Lipiec 04, 2020, 16:17:14 pm

Autor Wątek: Uncharted 3  (Przeczytany 156874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzb

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 03, 2011, 23:28:54 pm »
dzięki za to spolszczenie:D

PS3-Hack.com.pl

Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 03, 2011, 23:28:54 pm »

Offline bbonk

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 04, 2011, 07:13:53 am »
Panowie barowałem się z tą grą dobe. Gre posiadałem oryginalną na płycie.
Więc zripowałem ją na dysk konsoli potem multinanem na dysk zewnętrzny-i tu popełniłem błąd multiman podzielił pliki i d**a narobiłem się cały dzień a gra nie ruszyła tylko kręcił się pierścień.
Teraz jak to zrobic prawidłowo:
najlepiej jest mieć czystą gre przy której nic nie było robione.ja nie wywalałem żadnych treści 3d gra bedzie chodzic z dysku zewnętrznego wiec co mi tam czy ona ma 30,40 czy nawet 100 gb tak wiec:
1 zripowałem gre z płyty na dysk konsole (czas ok 2 godzin)
2 przeniosłem gre z konsoli na dysk komputrea przez ftp(czas ok 5 godzin 47 gb)
3 paczka od Fraga i krok po kroku to co on napisał(czas ok 1 godz)
4 skopiowałem gre na dysk zewnętrzny , na partycje fat 32(2,5 godz)
5 odpaliłem gre na ps3 80 gb , ps3ita 3:55 przez najnowszego mm

wszystko działa , dziennik otwieram , zamykam nic sie nie dzieje żadnych frezzów.
Gra po wszystkim zajmuje ponag 50 gb
Mam nadzieje ,że pomogłem
Ps3 80 Gb fat CECHL04 plus lg 500 gb

Offline trkokesz

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 04, 2011, 08:21:46 am »
Mam problem bo całość instalacji raczej robię poprawnie a gra ma zwiechę na samym początku tzn w dolnym prawym rogu kreci się pierścień "Loadingu" i nic dalej się nie dzieje. Zastanawiała mnie tylko jedna rzecz ze przy instalacji punkt 3
 ----Rename the "bindc1" folder to "dc1" and move it inside the empty "bin" folder---- zauważyłem ze katalog bin nie był
 taki pusty.  Był w nim juz katalog "dc1" i parę plików. Ja po prostu dorzuciłem do tego "dc1" o którym była mowa w opisie.
Czy może ma ochotę ktoś umieścić gdzieś na serwie ten katalog.

Offline bbonk

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 04, 2011, 08:39:16 am »
albo coś zle zrobiłeś , albo masz gre w ktorej juz ktos grzebał.
Mi na oryginalnych plikach wyszlo za 1 razem a katalog bin był pusty
Ps3 80 Gb fat CECHL04 plus lg 500 gb

PS3-Hack.com.pl

Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 04, 2011, 08:39:16 am »

Offline gac

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 04, 2011, 08:51:09 am »
trkokesz, wysłałem Ci na maila ten folder. u mnie działa

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 04, 2011, 09:35:54 am »
@bbonk jesli z mowisz o mnie to nie Fraga tylko Froga ;P

Macie siopaki jeszcze spolszczenie dla tych ktorzy nie umia sciagnac z filesonica :
File name: Spolszczenie Uncharted 3 by FROG.rar File size: 820.07 MB - pliki wgrywamy do katalogu
BCES01175-[Uncharted 3 Drakes Deception]\PS3_GAME\USRDIR\build\main\sound1\streams\speech\

Offline bbonk

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 04, 2011, 09:49:40 am »
Sorcia pomyłka w pisowni oczywiscie chodziło o Froga
Ps3 80 Gb fat CECHL04 plus lg 500 gb

Offline yo!3k

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 57
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 04, 2011, 09:51:50 am »
sie troche pogubilem... Do czego jest to spolszczenie?:>
I kiedy mozna sie spodziewac fixa (2GB) na torrentach org? Bedzie wygodniej sciagnac to i tylko podmienic:P

Offline cyrust

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 04, 2011, 10:50:42 am »
FrogDR - WIELKIE DZIĘKI takiego opisu szukalem a Twój jest trafiony bezpośrednio w cel :):):)
Wszystko działa jak należy
Jeszcze raz dzieki za opis

Offline fcpl

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 04, 2011, 11:13:59 am »
Witam

Mam taki problem bo nie moge zainstalowac gry.

