to sie z toba nie zgodze ja kupilem samsunga xl2370hd .
Jestem z niego bardzo zadowolony i moge goz czystym sumieniem polecic .
Głośniki słabe ? chyba zartujesz ja mam ustawione max na 25/100 chyba oczyms to swiadczy prawda ?
Poprostu jak cos kupuje to nie wyrzucam kasy w błoto ale duzo staram sie czytac porownywac testy i opinie uzytkownikow . Nie starwaim na baier powieszenia na scianie ( monitor na scianie ? czysta fikcja i bajer dla dzieci :P )
Benq monitory sa dobre ale nie ten model co podales a napewno nie do Ps3 xboxa360
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline sebf

  • PS3 NewsMaker
  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 1207
  • Miejsce pobytu: ie
  • Reputacja: 4
  • Moje PW jest tylko od ważnych spraw!
Odp: Monitor
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 31, 2011, 03:37:48 am »
Jak by nie patryc radar długo g***o rzeźbił...wiec wie co pisze..nie ujmując cale reszcie tu się wypowiadającej.
Co do szajsunga, zdania są podzielone. Jakkolwiek daje najwięcej za rasą dną cenę.
Jeśli wykorzystujesz informacje z forum PS3-Hack.com.pl, zwróć się o zgodę na publikację do autora danego tekstu. Copyright © 2010-2013 by PS3-Hack.com.pl



M4CHo

  • Gość
Odp: Monitor
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 31, 2011, 10:05:57 am »

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 31, 2011, 17:46:38 pm »
Mysle ze cena tego monitora jest bardzo atrakcyjna .
Najnizej za 634.95 zł a najdrozej nawet za 800.00 zł
- http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/1652778

A tu masz za 545,00 zł

- http://allegro.pl/24-iiyama-prolite-e2409hds-2ms-czarny-wys-0-zl-i1736062984.html

No i przesylka gratis  :)

Ogólna cena\jakosc  4.5
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

M4CHo

  • Gość
Odp: Monitor
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 31, 2011, 18:16:00 pm »
No własnie to brać go czy nie ? :D

Offline kapiq99

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: Monitor
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 31, 2011, 18:24:47 pm »
Ja bym brał tą iiYamkę, dobra cena jak za nowy monitor 24", sam się zastanawiam czy też go sobie kupić do kompa

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 31, 2011, 18:25:20 pm »
Mysle ze tak chyba ze chcesz to poszuka sie cos jeszcze lepszego tak za minimum 700
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

M4CHo

  • Gość
Odp: Monitor
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 31, 2011, 20:00:41 pm »
Nie raczej nie dzięki za pomoc :D

Offline Bartek4

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 163
  • Reputacja: 0
Odp: Monitor
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 01, 2011, 16:34:16 pm »
Tydzien temu zakupilem BENQ G2222HDL :).Monitor jest bardzo dobry,matryca led,mozliwosc zawieszenia na scianie,full hd.Tylko minusem jest to ze nie ma wbudowanych glosnikow :(.Co do monitorow 2 w jednym.To wlasnie sprzedalem Samsunga.Totalna porazka,martwe piksele,glosniki lepiej mi juz graly w telefonie.Moge ci polecic tego Benq,ale pamietaj zdala od Samsungow :P

Tutaj masz link do jeden z aukcji http://allegro.pl/monitor-led-benq-22-full-hd-g2222hdl-fv-tychy-i1730689125.html

Jego duzym plusem jest kontrast  5 000 000:1

Ten twoj wybor nie jest trafiony .
Brak hdmi i rozdzielczosc HD niby sie da ale ..... bez komentarza
Co do monitorow 2 w 1 to sie z toba nie zgodze ja kupilem samsunga xl2370hd .
Jestem z niego bardzo zadowolony i moge goz czystym sumieniem polecic .
Głośniki słabe ? chyba zartujesz ja mam ustawione max na 25/100 chyba oczyms to swiadczy prawda ?
Poprostu jak cos kupuje to nie wyrzucam kasy w błoto ale duzo staram sie czytac porownywac testy i opinie uzytkownikow . Nie starwaim na baier powieszenia na scianie ( monitor na scianie ? czysta fikcja i bajer dla dzieci :P )
Benq monitory sa dobre ale nie ten model co podales a napewno nie do Ps3 xboxa360


Psycho fani Szajsunga atakuja...
Moze to nie jest najlepszy monitor pod sloncem ,ale za samsunga dalem 2x tyle i zaluje.To HD w nim jest napewno lepsze niz w tych twoich.Nie ma HDMI ale mozesz kupic przejsciowke HDMI do DVI.Zdala od Samsungos :P

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 01, 2011, 16:53:27 pm »
Kolego nie jestem zadnym psychofanem szajsunga .
Sam sie zastanawiam nad kupnem Tv do 4000zl i wrzystkie modele samsunga odzucilem , wiec mi nie wmawiaj glupot . A ze ty cos kupiles co sie u ciebie nie sprawdza to nie moja wina ze wyzucasz pieniadze w bloto :P :) .

