Oto fragment maila Pani o której pisałem że też miała nalot w domu w związku z tą sprawą(wysłany do mnie) :
"Źle też sformułowany jest zarzut na nakazie bo sugeruje ,że sprzęt jest kradziony, jak dalej się okazało to nie jest kradziony tylko
służy do kradzieży nielegalnego oprogramowania ( tj. bager3 nabył je nielegalnie) Rozmawiałam z prokuratorką prowadzącą sprawę i powiedziała mi że na razie zbierają dowody na bagera3 i jest to b. duża sprawa na śląsku. Potem będą rozpatrywane pojedyncze sprawy przeciw posiadaczom tego urządzenia, ale już w prokuraturach rejonowych. Sprawa się już toczy od marca 2011 i jest na etapie zbierania dowodów. Prokurator poinformowała mnie też, że prawdopodobnie będą to kary grzywny ( powiedziała
dosłownie no przecież nikt pani do więzienia za kupno tego nie wsadzi) . Mówiła też , że sprawa na pewno mocno rozciągnie się w czasie , może nawet latach. Niestety, mają całą listę kupujących z systemu allegro , a przez to mocny dowód nabycia tego urządzenia. W dodatku nie trzeba tego użyć żeby być karanym , bo jak mnie poinformowana samo posiadanie jest już karalne."