Gre zgralem na dysk za pomoca multiman, odpalam jak kazda inna i po uruchomieniu widze w prawym dolnym rogu krecący sie pierscien (czekam 15min) i caly czas to samo.

Dodam ze gre mam od brata u ktorego dziala normalnie.

Mam 3.55ITA wszystie inne gry normalnie mi dzialaja.

Proszę o pomoc.

Offline bbonk

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 04, 2011, 12:23:48 pm »
jesli zripowałeś gre na dysk zewnetrzny to zabiegi od froga nic nie dzadza dlatego że mm sam juz podzielił plik ktory jest za duży. a poza tym to sposob froga zdaje sie działa tylkobna zewnetrznym.
Kilka postow wczesniej opisałem hak ja to zrobilem.
Ps3 80 Gb fat CECHL04 plus lg 500 gb

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 04, 2011, 12:53:24 pm »
sie troche pogubilem... Do czego jest to spolszczenie?:>
Spolszczenie dla tych ktorzy sciagneli gre np tylko w wersji ENG i nie maja PL.

@bbonk sposob froga jak najbardziej dziala na wewnetrznych dyskach bo ja tylko odpalam gry z wew. dysku i u moich braci tez odpalila z wew. A @thenach chyba pisal czy ktos inny ze i z zewnetrznego im dziala tym sposobem. TAkze raczej uniwerslany sposob

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 04, 2011, 13:19:50 pm »
 Tutaj dodałem fix niwelujący wszystkie problemy, najlepszy fix jak do tej pory.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2011, 13:29:54 pm wysłana przez Flick »



Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 04, 2011, 13:29:26 pm »
Cytuj
Zanim o cos zapytasz pzeczytaj opis.

Proste kroki: rozpakuj, nadpisz pliki z tego fixa następnie przerzuć FTP na wewnetrzny HDD.
W pelni testowane. Dziennik działa, chaptery 9, 11 dzialaja. Brak dlugich loadingow i innych bugow.

FAQ:
Czym różni się ten fix od innych fixów?
Fix jest bardzo prosty w użyciu, po prostu nadpisz pliki znajdujące się w paczce i to wszystko. Nie potrzeba żadnych plików .exe aby rozpakować pliki psarc itp.
Prawdziwa różnica jest w wydajności, ponieważ wszystkie pliki psarc pozostają w oryginalnym formacie, nie będzie dodatkowych 7000+, co znaczy szybsze loadingi, mniej fragmentacji dysku twardego, szybsze przerzucanie przez FTP na wewnętrzny, miejszy rozmiar gry (rozpakowane psarc zwiększa rozmiar)

Czy potrzebuje ten fix jesli mam już inny ?
To zależy od jeśli jestes zadowolony z innych fixów nie potrzebujesz tego, ale jeśli masz któryś z następujących bugów/błędów ta poprawka jest dla Ciebie:
- długie loadingi
- długie ładowanie tekstur
- brakujące tekstury
- brakujące postacie
- lagujące cutscenki
- dziwny losowy screen loadingu w połowie levelu
- i inne dziwne błędy

Dlaczego ten fix poprawia powyższe błędy?
Gra została napisana i zoptymalizowana aby uzywac paczek psarc, wiec rozpakowanie ich w tysiące plików wprowadza dodatkowe obciążenie HDD do punktu, gdzie HDD po prostu nie nadąża i treści nie są ładowane w czasie.Z tym fixem cała tresc zostaje w formacie psarc, nic nie jest rozpakowywane.

Jaka wersja gry jest wymagana do tej poprawki ?
Potrzebujesz nietkniętą wersje, np Uncharted.3.PS3-DUPLEX. Jesli usuniesz 3D i języki jest ok, dopóki głowne pliki psarc nie są rozpakowane.

Jak zrobiłes ten fix?
Uzyłem kombinacji fixów (dzięki Nobody) rozpakowałem actor33.psarc, dodałem fix z dziennikiem i złozyłem spowrotem do paczki psarc.