Wogole unikam rozmow z osobami ktore cos sobie kupily i tą rzecz polecaja nie znajac innych urzadzen.

Przejsciowka jest bez sensu , nie bedzie takiego efektu .

A co o tym mysla inni userzy ?? 
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

kieta

  • Gość
Monitor i tuner tv
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 31, 2011, 23:34:33 pm »
Witam mam male pytanko kupilem monitor http://allegro.pl/bcm-super-monitor-fullhd-lg-e2260t-pn-hdmi-dvi-i1772823679.html  tyle ze bez tunera tv ;/ i teraz pytanie czy jest mozliwosc podpiecia tunera tv pod lacze DVI bo d-sub jest zajete przez kompa. Z gory dzieki i jesli macie jakis to dajcie linka

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor i tuner tv
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 01, 2011, 13:49:06 pm »
Nie zabardzo wiem czy sie tak da ale porzebne chyba bedzie Ci takie cudo :
http://www.sklep.e-system.com.pl/go/_info/?id=996

Badz kup kabel  DVI-HDMI zalezy od tunera jaki masz , moze bedzie działac :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2011, 13:50:55 pm wysłana przez mgrradar »
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline kapiq99

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Monitor LG IPS235V
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 21, 2012, 23:06:43 pm »
Witam
Czy ktoś z Was miał styczność z tym monitorem? Chodzi mi głównie oto czy matryca IPS w nim jest tak samo szybka w praktyce jak w TN-kach. Niby też czas reakcji jest 5ms, ale jak to jest w praktyce?


http://allegro.pl/lg-ips235v-kalibrowany-srgb-hdmi-lepszy-od-ips236v-i2064632662.html

Pozdrawiam  :)

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Monitor
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 21, 2012, 23:12:01 pm »
Naprawiam to w pracy... o dziwo , padają jak muchy a nowe monitory  :o ( nie wiem co ma oznaczac ,,kaliborwany" , czyżby już zaliczył wizyte w serwisie przed sprzedaża ? )



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline mgrradar

  • Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Monitor LG IPS235V
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 21, 2012, 23:15:51 pm »
Witam
Czy ktoś z Was miał styczność z tym monitorem? Chodzi mi głównie oto czy matryca IPS w nim jest tak samo szybka w praktyce jak w TN-kach. Niby też czas reakcji jest 5ms, ale jak to jest w praktyce?


http://allegro.pl/lg-ips235v-kalibrowany-srgb-hdmi-lepszy-od-ips236v-i2064632662.html

Pozdrawiam  :)


Nie zwracaj uwagi na czas reakcji bo to pic na wode .
poszukaj testow monitora i zwrodz uwage jaki ma Lag , jak duzy to sobie odpusc
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline kapiq99

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: Monitor
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 21, 2012, 23:23:40 pm »
Naprawiam to w pracy... o dziwo , padają jak muchy a nowe monitory  :o ( nie wiem co ma oznaczac ,,kaliborwany" , czyżby już zaliczył wizyte w serwisie przed sprzedaża ? )

Mówisz ogólnie o LG czy o tym modelu konkretnie?


Nie zwracaj uwagi na czas reakcji bo to pic na wode .
poszukaj testow monitora i zwrodz uwage jaki ma Lag , jak duzy to sobie odpusc

właśnie nic konkretnego nie znalazłem, dlatego pytam  ;)

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Monitor
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 21, 2012, 23:54:38 pm »
Naprawiam to w pracy... o dziwo , padają jak muchy a nowe monitory  :o ( nie wiem co ma oznaczac ,,kaliborwany" , czyżby już zaliczył wizyte w serwisie przed sprzedaża ? )

Mówisz ogólnie o LG czy o tym modelu konkretnie?

w szczególności otym modelu lg.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline kapiq99

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: Monitor
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 22, 2012, 00:15:40 am »
To chyba zdecyduję się na TNkę LG E2341V-BN
http://allegro.pl/led-lg-e2341v-bn-fullhd-kon-5mln-1-hdmi-hit-i2044969383.html

A może macie jakieś propozycje w podobnej cenie?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Monitor
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 22, 2012, 01:00:50 am »
To chyba zdecyduję się na TNkę LG E2341V-BN
http://allegro.pl/led-lg-e2341v-bn-fullhd-kon-5mln-1-hdmi-hit-i2044969383.html

A może macie jakieś propozycje w podobnej cenie?


na pewno z tych nowych cienkich zrezygnuj (LG), ostatnio mi się ich sporo przewija przez ręce a od daty produkcji do wizyty w serwisie nie mija pół roku.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!


PS3-Hack.com.pl

Odp: Monitor
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:21:54 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.