Czy fix działa z zew/pendrive'a?

Nie, jeden plik ma 4GB+


http://www.multiupload.com/EZYONM31XK
http://www.multiupload.com/EUVEH5GO6X 
http://www.multiupload.com/LDILL3J3RM

Źródło: Bitgamer
Podziękowania dla uploadera.



czyli co na innych fixach mozna grac z dyskuz ew a z tego nie ? troche dziwne :)
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 04, 2011, 13:33:16 pm »
Kurde ja tam edytowałem. Mgrradar nie wiem, wrzuciłem jak uploader napisał na trackerze ;) Podejrzewam, ze by sie dało ten plik 8GB rozpakować, ale czy nie wystąpią błedy tego nie wiem, wiem natomiast, ze z tym fixem gra chodzi jak ta lala z wewn. :)



Offline ChRONO5

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 04, 2011, 15:23:45 pm »
mam problem mianowicie odpalam gre pokazuje mi sie pierścień pokręci sie chwile znika, czarny ekran i nic. pomocy!!

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 04, 2011, 15:57:20 pm »
ChRONO5 jakiego fixa uzyłeś ? :)



bartezo

  • Gość
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 04, 2011, 18:14:46 pm »
Panowie robie wszystko tak jak napisane i jak mam juz gre załaczać to wyskakuje mi komunikat ze  chce zmienic softa z 3.55 na 3.72 dac tak czy nie??? :-\

Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 04, 2011, 18:17:11 pm »
Panowie robie wszystko tak jak napisane i jak mam juz gre załaczać to wyskakuje mi komunikat ze  chce zmienic softa z 3.55 na 3.72 dac tak czy nie??? :-\

heheh Jak dasz TAK to sobie kupuj oryginaly od razu :P

cos zle robisz przesledz watek od poczatku  moze Ci cos to pomoze
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 04, 2011, 18:18:48 pm »
bartezo miałes pytanie "Czy chcesz aby multiman zmienił PARAM.SFO na 3.55 ?" :)



Offline mgrradar

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 374
  • Reputacja: 5
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 04, 2011, 18:21:16 pm »
powiedzial o sofcie a nie o param.sfo

No chyba ze sie zakrecił :P
PS 3 Slim 640GB/500GB-USB ,3.55 TB, 2xpady ,2xMove ,Philips 40 9705

Offline ChRONO5

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 04, 2011, 18:34:18 pm »
ChRONO5 a z jakiego dysku odpalasz wewn. czy zewn. ?



Offline ChRONO5

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 04, 2011, 19:21:27 pm »
wew

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 04, 2011, 19:50:11 pm »
ok wew. to dobrze,  kolejne pytanie jaki masz język ustawiony w PS3 XMB polski ?



Offline ChRONO5

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 04, 2011, 20:40:23 pm »
ta

Offline ChRONO5

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 04, 2011, 20:44:03 pm »
Jesteś wielki działa przestawiłem na en :D

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 04, 2011, 20:50:20 pm »
No problemo amigo ;)
Dla wszystkich, którzy posiadają wersje Uncharted 3 (PreCracked and Ripped) musicie zmienic jezyk w XMB na angielski ;)



adamozryw

  • Gość
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 04, 2011, 21:22:22 pm »
Ja mam ten sam problem co miał ChRONO5, czyli że pierścień kręci się przez ok. 20s następnie znika i dalej tylko czarny ekran. Grę odpalam z dysku zewnętrznego, ma wersję Duplex. Ma ktoś jakiś pomysł?

A i dodam że zmieniłem język na angielski.

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 04, 2011, 21:24:48 pm »
adamozryw ok wersja Duplex, zewn. ale napisz jakiego fixa uzyłes ?

A na początek napisz czy gdy rozpakowywałeś bin.psarc zmieniłeś nazwę folderu bindc1 na dc1 i umiesciłeś w \main\bin\ zeby wyglądało tak -> \main\bin\dc1\


« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2011, 21:28:58 pm wysłana przez Flick »



PS3-Hack.com.pl

Odp: Uncharted 3
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 04, 2011, 21:24:48 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.